Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Setter seg høye mål

Ida Fuglerud, årets vinner av Haugestadstipendet, ønsker å reise til Los Angeles neste år for videre studier.

Der ønsker hun Yehuda Gilad, en av verdens fremst klarinettister som veileder og lærer.

- Jeg vil i så fall tilbringe to-tre måneder i Los Angeles. Men jeg beholde studieplassen i Århus for å fullføre magistergraden, sier hun i et intervju med Liernett denne uken.

Siden høsten 2010 har den 21 årige klarinettisten studert ved Det Jydske Musikkonservatorium.i Århus. Dette studieåret skal hun ta en bachelor i klarinett. Hun fikk studieplass der, i sterk konkurranse med talenter fra hele Scandinavia.

I 2007 startet Ida på St. Hallvard videregående skoles musikklinje, et inspirerende og kreativt miljø som ytterligere befestet hennes ønske om å bli profesjonell musiker.

Juryen i Haugestadstipendet har behandlet åtte gode og sterke søknader fra liunger som alle har valgt å satse på kultur som levevei.

I dag, etter to års studier, har Ida allerede skapt seg et navn i det musikalske miljøet i Danmark, hvor hun stadig blir etterspurt som musiker i profesjonelle orkestre på tross av sin unge alder.

Skive symfoniorkester, Randers kammerorkester, Århus symfoniorkester, Sønderjylland Symfoniorkester er kulturinstitusjoner som benytter Ida jevnlig i sine konserter.

Talentfull som barn
Ida startet sin musikkarriere i Sylling skolekorps som 7-åring. Det viste seg snart  at Ida hadde et musikalsk talent utenom det vanlige. Hun hadde en svært positiv utvikling i skolekorpset med deltagelse i både Buskerudmesterskap og Norgesmesterskap, både som solist og i ensembler, med gode resultater.

Det var nokså naturlig for Ida å starte sin musikkkarriere i Sylling skolekorps som 7-åring. - Både pappa og bestefar har spilt i korps i mange år, sier hun.-  Siden starten har jeg jobbet meg videre.
- Nå er jeg ikke ofte hjemme, bare to-tre ganger i året, siste gang i høstferien. Idas mor er oppvokst i Danmark. -  ja,  det har en del å si for at jeg valgte Danmark som studiested. Det er deilig å komme nærmere den andre siden av familien, og jeg trives utrolig godt i Danmark.

Det viste seg snart  at Ida  (her til høyre) hadde et musikalsk talent utenom det vanlige. Hun hadde en svært positiv utvikling i skolekorpset med deltagelse i både Buskerudmesterskap og Norgesmesterskap, både som solist og i ensembler, med gode resultater (Arkivfoto: Rune Elven) .

.Haugestadstipendet ble opprettet i 2007 i forbindelse med Haugestads 100-årsjubileum. Ungdom i aldersgruppen 19- 30 år kan søke stipendet som gis til en kandidat som seriøst satser på kultur som levevei innenfor sjangrene musikk, dans eller drama, som utøver eller som pedagog. Stipendet finansieres av Fruene Haugestad/Lier kommune og DNB.

Juryen i Haugestadstipendet har bestått av Helene Justad (ordfører) Ingeborg Rivelserud (kultursjef) Siw Indregård Sønstebø (Lier kulturskole) og Leif Vinge  (Haugestad).

Utdelingen skjer på  Haugestad  29. oktober på en kulturkveld, der også  Bent  Bredesen mottar årets kulturpris.

Haugestad Sylling Sylling og Oddevall skolekorps

Flere saker fra arkivet

Stipend til lokal trommeslager

Årets vinner av Haugestadstipendet er 22 år og fra Sylling

Med lokalsamfunnet i ryggen

Ingeborg Soot fikk Haugestadstipendiet for to år siden. I høst er det klart for en ny tildeling.

Støtte til kulturinteressert ungdom

I forbindelse med Haugestad 100-års jubileum i 2007 besluttet Fruene Haugestad A/S i samarbeid med Lier kommune å opprette et kulturstipend.

Det utvidete kulturbegrep i fokus

Både kulturprisvinner, Hans Erik Fuglerud og Magnus Skavhaug Nergaard som mottok Haugestadstipendet, fikk sin fortjente hyllest på Haugestad i går kveld.

Nytt stipend delt ut

Saksonfonisten Tonje Kvarstein Andreassen fikk æren av å motta det første Haugestadstipendiet ved åpningen av Kulturnatten i dag ettermiddag

Sangtalentet fra Sylling

Årets vinner av Haugestadstipendet, Ingeborg Soot, sang før hun kunne snakke reint --

En hyllest til sang og musikk

Nina Sveaas (på bildet), leder for Sjåbagos og Per Egil Hovland, tidligere organist i Frogner kirke får Kulturprisen

Kulturnatten offisielt åpnet

Noen minutter over fire i dag ble Kulturnatten offisielt åpnet av ordfører Ulla Nævestad på Haugestad. .

Tranby skolekorps til topps

I søndagens Buskerudmesterskap ble det en førsteplass for Tranby skolekorps og ekstra pris til juniorkorpset.

- Det var på tide

Det sier samarbeidspartnerne Mari Grimsrud (tv), og Turid Rivrud Jørgensen om beslutningen om å tildele Bent Bredesen (th) Kulturprisen for 2012.

Uten korpsuniform for første gang siden 1962

Reidar Lauritsen (53) i Sylling begynte i Høvik skolekorps som niåring. Heller ikke resten av familien på fem medlemmer var i uniform på 17. mai i år.

Ungdommelig glede i Aulaen

Musikkverktedets leder Mari Grimsrud gikk nokså avslappet rundt og smilte og spiste vafler, en indikasjon på en vellykket kulturmønstring for kommunens unge lovende kulturuttøvere

Kirken, en scene for lokale musikere

Kirken har fra gammelt av vært en scene for lokale musikere som vil bruke sitt talent til å bistå musikalsk ved gudstjenester og andre arrangementer i kirkens regi.

Gode resultater for lokale ATV- kjørere

Forrige helge var det 1 løp i ATV i Danmark`s Mesterskap 2007.

Musikkglede er en viktig del av ferien.

> -- Somrene på telttur i Danmark er veldig gode barndomsminner, sier Kirstin Hillestad (45), som jobber med integrering og informasjon ved Flyktning- og Voksenopplæringssenteret i Lier kommune. På fritida er hun klarinettist i Lier Janitsjar. Hun kommer fra en meget musikalsk familie på Notodden, der alle seks i familien spiller. Etter vel 20 års botid i Lier må hun bruke litt av ferien sin hvert år på den landskjente Bluesfestivalen i barndomsbyen.

Et lys i mørketida

Ingeborg Soot fra Sylling er solist under julekonserten med Frogner kirkekor og Lier janitsjar i morgen.

Priskveld på Haugestad

I dempet belysning og med prisvinnernes familier godt representert i salen delte ordfører Ulla Nævestad torsdag kveld ut Liers to gjeveste priser, Kulturprisen og Haugestadstipendet.

Merete og Sir Oscar til Baltic Cup

Den ferske norgesmesteren i spangridning fra Sylling Rideklubb er nok en gang klar for større konkurranser --

Kulturprisen 2006

Kulturprisen går til Lier musikkverksted

Månedens Blomst etter suksessen på Union

Dirigent Henrik Trømborg (tv) og Knut Mørkeseth har all grunn til å være fornøyd med utviklingen av Tranby skolekorps

Best igjen

Unge Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier viste storform med sin ATV sist helg i Danmark.

Ida Fuglerud med sterk fjerdeplass i NM for solister

Solid innsats fra Lier

Full klaff for kulturfolket

En gledelig mønstring av mangfoldet under Kultursleppet i dag

Korpskonsert i Sylling på fredag

Da har Sylling og Oddevall Skolekorps sammen med Åssiden Musikkorps, god gammeldags konsert i aulaen på Sylling skole.

Klar seier

Tor-Erik Wam fra Lier kjørte siste løp i Norgescupen i ATV på Jevnaker i helgen. Førstkomnende helg går turen til EM i Danmark.

Liersolister Buskerud-mestre

Liungene Håvar Engen fra Tranby og Ida Fuglerud vant sine klasser under buskerudmesterskapet for solister og ensembler i helga

Hvem mottar drømmestipendet i Buskerud?

5. juni vil 100 barn og unge få hver sin sjekk på 10.000 kroner. Noen av disse talentene vil være fra Buskerud.

Støtte til lokale talenter

Gardsgutta, arrangørene av motbakkeløpet EggekollenOpp, lanserer nå EggekollenOpp stipendet

Ungdommens kulturmønstring på fredag

UKM er årets kulturelle høydepunkt for Lierungdom. I år er det hele 74 påmeldte liunger, fordelt på 44 forskjellige innslag.

Gode plasseringer for korpsmusikere

Det ble både en 3. plass og en 4. plass til Lier-musikerne i NM for solister og ensembler denne helgen

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

Kvitterte for kulturstøtte

Henrik Trømborg, dirigent for Tranby Skolekorps roste lierpolitikerne. Korpset ga de folkevalgte en minikonsert før gårdagens kommunestyremøte.

Inspirerer hverandre

I tillegg til sin landslagsaktuelle sønn Tor-Erik, kan Torbjørn Wam glede seg over at datter Lise Christine også viser sitt store talent som ATV-kjører.

Pølsekulinarisk og musikalsk tyroleraften

Fruene Haugestad og Lier Janitsjar hadde mye på menyen fredag kveld

Bilder fra Lierdagene - lørdag

Til tross for regn på åpningsdagen på Lierdagene, var det godt besøk. Været var det største minus for matbodene. Oppholdsvær på søndag kan rette opp mye for dem som har lagt mye arbeid i å gi liungene kulinariske opplevelser.

Stipendievinner med flere NM-medaljer i helga

- Det har vært ei meget bra helg for meg, sier o-løper Maren Jansson Haverstad, som vant "EggekollenOpp"- stipendiet, og som sørget for hele tre NM-medaljer

Lierdagene starter allerede fredag 3.juni!

Denne dagen har Lier kommune og Lierdagskomiteen 2005 gleden av å invitere alle Liunger i alle aldre til den store jubileums-konsertenFra øst til vest på Lier bygdetun!

Lier Janitsjar på Haugestad

Lier Janitsjar inviterer gjester til jubileumskonsert på Haugestad. Jubilanten gir musikalsk gave til forsamlingslokalet, som forresten i år fyller 100

Jubileumskonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Store pengegaver til Sylling og Oddevall skolekorps på 70- årsdagen som ble feiret sist søndag i aulaen på Sylling skole

Kanada Rundt for 26. gang

I kveld arrangeres det tradisjonsrike løpet Kanada Rundt for 26. gang i Sylling

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

FØRJULSMARKED - LIER GML.STASJON 2003

LIER HUSFLIDSLAG / LIER KUNSTFORENING / LILLE STASJON/ "KJERNEHUSET"/”TOGET”KAFE/FRUENE PÅ HAUGESTAD OG GODSLAGERET ØNSKER VELKOMMEN TIL ÅRETS STORE MARKED !

Ungdommens Kulturmønstring 2007

Fylkesmønstring i Drammen over tre dager Gi ungdommen en scene Slikt blir det resultater av

Sang og glede og fest

Korps og kulturskolen (her storbandet) med solister slo an tonen i Rådhusparken, da været letnet --

I godt lag med Lier Janitsjar

Lier Janitsjar 75 år Fest og litt høytid på Haugestad

Tranby skolekorps imponerte igjen

Lierdagene: Det var høytidelig stemning under seremonien ved Hegstatuen utenfor Haugestad i ettermiddag.

- Har ingen anelse om hvor stor Ulla-effekten har vært

Arbeiderpartiet kan i likhet med Høyre være fornøyde med årets skolevalg, hvor de hver stakk av med 1/3 av stemmene. Men Petter Dreier (Ap) tror det skal mye til før de puster Høyre i nakken førstkommende mandag.

Positiv utvikling - flere tar bussen i Lierområdet

- Busstilbudet i Lierområdet benyttes mer og mer. De første ni månedene i år viser en svært positiv utvikling, forteller driftssjef i Nettbuss Ole Engebret Haugen.

- Nye og spennende muligheter

Det mener Ingeborg Rivelsrud (på bildet), leder av Kultur og Fritid etter møtet med representanter for beboerne i Lierbyen, foreningslivet, bedriftene og kommunen

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Bare to av 106 er fra Lier

Av 171 søkere ble 106 antatt til årets Kunst rett Vest, som er den største kultursatsningen i Vestregionen. To av de antatte er fra Lier.

Populær turvei er blitt enda bedre

Gang- og sykkelveien på Drammensbanens trasé, der togene tøffet forbi fra 1872 til 1973, er oppgradert og blir nyåpnet denne uken.

Flerbrukshus i Lierbyen?

Kulturhusutvalget er nedsatt av Lier Musikkråd og har som mandat å utrede muligheter for bygging og drift av et flerbrukshus eller kulturhus i Lierbyen

Historisk fotballkamp

For første gang i historien er det blitt spilt seriekamp med et lag sammensatt av spillere fra Sylling og Sjåstad.

Utsatt påmeldingsfrist

- Vi savner flere deltakere til utstillingen under Ungdommens kulturmønstring, sier Hege Larsen ved Kulturkontoret.

Legger opp ---

Rune Owsinski (bildet), tidligere i norgestoppen både i go-cart og motocross enduro, avsluttet sin karrière med et norgesmesterskap i ATV Cross i helga.

Et godt liv – livet ut

Det ble fullt hus og stort engasjement på Haugestad i dag, der markeringen av den internasjonale Eldredagen var både informativ, inspirerende og underholdende. Fra venstre Kjersti Hennum, Helene Justad og Live Brekke.

1000 kroner til medaljevinnerne

Søskenparet, Maren og Sindre Haverstad og Anders Brun Hennum (på bildet) blir premiert av Lier kommune

Battle of the Bands

Lier Rockeverksted/musikkverksted med Battle of the Bands for fjerde gang

- Mye bedre dere!

Engasjementet var på topp hos instruktør Turid Jørgensen Rivrud som sammen med kollega Bent Bredesen og niendeklassingene ved Lierbyen skole øvde før premièren på årets musikal.

Best fornøyd med plasseringene

Det sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter Junior-VM i orientering.

Liunggjengen mottok kulturprisen

- Dette er en av de morsomste oppgavene jeg har som kultursjef, sa Ingeborg Rivelsrud, som greit og ryddig loset oss gjennom et arrangement med mange høydepunkter. Vi får håpe politikerne i disse ulvetider vil prioritere kulturen slik at vi også i framtida vil kunne glede oss sammen med kultursjefen på en årlig utdeling av Kommunens kulturpris.

Tidenes langrenns-prestasjon for Storbritannia

Frances Lütken fra Sylling deltok i Sapporo i 72.

Solist på dansegalla i mars?

Allsidige Therese Ege fra Tranby er solist på en danseband-cd som slippes i Sverige i dag.

Kommunestyret, hvor er det?

Lier kommunes nettsider er blant landets svakeste når det gjelder informasjon om lokaldemokratiet. Hvor er kommunestyret? Hva gjør det? Og hvor er ordføreren?

Pressemelding fra Sylling IF, hovedstyret

Sylling IF´s hovedstyre er av den oppfatning at oppslagene i Drammens Tidende lørdag 11.10 og på Lier-Nett 13.10 om forholdene i foreningen savner forankring i de faktiske forhold og på en feilaktig måte skaper inntrykk av en idrettsforening i krise. Det er ikke tilfellet. Tvert i mot er Sylling IF inne i en svært positiv utvikling, med ny hall og stor aktivitet i alle undergruppene.

Tranby bluesklubb får kulturprisen.

- Overraskende men svært hyggelig, sier en leder i bluesklubben Robert Blåhella. Tranby bluesklubb stakk av med årets kulturpris samt 10 000 kroner.

Signerer proffkontrakt

Både medspillere og trenere er imponert over Martin Ovenstad Rønning etter kampen for Mjøndalen på søndag.

Vårkonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Musikken blomstrer sammen med hvitveisen i Sylling. Tirsdag holdt Sylling og Oddevall vårkonsert i aulaen på Sylling skole

Lierfestivalen 2005

For første gang arrangeres den årvisse musikalske begivenheten i Syllling, og av et skolekorps. Lierfestivalen arrangeres i Sylling Flerbrukshall søndag 30. oktober.

- Vil skape engasjement

Marcus Walfridson, ny trener i Spa/Bra, tror det blir spennende å trene en liten klubb med gode samarbeidsevner.

Liung beste nordmann i Bislett Games

Einar Inge Aasen (24) ble beste nordmann med en 4. plass i B-finalen på 400 meter.

Kulturhus og politikere i Lier

Innlegg fra Svein Rognlien

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Lier-jente vant talentjakten

Oslo: I skarp konkurranse med nærmere hundre andre er lierjenta Marita Therese Norderud håndplukket som Statoils nye talent - og har sikret seg to års gratis utdannelse på BI.

Til håndball-VM som hovedleder

Det blir min første tur til St. Petersburg, sier den entusiastiske, men svært nøkterne håndballederen Roar Bogerud (51) før avreise med nasjonens yndlinger. - Russerne er veldig greie å samarbeide med.

Thank YOU for the music!

Aulaen på St. Hallvard var smekkfull og publikum var usedvanlig godt fornøyd med en tvers igjennom flott konsert. Kveldens tema var ABBA, et band som ikke trenger noen nærmere presentasjon.

Det er her det begynner

La julekonsertene i kirken være forbeholdt lokale utøvere. Hyggelig konsert med Høvik og Lier skolekorps

En lykke å beholde bygningen

- Gamle Hegg har sjel, det er våre ungdommer veldig opptatte av, understreker leder av "Rockeverkstedet", Mari Grimsrud, når det nå er planer om en oppgradering av lokalene.

Kulturprisen går til Arne Ask

Arne Ask får årets kulturpris for sin mangeårige innsats for kulturlivet i Lier.

ATV i Danmarks Cup

Liunger gjorde det sterkt på ATV i Danmarks Cup 2. runde

Strikkecafè i Sylling

Tirsdag 8.nov. oppfordrer vi til å ta med håndarbeid og komme til en uhøytidelig konsert i Sylling skoles aula.

- En opplevelse for livet

Det sier Thomas Sørum som er hjemme i Lier på juleferie. Han har oppnådd det mange bare har drømt om som fotballspiller; å spille for 50 000 entusiastiske tilskuere.

Kunst rett vest med lite fra Lier

Det er meget stor interesse for å delta i årets Kunst rett vest, men det blir bare én deltager fra Lier.

Pressemelding om spennende kommunalt initiativ:

FRITIDSMESSE FOR FUNKSJONSHEMMEDE

Målet er nådd så langt

Etter sterke plasseringer i de to siste helgene kan Maren Jansson Haverstad se frem til junior-VM i orientering i juli.

Nedtelling til Lierdagene

Nå er det mindre enn tre måneder igjen til Lierdagene. Følg nedtellingen, se bilder, les nyhetsmeldinger og andre artikler på www.lierdagene.no

På pallen i Danmark

ATV-føreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier hevdet seg helt i toppen i det åpne danske mesterskapet i helga.

Tok bølgen

Liers G-13 lag laget målkalass i den første kampen, mens de andre lagene måtte avgi poeng i søndagens kamper i Norway Cup

Aktiv helt til slutt

Knut Brenna, dirigent, instruktør, kulturprisvinner, men også aktiv idrettsutøver og innen idrettsadministrasjon, har satt dype spor etter seg. Han ble 86 år -

Fem mål på tre kamper

Martin Ovenstad Rønning markerte seg med gode kamper på G- 16- landslaget i Finland i en turnering nylig, og i september venter EM-kvalifiseringen for G-16 --

Kulturnatten videreføres

Etter oppsummeringen av Kulturnatten 14. oktober i år var alle enige om at arrangementet var vellykket og bør videreføres. Kulturnatten 2007 blir lørdag 13. oktober.

Ikke så forskjellig fra oss

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling

Skrev idrettshistorie

Sammen med lagkameratene Rune Sveinsvoll og Jørn Huseby har Tor Erik Wam fra Lier (på bildet) som første norske lag noensinne klart å kvalifisere seg for Europamesterskapet for lag i ATV-kjøring.

Det glapp for Sylling

Gutter14 tapte for serielederen