Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: fbc993e714f68d4e4ea931b1ad954ba4

Setter seg høye mål

Ida Fuglerud, årets vinner av Haugestadstipendet, ønsker å reise til Los Angeles neste år for videre studier.

Der ønsker hun Yehuda Gilad, en av verdens fremst klarinettister som veileder og lærer.

- Jeg vil i så fall tilbringe to-tre måneder i Los Angeles. Men jeg beholde studieplassen i Århus for å fullføre magistergraden, sier hun i et intervju med Liernett denne uken.

Siden høsten 2010 har den 21 årige klarinettisten studert ved Det Jydske Musikkonservatorium.i Århus. Dette studieåret skal hun ta en bachelor i klarinett. Hun fikk studieplass der, i sterk konkurranse med talenter fra hele Scandinavia.

I 2007 startet Ida på St. Hallvard videregående skoles musikklinje, et inspirerende og kreativt miljø som ytterligere befestet hennes ønske om å bli profesjonell musiker.

Juryen i Haugestadstipendet har behandlet åtte gode og sterke søknader fra liunger som alle har valgt å satse på kultur som levevei.

I dag, etter to års studier, har Ida allerede skapt seg et navn i det musikalske miljøet i Danmark, hvor hun stadig blir etterspurt som musiker i profesjonelle orkestre på tross av sin unge alder.

Skive symfoniorkester, Randers kammerorkester, Århus symfoniorkester, Sønderjylland Symfoniorkester er kulturinstitusjoner som benytter Ida jevnlig i sine konserter.

Talentfull som barn
Ida startet sin musikkarriere i Sylling skolekorps som 7-åring. Det viste seg snart  at Ida hadde et musikalsk talent utenom det vanlige. Hun hadde en svært positiv utvikling i skolekorpset med deltagelse i både Buskerudmesterskap og Norgesmesterskap, både som solist og i ensembler, med gode resultater.

Det var nokså naturlig for Ida å starte sin musikkkarriere i Sylling skolekorps som 7-åring. - Både pappa og bestefar har spilt i korps i mange år, sier hun.-  Siden starten har jeg jobbet meg videre.
- Nå er jeg ikke ofte hjemme, bare to-tre ganger i året, siste gang i høstferien. Idas mor er oppvokst i Danmark. -  ja,  det har en del å si for at jeg valgte Danmark som studiested. Det er deilig å komme nærmere den andre siden av familien, og jeg trives utrolig godt i Danmark.

Det viste seg snart  at Ida  (her til høyre) hadde et musikalsk talent utenom det vanlige. Hun hadde en svært positiv utvikling i skolekorpset med deltagelse i både Buskerudmesterskap og Norgesmesterskap, både som solist og i ensembler, med gode resultater (Arkivfoto: Rune Elven) .

.Haugestadstipendet ble opprettet i 2007 i forbindelse med Haugestads 100-årsjubileum. Ungdom i aldersgruppen 19- 30 år kan søke stipendet som gis til en kandidat som seriøst satser på kultur som levevei innenfor sjangrene musikk, dans eller drama, som utøver eller som pedagog. Stipendet finansieres av Fruene Haugestad/Lier kommune og DNB.

Juryen i Haugestadstipendet har bestått av Helene Justad (ordfører) Ingeborg Rivelserud (kultursjef) Siw Indregård Sønstebø (Lier kulturskole) og Leif Vinge  (Haugestad).

Utdelingen skjer på  Haugestad  29. oktober på en kulturkveld, der også  Bent  Bredesen mottar årets kulturpris.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode