Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Vitebegjærlige seniorer

Senioruniversitets styreleder, Birgit Bellen, har mange interessante foredragsholdere å by på også i det nye året.

«Hold hjernen i aktivitet, få ny innsikt og utvid din horisont» er oppfordringen til liungene, spesielt til seniorene.

Siden starten i 1999 har Liers seniorer fylt opp salen på Frogner Menighetshus en tirsdag i måneden. Årets styreleder, Birgit Bellen (68), som har vært med siden 2009, røper at det har vært så fullt at de nok har brutt brannforskriftene noen ganger.

De fleste av de 90 medlemmene møter jevnlig på tirsdagene klokka 11. I tillegg er det mange ikke-medlemmer som søker kunnskap på denne måten. -  Antall besøkende varierer fra 100-120 opp i mot 150, men merker nå "konkurransen" fra andre tilbud for aldersgruppen på tirsdager som "Seniordansen" og "Gladsangen", forteller Birgit Bellen som understreker at hun synes det er bra at lierpensjonistene er så aktive.

Semesteravgiften eller medlemskortet koster kr 150 for halvåret for fem foredrag. I tillegg får man førsteretten til andre tilbud til senioruniversitetet. For ikke-medlemmer koster det 50 kroner for en times foredrag. Det er også blitt et hyggelig treffsted  for mange. En halv times tid før foredragsholderen setter i gang, er det kaffe og lefse å få kjøpt.

I tillegg blir det lagt opp til en utenlandstur. Neste tur går til Kroatia. De har tidligere, blant annet, vært på Island. I tillegg blir det arrangert to dagsturer pr år, èn om våren og èn om høsten.

Den pensjonerte lærer, Birgit Bellen, har presentert foredragsholderne på en elegant måte i i 2012, men hun røper at hun ikke tar gjenvalg neste år.

Programmet for 2013

Senioruniversitet har et fristende programmet for 2013 å by på. Se her:

8. januar kommer professor emeritus Ole Moen på besøk. Moen er godt kjent for de fleste eldre gjennom utallige program i mange, mange år i NRK, der USA-politikk har vært tema. Mange husker trønderen som dommer i «Kvitt eller  dobbelt» på 1960-tallet. Tema blir denne gangen «Kvinnene i Det Hvite Hus».

12. februar er det Øistein Dahles tur. Han er tidligere visedirektør i Esso og tidligere styreleder i Den Norske Turistforening.

12. mars vil multikunstner Inger Tragheton foredra om «Jakten på det russiske».

9. april kommer Kirsti des Bouvrie Thorsen, spesialist i gresk  språk og kultur. Tema er «Hellas – fra Europas opphav til problematisk periferi».

14. mai blir det både foredrag og omvisning. Lokalhistoriker Jo Sellæg fra Drammen inviterer seniorene til Drammen Havn.

Litt historikk

Følgende var med fra starten i 1998 og var med i det første styret i 1999: Sigbjørn Haraldsen, Åsta Vigerust, Doreen Fangen Grimeland, Per Foss, Hermod Hassel og Irmgard Herlung. - De var  inspirert av U3A Universitetet for den 3. alder – "besteforeldregenerasjonen", forteller styreleder Birgit Bellen

- Avdøde dr philos Terje Sagvolden, som også var lokalpolitiker i flere år,  var det den første foredragsholderen, forteller styreleder Birgit Bellen.


Mange kjente foredragsholdere

Blant de mange som har vært foredragsholdere nevnes: NRK s Kina-ekspert, Gunnar  Høidahl og andre kjente fra NRK, Bjørn Hansen, Christian Borch,  Jahn Otto Johansen, Per Egil Hegge, Vidar Lønn Arnesen og Anette Groth.  Av andre kjente kan nevnes Finn Abrahamsen (tidligere overbetjent i Oslo-politiet), Carsten O Five, Jeanette og Johan Kaggestad, Harald Stanghelle (redaktør i Aftenposten), Matz Sandmann (politikk, nå i Fylkeskommunen), Gunnar Stålsett og Sigmund Osberg (tidligere biskoper) og Tone Sinding Steinsvik (Blåfarveverket).

Birgit Bellen forteller om Gunnar Høidahl som fortalte at han snakket om norsk turisme med kinesiske myndigheter. Svaret var dette fra kineserne: - Hvor mange millioner vil dere ha?

Fra 10 årsjubileet i 2008. Henrik Syse (filosof og sønn av avdøde tidligere statsminister Jan P Syse. Henrik Syse er  flankert av sekretær Ilse Irene Hø (tv) og styreleder Ragnar Foss (Foto:  Pål Næss, Lierposten).

I november var  generalmajor Tryggve Tellefsen (71) gjesteforeleser med temaet; «Forsvaret for alt vi har og alt vi eie. Tellefsen har en lang karriere bak både i Hæren i Norge og i flere utenlandsoppdrag. Etter foredraget mottok han en lokal vare; krydderplanter fra Lier (Foto: Torger Almaas).

Styret for Senioruniversitetet i 2012. Bak fra  venstre: Peter Malmer, Truls Paulsen, Birgit Bellen (styreleder), Mette Andreassen og Tormod Opsahl. Foran: Berit Furøy, og Målfrid Bolstad (Foto: Kathrine Hoem). 

Flere saker fra arkivet

- Utrolig flott

Katrine Hoem, leder av Frivillighetssentralen, er imponert over alle som stiller opp for virksomheten

- Bikkjedritt et hett tema

Birgit Løitegaard fra Lier vil ta et krafttak mot bikkjemøkka i Rjukan, forteller Rjukan Radio. Les intervjuet med den aktive og suksessfulle forretningskvinnen, som nylig ble valgt inn i Rjukan Næringsutvikling.

Lierdamer inviterer til damelørdag

Gi sjelen påfyll lørdag 17. mars!

Per Kr. Strand ny kunstformann

Lier kunstforening har valgt Per Kr. Strand til ny styreleder og har programmet klart for resten av året.

Opprustning av natursti og benker

For mange år siden ble det laget en natursti over Altanåsen i Sylling

Aldri for gammel for trim

Det mener Karl Bellen i Lier Lions som inviterer til både golf og andre aktiviteter under Frivillighetssentralens stavgangsgruppe

Ville høre om kjente liunger

I Minneapolis fikk Bjørg Henriksen (bildet) fra Egge og et hundretall andre norsk-amerikanere høre om tre av de mest kjente liungene.

Kontaktskapende fest

Latteren satt løst, da ordfører Ulla Nævestad overrakte Berit Furøy (tv) to mobiltelefoner som var kommunens gave på festen til 40-årsjubilanten Lier Historielag.

Gammelrektoren fylte 80

Det var samlet mye skoleekspertise på Sylling skolepå tirsdag

Et godt liv – livet ut

Det ble fullt hus og stort engasjement på Haugestad i dag, der markeringen av den internasjonale Eldredagen var både informativ, inspirerende og underholdende. Fra venstre Kjersti Hennum, Helene Justad og Live Brekke.

Koste seg under marsjen

Per Hægstad og de andre i Turistforeningen gjorde nok en gang en fin jobb på drikkestasjonen på Saga. - Men 150 var et skuffende antall, sa Hægstad til Liernett

Sløyd og andre detaljer

Sløyd-detaljer AS i Sylling er historie. Karl Bellen har pakket sin siste limtube og etablert pensjonisttilværelsen på nye tufter.

Ny leder i Lier Høyre

Lier Høyre hadde besøk av Erna Solberg da Ryno Andersen ble valgt til ny leder på årsmøtet forrige uke.

Gleder så mange

"Øverskauendagen", som ble arrangert på lørdag, er bare ett av av mange arrangement på den godt bevarte gamleskolen.

Stygt, stort og dominerende

Bauhaus har brutt skiltreglene og har gjort store og stygge naturinngrep

St. Hallvards to dager i mai

Den kjente liungen Hallvard Vebjørnsson har sin egen festdag i den katolske kirke. St. Hallvardsdagen er 15. mai, men vil i år også markeres 12. mai i Lier.

Dugnad på Altanåsen

Med rekkverk på dagsorden

Tunge skyer over kjent bygning

Valstadhaug forsamlingshus, bygd i 1927, er kjent og kjært for mange liunger, men bygget har en uviss fremtid.

Lions Røde - fjær aksjon i Lier

I Syllling var Karl Bellen Lions mann på stedet

Resultater fra Kanada Rundt

Her er resultatlistene fra den 28. utgaven av Kanada Rundt, tirsdag 13. mai 2008

Setter søkelyset på St. Hallvard

Mange møtte opp da feiringen av St. Hallvard begynte litt på forskudd i dag, og tirsdag 15. mai blir det pilegrimsvandring.

Lanserte kulturhus i nittiårene

Tove Sæteren, (V) fikk en liten modell av et "kulturhus" av ordfører Ulla Nævestad, da hun sluttet i kommunestyret i 1999

Riksvei, Lierstranda og skole

- Det er svært viktige saksområder for Høyre, sier Arnt Holberg (64), i gang med sin tredje periode som leder av lokallaget

Liers største idrettsarrangement

Tinestafetten ved Sylling skole trekker hvert år rundt 1000 deltagere. Dette gjør det muligens til det største idrettsarrangementet i Lier.

Mye for pengene

Frivilligsentalen engasjerer 70 frivillige som gjør det mulig å gi brukerne et svært mangfoldig tilbud.

Ny pers i Ridderrennet

Øystein Tveten fra Lier deltok for sjette gangen. Denne gangen måtte han nøye seg bare 20 km, her sammen med sin ledsager Bjørg Anita Riste. Det var som kjent vanskelige snøforhold.

Kanada rundt - resultater

Kanada rundt ble i går arrangert for 25. gang. Her er resultatene fra gårsdagens dyst.

Jordbærkonge, hekser og troll i Sylling

For fjerde gang var det eventyrstund da Jordbæreventyret inntok bygda øverst i Lier.

Stygt, stort og dominerende

Bauhaus har gjort store og stygge naturinngrep og neglisjert skiltreglene i Lier kommune.

Kampen om annonsekronene

Leder: - Å plassere alle egg i én kurv støtter aktivt opp under monopoldannelsen innenfor norsk presse

Hypokonderlegen til Lier

Søndag 15. april slår Lierskogen kulturkirke til med foredraget "Konge i eget liv" med ingen ringere enn Ingvar Wilhelmsen, som driver verdens eneste klinikk i sitt slag.

Kulturminnedagen i Lier, 11. september

Kultur for hele familien på Lier Bygdetun

Klart for ny suksess

Styret for Jordbæreventyret samlet de frivillige for den siste informasjonen i aulaen ved Sylling skole i kveld.

Stjal skinker fra bygdetunet

Søndag var det selvplukk av epler og poteter på bygdetunet, men forskrekkelsen ble stor da noen i tillegg hadde plukket med seg skinkene som hang på stabburet.

Lyser innsatsvilje

Årsberetningen for 2009 til Røde Kors Hjelpekorps forteller om imponerende 9 000 timers aktivitet til et tjuetalls medlemmer --

En lang prosess

Det sier May Kværnstuen etter at LHL-huset i Nøsteveien i dag ble åpnet etter flere års arbeid.

Hvem er mest kjent av alle de 23.000 liungene?

Noen av Liers mest kjente personligheter savnes på listen over kjente liunger.

Kulturminnedagen 2007 i Lier

Masse kulturtilbud for hele familien på Lier Bygdetun – søndag 9.september

- Den mest kjente av dem er uten tvil Hans Chr. Heg

Hvorfor har ikke flere fått med seg betydningen til Hans Chr. Heg, den liungen som sammen med Sankt Hallvard trolig er den best kjente utenfor kommunen?

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

- Hvem tar utfordringen?

Erik Bjørnstad (tv), trener for unge bandy- og fotballspillere i Spabra i en årrekke og Ronny Deila, fortsatt engasjert i Spabra. Nå søker nye Stoppen Sportsklubb etter flere med kompetanse

Liung ny kommunalsjef

Bente Gravdal er tilbake i Lierskolen etter ni års innsats i Drammen som rektor

”Crazy”

Det hele startet en sommerdag 2003. De fire Lierkameratene stiftet motorsykkel- og mopedklubben, ”Crazy Riders”, for moroskyld og tenkte ikke så mye mer over det. Nå er klubben ”internasjonal” og har over 45 medlemmer!

Konsert

Julekonsert med Tranby Skolekorps i Tranby Kirke onsdag 10. Desember kl. 1800.

Opplev flyvende Peter Pan!

Årets forestilling for Høvik barne - og ungdomsteater er den kjente historien om Peter Pan og aldriland.

Hadde knapt klart oss uten dem

Det sier veteran Arne Ask i Lierbygda O-lag om familien Jansson Haverstad som fikk Månedens Blomst for januar.

Julegleder

Lier kunstforenings førjulsutstilling 2005

Program for guttekonferansen

Hva skjer'a?

Resultater Kanada Rundt 2010

Her er resultatlisten for gateløpet Kanada Rundt tirsdag 11. mai 2010

Har du en viking i deg?

Lidir, Liers eget vikinglag, søker nye medlemmer.

Klart for nytt dataparty

I vinterferien arrangerer Tinius Alexander Lystad for fjerde gang LierLAN

Trekker seg

Tre nøkkelpersoner i Lier Historielag ønsker avløsning ved årsmøtet. Fra venstre: Berit Furøy, Truls Hallingstad og Sylvia Foss.

Resultater fra Kanada Rundt

Fullstendig resultatliste for Kanada Rundt 2007

Krig er ei det beste, men …..

Lier og Drammens bokhandlere bør sikre seg denne boken før julehandelen.

Idrettsglede på Oddevall

IF-ambassadør klubben Sjåstad VestreLier hadde mye frukt til barna og foreldre som møtte opp på Oddevall til aktivitetsdag.

Imponert over entusiasmen

Presidenten i Norges fotballforbund, Sondre Kåfjord stakk i dag innom Liungen.

Pådriver i 14 år

Da Gunnar Haldorsen kom med i Lier Hørselslag i 1995 gikk han rett inn i styret ---

Informasjon om spillet og lauget

Informasjon om Sankt Hallvard-foreningen, Sankt Hallvard-spillet og Sankt Hallvard-lauget

Mer stavgang etter påske

Stavgangsgruppa i Lier tar fatt på en ny sesong tirsdag 26. april.

Sponsoravtale i havn

Styreleder Vivi Becher og daglig leder i Concolvo, Fredrik Røtter, er godt fornøyde ved å utvide samarbeidet inn i nye Stoppen sportsklubb.

Vedtak som forventet

Styrelederne Vivi Becher i Spabra og Christian Aakermann i Liungen kan feire at Stoppen Sportsklubb blir den nye fotballklubben i Lier

Lierdagene 2013

Merk av i kalenderen hvis du skal se på, og begynn planleggingen hvis du skal være aktiv, for nå er det bare et halvt år igjen!

Støtter Bellen

Mathias Dannevig (A), medlem av Planutvalget, presiserer at det ikke er gitt midlertidig skilting med større bokstaver enn det nåværende reglement forutsetter.

Førjulsjarm

Antistress - sjarme - varme og vellyd som beveget. Jan Kristian Hverven og Ingeborg Soot bidro var blant mange som bidro til en fin førjulskonsert i Sylling kirke.

Turn er populært

Forrige sesong var Tranby Turn med og representerte Norge i Nordisk mesterskap. Nå har interessen blant de yngste økt eksplosivt -

- Et godt lag

Det sier Espen Lahnstein (her th) om de som er foreslått nominerte for Lier Senterparti til kommunevalget.

Lierbyens historie er tema på historielagets vårmøte

Torsdag denne uken kommer John W. Jacobsen til Haugestad for å fortelle om Lierbyen fra 1870 – 1990, som er temaet i boken han jobber med og som skal være ferdig utpå høsten.

Frisk satsing i ny klubb

- Stoppen Sportsklubb skal ha gode og mange aktiviteter for alle som vil spille fotball i aldersklasse 13 til seniornivå, understreker Rune Klemetsdal som er ny sportslig leder.

Full av pågangsmot

- Vi får hvile i graven som vi sier på Island. Aldis S. Mortensen skal overta ansvaret for Eiksetra sammen med mannen Vidar Pålsøygård på nyåret.

Ny leder i Lier Historielag

Lier Historielag er med sine rundt 600 medlemmer blant Liers største og mest aktive lag og foreninger. På lagets årsmøte i går ble Thor Sørli fra Sylling valgt til ny leder etter Berit Furøy, som ønsket avløsning etter fire år i vervet.

Et friskt pust

Den attesten fikk jeg etter et kort besøk på et eldresenter i sommer, da en smilende eldre kvinne sa adjø --

Burde et 2. fremmedspråk bli obligatorisk?

Kanskje er det skuffende for mange elever, lærere og foreldre i Lier at et 2. fremmedspråk på ungdomsskoletrinnet ikke blir obligatorisk. To av Liers ungdomskoler vi har vært i kontakt med, var nemlig godt forberedt på dette kunnskapsløftet.

Målbevisst friidrettsutøver

Knapt ett år med spesialtrening i Sturla har ført femtenårige Vilde Garder fra Lier inn i norgestoppen. Men hun tilhører en idrettsfamilie der tvillingsøstra Ada også er svært aktiv.

Ungdomsutvekslinger i 60 år

Månedens Blomst går til Foreningen Norden i Lier som er den eneste lokalforeningen i Norge som uten avbrudd har sørget for at nordisk ungdom har møttes hvert år.

Lierbyen og de harde trettiåra

Lierbyen i mellomkrigstiden er tema for John Willy Jacobsens foredrag på Senioruniversitetets møte tirsdag.

Grasrotandelen betyr mye for idrettslagene

Lag og foreninger i Lier har så langt i år tjent 330 000 kroner på Grasrotandelen gjennom Norsk Tipping

Nedtelling til Lierdagene

Nå er det mindre enn tre måneder igjen til Lierdagene. Følg nedtellingen, se bilder, les nyhetsmeldinger og andre artikler på www.lierdagene.no

Friheten koster

Oddny Moen, mintes sin grandonkel, som var en av de to som måtte bøte med livet den 10. mars 1945

Statssekretæren på Nordal

- Vi måtte ha familieråd før vi tok en avgjørelse for at jeg skulle ta jobben, sier eplebonde Harald O. Buttedahl

Felles lag her i 2012

Som ventet ble Intensjonsavtalen vedtatt for samarbeid om 11 er fotball på de ekstraordinære årsmøtene i Liungen og Spa/Bra, enstemmig i Liungen, men det var ikke full enighet i Spa/Bra -

Kontakt skaper tillit og dialog

Mens rettsvesenet håndterer et groteskt eksempel på hva hat kan føre til, har dialog og gjensidig forståelse gode vekstvilkår i nærmiljøet.

Rytme og styrke

- Jeg er positivt overraska over innsatsen, sier Ann Kristin Eie om Liungens gutter 14

Sylling sangkor 30 år

Koret starter jubileet med stor kirkekonsert i Sjåstad kirke onsdag 10. mars. Dit har koret fått med seg Røyken pikekor og Hokksund mannskor, så aldersperdningen er god. Og slik skal det være i kormiljøet. Korene har et variert og spennende program, og konserten vil inneholde mye for alle sangglade.

Kong Glad gledet mange

Ikke uten grunn var Håvald Kristiansen en de som lyttet mest intenst, da Hjalmar "Hjallis" Andersen gjestet Åpent Hus på Tranby Menighetshus. Kristiansen var på indre bane, da Hjallis tok sine tre OL-gull i 1952.

Tar sats

Lier SP har ordførerkandidaten til høstens kommunevalg klar

Nye generasjoner lærer

Fjerdeklassingene ved Hegg skole fulgte godt med da Nils Johan Rønniksen fortalte om dramaet over Lier i 1940.

Daglig leder i Sylling IF?

Et arbeidsutvalg vil vurdere ansettelse av daglig leder i 50 prosent stilling.

Imponerende frivillig innsats

De 75 liungene som er tilknyttet frivilligsentralen, gjør en kjempeinnsats på mange forskjellige områder, men kan få gjort enda mer hvis flere tar et tak. Bildet: Stavgangsgruppa klar til tur med Lier Bygdetun som utgangspunkt.

Høyredominans

Det gode valgresulatet har ført til at Høyre fikk samtlige fire ledere og to av nestlederne i de nye hovedutvalgene. Høyres Karl Bellen (på bildet) er blitt valgt til leder av det nye planutvalget

Satser i blå drakt

Fire liergutter vant interkretsserien med Strømsgodset, og treneren er også liergutt

540 frivillige gjorde Lier triveligere i 2010

Frivilligsentralens årsrapport gir et godt bilde av sentralens omfattende virksomhet. De 540 frivillige ved sentralen har jobbet i 7500 timer i året som gikk.

Topptrenere til Stoppen

Spanske Toni Ordinas, tre trenere fra Manchester City og flere kjente trenere fra distriktet vil delta på Spabra og Liungens fotballskole i august.

200 i hundre

Med sjarme og inspirasjon tok Kjartan Eide nye trivselsledere med storm i Syllinghallen på tirsdag. Ikke rart at koordinator Roar Bogerud kommanderte Eide ut på en æresrunde etter kurset -

- Det var ikke gøy lenger

Frafallet innenfor organisert idrett er bekymringsfullt, hevder forskere. Liernett har utfordret lokale idrettsledere til å kommentere artikkelen.

Lier Bygdetun fikk ny styreformann

Etter over 20 års iherdig innsats ønsket Truls Hallingstad avløsning. Nå har Åsmund Johannessen (bildet) overtatt styringen av bygdetunet.

Gryende pessimisme i Liungen?

I gårdagens Drammens Tidende uttalte "Mr Liungen" at det blir en vanskelig jobb å skaffe forsterkninger. Trener Kjersti Thun innrømmer også at hun deler denne bekymringen i et intervju med Dt i dag.