Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d7aa05ff6283b3aa689564618e20b957

Verdens beste barnekor på Vestsida

Det fikk vi høre vi som i år var med å synge og spille julen inn i Sjåstad kirke.

Det ser ut til å gi forbløffende effekt å dirigere fra knestående slik Jan Erik Larsen gjorde i Sjåstad kirke under det tradisjonelle førjulsarrangementet med Sjåbagos i hovedrollen. Vi er vant med godt trøkk fra unga på Vestsida, og det var det virkelig denne gangen også. Men det var også mye dynamikk, litt mer styrkvariasjon enn vi er vant til fra den kanten, kort sagt vakrere sang. Og vi ser altså ikke bort fra at det kan han noe å gjøre med at dirigenten tok det meste fra knestående.

Nina Stensen Sveaas proklamerte fra et sted i nærheten av preksetolen at vi på denne kvelden i Sjåstad kirke fikk oppleve verdens beste barnekor. I hvert fall har NRK åpnet opp for at de entusiastiske sangerne skal være med i ”Kvelden før kvelden”, det tradisjonsrike programmet som vises på lille julaften. Jeg visste ikke at det bodde så mange unger i sjåbagosalder på Sjåstad og kom ut av tellinga ved ca. 50 stykker.

Knapt noe er så uttrykksfullt som et barnekor i aktivitet. Det er så mye mer enn lyse stemmer. Vi må ta med mimikk, konsentrasjon, entusiasme og forventning, og til sammen gir det koret en flott utstråling. Slikt gjør seg på den nye flatskjermen.

Nina Stensen Sveaas er nå sammen med Jan Erik Larsen om å lede Sjåbagos. Hun har vært med i mange år og gleder seg over den oppturen koret opplever nå. Hun ledet også arrangementet i kirken, leste for barna og holdt en kort andakt.

Mye skryt til Sjåbagos, men andre var også med denne søndagskvelden. Sylling sangkor var tradisjonen tro på plass med dirigent  Anne Lise Solheim, og Caroline Ulsaker spilte vakkert på fløyte. Og vi må ikke gemme menigheten som atter en gang hadde kjente og kjære julesanger på repertoaret.
Liernett ønsker Sjåbagos lykke til i NRK.


Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 23. desember 2007 00:39: Tor
Nå er det jo ikke bare barn fra Sjåstad med i sjåbagos da, er vel noen fra Sylling også....
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode