Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8dedad9fc3a788b7ed6a25291e262f58

Musikkglede er en viktig del av ferien.

> -- Somrene på telttur i Danmark er veldig gode barndomsminner, sier Kirstin Hillestad (45), som jobber med integrering og informasjon ved Flyktning- og Voksenopplæringssenteret i Lier kommune. På fritida er hun klarinettist i Lier Janitsjar. Hun kommer fra en meget musikalsk familie på Notodden, der alle seks i familien spiller. Etter vel 20 års botid i Lier må hun bruke litt av ferien sin hvert år på den landskjente Bluesfestivalen i barndomsbyen.


Sommerpraten: Kirstin Hillestad

Firebarnsmoren og amatørmusikeren gir uttrykk for at jobben gir henne så mye. – Det er imponerende hvordan mange flyktninger klarer å holde humør og livsmot oppe når vi får høre hva de har vært utsatt for, sier hun.

Før hun begynte i Lier kommune jobbet hun flere år i ulike datafirma både i Asker og Lier. Fra 1993 var hun sekretær for Kultur- og Informasjonssenteret. Året etter fungerte hun også i tillegg som sekretær for det nystartede Voksenopplæringssenteret for innvandrere og flyktninger i lokaler tilhørende Lier Maskin.

Som antydet har musikkinteressen har fått næring fra det aktive musikkmiljøet i familien på Notodden. ”Lillebror” på Notodden spiller gitar og synger og har eget orkester. Den andre broren bor i Canada og spiller både gitar, key-board og trombone. Søsteren på Kongsberg spiller klarinett i korps der.. -- Under Bluesfestivalen møtes vi gjerne hele familien hjemme hos mor og far for å spille og synger sammen, sier hun.

-- Sommerferien vår fra jeg var 5-6 år til jeg var 13-14 med søsken, mor og far i hustelt i Danmark er veldig gode minner. Vi ”tråklet”på kryss og tvers.”Det var dejlig å være norsk i Danmark”.

-- Hvordan ferier du gjerne i år? -- Foruten turen til Notodden blir det en tur til Tvedestrand, der vi kan bruke båt, der vi kan fiske og bade. Men fjellturen til Valdres ser jeg også fram til.

-- Hva spiser og drikker du gjerne om sommeren? -- Litt avhengig hvor du er, men hvitvin og reker liker jeg godt.

-- Hva ville du vise dine gjester i Lier? -- Jeg bor i Sørumlia, så jeg ville ta dem med til Skapertjern. Der er det vakkert.

Forrige artikkel:Hobby og fritid går i ettNeste artikkel:-- Ingen spesiell glede å nå målet
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode