Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c167c47fda37ff298e74be4f51565472

Sylling sangkor 30 år

Koret starter jubileet med stor kirkekonsert i Sjåstad kirke onsdag 10. mars. Dit har koret fått med seg Røyken pikekor og Hokksund mannskor, så aldersperdningen er god. Og slik skal det være i kormiljøet. Korene har et variert og spennende program, og konserten vil inneholde mye for alle sangglade.


Fra generalprøven i Sjåstad kirke. Foto: Thv.l

Korsanegen har lange tradisjoner i Sylling, og vi må tilbake til 1800 tallet for å finne røttene. I John Willy Jacobsens bok, ”Øverst i Lier” leser vi at lærer Gunder Olsen stiftet et mannskor i Sylling i 1871. Senere ble det blanda kor som på det meste talte nærmere 100 medlemmer. Hele bygda sto i kor.


Foto:Thv.l

Interessen dabbet av i årene etter krigen, men i 1974 tok Arne Riddervold opp igjen den organiserte sangvirksomheten og stiftet Sylling sankor. Helt fram til i dag har han vært en drivkraft i koret.


Dirigent Anne Lise Solheim med koret i den nye aulaen i Sylling Foto: Thv.l

I dag er det få medlemmer som er rotfaste i Sylling. Mange kommer langveisfra for å være med på¨øvelsene hver mandag. Og grunnen - hører vi: Koret er sånn passe seriøst. Foruten å ha deltatt på utallige stevner har koret også hevdet seg bra i konkurranser. Anne Lise Solheim er entusiastisk og passe streng dirigent, Hun er den niende i dirgentrekka.


Viktige beskjeder fra Hildegunn Johansen, leder i koret Foto: Thv.l

Hvor mange som har vært innom som sangere i koret, er det knapt noen som har tall på. -Vi må ha litt å strekke oss etter, sier lederen i jubileumsåret, Hildegunn Johansen. - Akkurat nå er det forberedelsene til jubileet som får sangerne til å stå litt ekstra på. Jubileumskomiteen har alt arbeidet et halvt års tids, og de fleste arrangementene er på plass. - Bygda skal både få høre og se at Sylling sangkor bærer alderen godt, smiler leder av jubileumskomiteen, Inger Ellen Bj. Larsen. Hun har god erfaring med å tilrettelegge fest i koret.


Inger Ellen Bj. Larsen ønsker velkommen til kirkekosert Foto: Thv. l

Stor feiring har det vært hvert femte år, og Inger Ellen har vært sentral i arrangeringa hver gang. Denne gang blir det utpå høsten et crescendo i form av en stor konsert i aulaen på Stoppen. - Men før den tid skal vi glede sambygdinger, og også hygge oss sammen og dyrke den sosiale siden av korsangen, sier Inger Ellen. Så deler hun ut det innholdsrike kirkekonsertprogrammet til ivrige kormedlemmer under generalprøven i Sjåstad kirke.


Koret i nye øvingslokaler, aulaen i Syllling Foto: Thv.l

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode