Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f84a78f132d6495a85dec1e1c8f0c0a1

VM-bronse til Swix og Venke

Venke de Lange fra Reistad i Lier tok 3. plassen på sparkesykkel med en av hundene i Canada.

Verdensmesterskapet i hundekjøring på barmark ble arrangert i Sagunauy, Quebec i Canada i tiden 28. oktober - 1. November

- Jeg reiste over for å ta medalje, sier Venke. Jeg nådde målet mitt og er fornøyd med en bronsemedalje. Løypene var tøffe med motbakker som ”Dritabakkene” ovenfor Eiksetra, sier Venke. Det ble hele tre VM-gull til Norge.
Linn Beate Hansen vant i kvinneklassen og Viktor Sinding Larsen fra Nittedal klassen for menn i snøresykling for, mens Lena Boysen Hillestad fra Hamar/Holmenkollen vant sparkesykkel med en hund (her skiller man ikke på kjønn). Linn Beate Hansen og Viktor Sinding Larsen vant sine første internasjonale medaljer, mens Lena vant sitt 18. VM gull.

Dessuten vant Lena Boysen Hillestad også en sølvmedalje i sparkesykkel med to hunder, mens Linn Beate Hansen kom på bronseplass på sparkesykkel med to hunder.

Invitert Lena Boysen Hillestad og Venke var invitert over med gratis opphold i Maine, nær Portland i USA. Etter en lang flytur i New York, der de ble hentet av amerikanerne, ble det en sju-åtte timers biltur opp til Maine. Der vart det meningen at de skulle være med i et løp, men dårlige forhold med gjørme gjorde at konkurransen ble avlyst. – Likevel kjørte de gjennom løypa, forteller Venke.
Som gjester hos amerikanerne holdt de foredrag. De viste bilder og fortalte om Lier og Norge. Foruten fokus på norsk natur, vektla de norske deltakerne det gode forholdet til hundene med bading og sykling om sommeren sammen med de firbeinte. De norske tradisjonene med hundekjøring pulk er noe forskjellig fra sledekjøring hos kanadiere og amerikanere.

Så ble det ytterligere noen timers biltur opp til Sagunauy, der konkurransen foregikk.

Flere resultater finner du her:

1/3 (resized_DSC01305.jpg)
2/3 (resized_norske_troppen.jpg)
3/3 (resized_resized_resized_bronsemedaljoer.jpg)
Forrige artikkel:Stengte parkeringsplasser på Lier stasjonNeste artikkel:Meierigården i 2013?
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode