Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 48d7f520b2decf39cfdf0304a9560e5a

Ville høre om kjente liunger

I Minneapolis fikk Bjørg Henriksen (bildet) fra Egge og et hundretall andre norsk-amerikanere høre om tre av de mest kjente liungene.

- Over hundre interesserte fylte lokalet og det var ikke en ledig stol å oppdrive, forteller Knut A. Andersen, som nylig gikk på talerstolen i Minneapolis i Minnesota og fortalte om tre av Liers mest kjente personer gjennom tidene.

- Millionbyen Minneapolis har alltid vært et viktig sentrum for norsk-amerikanere, sier Andersen. Selv om den store innvandringen av nordmenn ligger hundre år tilbake tid, føler mange seg meget norske selv om de er i både tredje og fjerde generasjon, og det er derfor flere foreninger der Norge og alt norsk er fellesnevneren.

Det mest populære samlingspunktet er «Tuesday Open House» som Den Norske Mindekirken arrangerer. På de ukentlige møtene står saker om Norge og norske forhold på programmet. På siste møte var Lier temaet.

Andersens foredrag het «They came from Lier – three Norwegian profiles», og det omfattet presentasjoner av liungene Sankt Hallvard, Hans Chr. Heg og Thorbjørn Jagland.

Blant de mange tilhørerne var Bjørg Henriksen (sammen med datteren på bildet over), som vokste opp på Egge, men slo seg ned i Amerika for femti år siden. Hun og datteren hadde kjørt lang vei for å få med seg foredraget.

Andersen illustrerte foredraget med femti bilder av de tre han fortalte om og andre bilder fra Lier. Etter foredraget kom spørsmålene tett. Flere fortalte om at de hadde mistet noen i sin familie ved slaget i Chickamauga, der oberst Heg falt. Ellers ville folk vite mer om alt fra epledyrking til markering av ettårsdagen for 22. juli.

Les også: http://byavisadrammen.no/utgaver/131-2012/#/12/

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode