Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: eedfd6ce2429cc13fae76ca2ef53010a

Vitebegjærlige seniorer

Senioruniversitets styreleder, Birgit Bellen, har mange interessante foredragsholdere å by på også i det nye året.

«Hold hjernen i aktivitet, få ny innsikt og utvid din horisont» er oppfordringen til liungene, spesielt til seniorene.

Siden starten i 1999 har Liers seniorer fylt opp salen på Frogner Menighetshus en tirsdag i måneden. Årets styreleder, Birgit Bellen (68), som har vært med siden 2009, røper at det har vært så fullt at de nok har brutt brannforskriftene noen ganger.

De fleste av de 90 medlemmene møter jevnlig på tirsdagene klokka 11. I tillegg er det mange ikke-medlemmer som søker kunnskap på denne måten. -  Antall besøkende varierer fra 100-120 opp i mot 150, men merker nå "konkurransen" fra andre tilbud for aldersgruppen på tirsdager som "Seniordansen" og "Gladsangen", forteller Birgit Bellen som understreker at hun synes det er bra at lierpensjonistene er så aktive.

Semesteravgiften eller medlemskortet koster kr 150 for halvåret for fem foredrag. I tillegg får man førsteretten til andre tilbud til senioruniversitetet. For ikke-medlemmer koster det 50 kroner for en times foredrag. Det er også blitt et hyggelig treffsted  for mange. En halv times tid før foredragsholderen setter i gang, er det kaffe og lefse å få kjøpt.

I tillegg blir det lagt opp til en utenlandstur. Neste tur går til Kroatia. De har tidligere, blant annet, vært på Island. I tillegg blir det arrangert to dagsturer pr år, èn om våren og èn om høsten.

Den pensjonerte lærer, Birgit Bellen, har presentert foredragsholderne på en elegant måte i i 2012, men hun røper at hun ikke tar gjenvalg neste år.

Programmet for 2013

Senioruniversitet har et fristende programmet for 2013 å by på. Se her:

8. januar kommer professor emeritus Ole Moen på besøk. Moen er godt kjent for de fleste eldre gjennom utallige program i mange, mange år i NRK, der USA-politikk har vært tema. Mange husker trønderen som dommer i «Kvitt eller  dobbelt» på 1960-tallet. Tema blir denne gangen «Kvinnene i Det Hvite Hus».

12. februar er det Øistein Dahles tur. Han er tidligere visedirektør i Esso og tidligere styreleder i Den Norske Turistforening.

12. mars vil multikunstner Inger Tragheton foredra om «Jakten på det russiske».

9. april kommer Kirsti des Bouvrie Thorsen, spesialist i gresk  språk og kultur. Tema er «Hellas – fra Europas opphav til problematisk periferi».

14. mai blir det både foredrag og omvisning. Lokalhistoriker Jo Sellæg fra Drammen inviterer seniorene til Drammen Havn.

Litt historikk

Følgende var med fra starten i 1998 og var med i det første styret i 1999: Sigbjørn Haraldsen, Åsta Vigerust, Doreen Fangen Grimeland, Per Foss, Hermod Hassel og Irmgard Herlung. - De var  inspirert av U3A Universitetet for den 3. alder – "besteforeldregenerasjonen", forteller styreleder Birgit Bellen

- Avdøde dr philos Terje Sagvolden, som også var lokalpolitiker i flere år,  var det den første foredragsholderen, forteller styreleder Birgit Bellen.


Mange kjente foredragsholdere

Blant de mange som har vært foredragsholdere nevnes: NRK s Kina-ekspert, Gunnar  Høidahl og andre kjente fra NRK, Bjørn Hansen, Christian Borch,  Jahn Otto Johansen, Per Egil Hegge, Vidar Lønn Arnesen og Anette Groth.  Av andre kjente kan nevnes Finn Abrahamsen (tidligere overbetjent i Oslo-politiet), Carsten O Five, Jeanette og Johan Kaggestad, Harald Stanghelle (redaktør i Aftenposten), Matz Sandmann (politikk, nå i Fylkeskommunen), Gunnar Stålsett og Sigmund Osberg (tidligere biskoper) og Tone Sinding Steinsvik (Blåfarveverket).

Birgit Bellen forteller om Gunnar Høidahl som fortalte at han snakket om norsk turisme med kinesiske myndigheter. Svaret var dette fra kineserne: - Hvor mange millioner vil dere ha?

Fra 10 årsjubileet i 2008. Henrik Syse (filosof og sønn av avdøde tidligere statsminister Jan P Syse. Henrik Syse er  flankert av sekretær Ilse Irene Hø (tv) og styreleder Ragnar Foss (Foto:  Pål Næss, Lierposten).

I november var  generalmajor Tryggve Tellefsen (71) gjesteforeleser med temaet; «Forsvaret for alt vi har og alt vi eie. Tellefsen har en lang karriere bak både i Hæren i Norge og i flere utenlandsoppdrag. Etter foredraget mottok han en lokal vare; krydderplanter fra Lier (Foto: Torger Almaas).

Styret for Senioruniversitetet i 2012. Bak fra  venstre: Peter Malmer, Truls Paulsen, Birgit Bellen (styreleder), Mette Andreassen og Tormod Opsahl. Foran: Berit Furøy, og Målfrid Bolstad (Foto: Kathrine Hoem). 

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode