Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: dad1beaac79a90c2e344c6fadc971f62

Ungdommens kulturmønstring på fredag

UKM er årets kulturelle høydepunkt for Lierungdom. I år er det hele 74 påmeldte liunger, fordelt på 44 forskjellige innslag.

Ungdommens kulturmønstring, populært kalt UKM, har pågått siden 1987. I 1985 arrangerte Akershus fylke en kulturmønstring for ungdom, basert på en modell fra Finland. Året etter tok Norsk kulturråd initiativet til UKM, og derfra begynte snøballen å rulle.

I slutten av januar hvert år arrangeres den lokale mønstringen i Lier kommune. De innslagene som faller mest i smak hos jurymedlemmene går videre til fylkesmønstringen i Hønefoss 17. og 18. april. De Buskerud-innslagene som måtte gå videre fra fylkesmønstringen blir å finne på UKM-festivalen, tidligere landsmønstringen, som arrangeres i Trondheim 18. til 22. juni.

Lier kommune melder at det er påmeldt 74 ungdom på UKM i Lier. Det er i år ekstra mange kunstinnslag. De totalt 44 innslagene består av 19 sceneinnslag og 25 kunstinnslag. Arrangementet, som er åpent for alle, starter kl. 18.00 i aulaen på St. Hallvard videregående skole.

Se de 38 innslagene som var påmeldt 14. januar her (det har kommet flere innslag etter påmeldingsfristen)

Fjorårets konferansier Rebecca Zweidorf er tilbake med samme oppgave også i år, og denne gangen har hun med seg Helene Bjørnstad, som selv har erfaring som deltaker i UKM. Rebecca var også konferansier under Lierdagene 2009.

Juryen består av Hans Michelsen, Tone Ek Andreassen, Erik Fossen Nilsen og Hans Martin Fisknæs. Trommeslager Erik Fossen Nilsen mottok i høst Haugestadstipendet, og som tidligere UKM-deltaker kommer han nå altså tilbake som jurymedlem.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode