Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Menighet bryter grenser

- Sjåstad er det nærmeste vi kommer himmelen, gliser Jan Erik Larsen (tv), her sammen med en smilende sogneprest Ole Johan Stokstad.

Rundt bordet brytes brødet, kalkene tømmes og vi kommer nattverdsmysteriet en anelse nærmere.

- Ideen om en denne annerledesgudstjenesten tok form for over et år siden, innleder Larssen. I kjent og upåklagelig entusiastisk stil formidler han sin observasjon opp gjennom årene. Han henviser til den høye vegringsprosenten med få deltagere knelende til nattverd. - Jeg tenker at usikkerhet og misforståelser kan være noe av årsaken til at så få velger å ta del i dette, funderer han. Sammen med sogneprest Ole Johan Stokstad lover Larssen at vi skal forsøke å finne noen svar på mysteriet i løpet av kvelden.

Suppegudstjeneste

Alteret flyter nedover midtgangen. Det strekker seg fra koret og helt ned til utgangen. Langbordet er dekket med hvit duk, overøst med tente stearinlys. Det skinner innbydende og inviterer til samhold og sosiale relasjoner. Tett i tett benker vi oss. Over 60 forventningsfulle disipler tar plass. Folk fra hele Lier lot seg friste.
Det er duket for fersk, hjemmelaget suppe, hjemmebakt brød og latter og samtale. Her sitter gamle og unge i skjønn forening. Kristian er seks år og Laila 83 til sommeren. Det oser av at alle er hjertelig velkomne til Sjåstad i dag. Her har den moderne arbeidskirkemodellen inntatt ærverdige kalkvegger. Kombinasjonen ruler!

Det sukkes i forsamlingen, det er tydelig at suppe og brød gjør bot både for mage, sjel og gane. Det ligger så mye vennlighet i brødkurven som sendes rundt – og rundt! Bak blyglass og i dunkelt skinn fra levende lys gjenskapes urmenigheten. Det var nok sånn han Jesus inntok sine måltider – sammen med andre – sosialt og nedpå! Både herr Hellstrøm og Bølgen og Moi kunne lære litt av denne gourmetkvelden i Sjåstad.

Nattverdsmysteriet
Det klirrer fortsatt i suppetallerkenene da Larssen og Stokstad begir seg inn på samtale om hva nattverden egentlig betyr. Sognepresten forsikrer oss om at vi alle er gode nok til dette måltidet, vi trenger ikke engang å gjøre oss fortjent til å motta verken vinen eller oblaten. Og for ordens skyld til oss som synes det er makabert å liksom nyte Jesus sitt blod og kropp slik det heter i litturgien – dette er altså et symbol på at vi inviteres til å bære Jesus inni oss – that easy!
Larssen minnes bibelhistorien sin og maner frem bilder om Jesus som brøt sosiale regler, som til og med menget seg med tollere og syndere. Han forteller om Broren vår som elsket måltider og sosiale settinger rundt et hvert bord. Det er tøft å bryte grenser, tråkke over barrierer og sette nye spor – det gjorde Sjåstad menighet i kveld – dette ble både et måltid og en nattverd som sendte himmelen litt nærmere vestsida.

Åndelig føde
Som om ikke suppe og spreke nattverdsteorier var nok – vi sang akkompagnert av Reidun T. Søbstad. Larssen med musikkvennen Christian Brusdal trøkka til med Man gave names to all the animales og Heavens bright shore. Da forsvant taket av kirken og himmelen datt ned i fangene våre. Larssens datter Frida påkalte gåsehud nedover kveldens alter med sin klokkeklare stemme. Hun sendte oss hjem i takknemmelighet for gode ideer, menighetsråd som tør og ikke minst nysgjerrige og sosiale disipler som hyllet kvelden med varme hjerter.

Sjåstad Sjåstad kirke

Flere saker fra arkivet

Klatret ned kirketårnet med prestens velsignelse

Den lidenskapelig klatreinteresserte soknepresten i Sylling og Sjaastad, Ole Johan Stokstad, fikk ungdommene i Sjåstad Ten Sing til å rappellere ned kirketårnet på Sjåstad kirke.

Prest arrestert på 17. mai

Frode Askekjær ble arrestert av politimester Larssen i Sjåstad kirke midt under 17. mai-prekenen.

Med hjertet fylt av velkommen

Det var sånn vi følte det, vi som var til stede, da Ole Johan Stokstad ble innsatt som ny sogneprest i Sjåstad og Sylling i dag.

- Jesus er mitt forbilde

"Barnekoret Sjåbagos i Lierbygda" er blant de mange interessene til den landskjente liungen Jan Erik Larssen. Til nettavisen I DAG forteller han både om arbeidet med Sjåbagos og om mange andre sider av livet.

Sjåbagoskonsert i Sjåstad kirke

Over 350 kom for å høre Sjåbagos synge

Fullt hus i Sjåstad kirke

Over 400 kom for å høre Sjåbagos synge.

Vakkert i skogen

Ingeborg Soot utgjorde for kor og orgel da menighetene i Sjåstad og Sylling i dag trosset regnbygene og holdt gudstjeneste i Maidalen.

Sjåbagos igjen på riksdekkende TV

De blåkledte Sjåbagos-barna var å se på TV 2-programmet Broom tirsdag kveld.

Tilbakeblikk: Sognepresten vant

Da Liernett avsluttet serien om Liers spisesteder, ba vi leserne si hvilket sted de foretrakk. Det fikk matnyttige konsekvenser for Syllings sogneprest.

God stemning på Meren

- Møt venner og bekjente, oppfordrer frivillige fra Sjåstad Sanitetsforening.

Friluftsgudstjeneste

Trivelig friluftsgudstjeneste på Tveitesetra.

Kortversjonen av påsken

Hvorfor feirer vi egentlig påske? Og hva skjedde egentlig på skjærtorsdag?

Jomfru Maria og Vice Versa

Søndag kveld ble 116 betalende publikummere i Sjåstad kirke hensatt helt tilbake til det 14. århundre.

Verdens beste barnekor på Vestsida

Det fikk vi høre vi som i år var med å synge og spille julen inn i Sjåstad kirke.

Inspirerer hverandre

I tillegg til sin landslagsaktuelle sønn Tor-Erik, kan Torbjørn Wam glede seg over at datter Lise Christine også viser sitt store talent som ATV-kjører.

Velkommen til gårds, biskop

Onsdag ønsker sogneprest Frode Askekjær biskop Laila Riksaasen Dahl velkommen til gårds og til Sylling.

Der sola skinner lengst

Gråvær og regn i dag, men i løpet av de nærmeste 14 dager bør du oppleve en sein junikveld på Glasåsen.

Førjulsjarm

Antistress - sjarme - varme og vellyd som beveget. Jan Kristian Hverven og Ingeborg Soot bidro var blant mange som bidro til en fin førjulskonsert i Sylling kirke.

Bluegras for alle penga

Onkel Tuka i Sjåstad kirke

Sylling sangkor 30 år

Koret starter jubileet med stor kirkekonsert i Sjåstad kirke onsdag 10. mars. Dit har koret fått med seg Røyken pikekor og Hokksund mannskor, så aldersperdningen er god. Og slik skal det være i kormiljøet. Korene har et variert og spennende program, og konserten vil inneholde mye for alle sangglade.

Thank you very much

Ukens gjesteskribent er Elisabeth Thomte Edvardsen.

Magnolia i solid harmoni

Den årvisse jazzkonserten i Sylling kirke ble igjen en suksess. Magnolia Jazzband og vokaltrioen Solid Harmony blåste liv i ihuga jazzhjerter mandag kveld.

Julaften på to kvadrat

- I disse dager frekventerer vi loft og kjeller - på leit etter pappesker - velfylte av glitter og stas.

Tilbake på gamle tomter

Frode Askekjær, sogneprest og tidligere aktiv i friidrettsgruppa i Sylling IF var en blid og fornøyd deltaker.

”Kvinnen ved brønnen”

”Kvinnen ved brønnen” med Inger Lise Rypdal og Kor-90 gjester Frogner kirke søndag 13. november. Det er første gang forestillingen fremføres i Buskerud.

Salmekveld i Sjåstad kirkestue

Med Lina Sandell Berg på repertoaret

Postludium for Reidun

Sylling og Sjåstad menigheter har tatt farvel med organisten sin gjennom 29 år.

Takk Øyvind!

På avslutningen for Sjåstad/Vestre Lier IL s skigruppe takket Håvard Nygaard (tv) og Even Hornstuen Mathiesen sin trener for en strålende jobb gjennom mange år

Ulla tilbake på krakken

Når det nærmer seg sommer tar ordføreren nok en gang med seg krakken sin ut i Lier for å møte liungene.

Sjåbagos på Barnefestival i Sandefjord

- Vi er så stolte

Bra med folk på puben

Vidar Gustavsen serverte øl til 50 som møtte opp på Sjåstad samfunnshus til fredagspub.

Elvis på Sjåstad

”If I can Dream” med The Brothers in Law" og Sylling sangkor slo an i Sjåstad kirke søndag kveld.

I kirken i jula?

Her er oversikten over hva som skjer når og hvor

Julekonsertene til Hennummusikken

Hennummusikken tok med seg musikkvenner og et entusiastisk publikum og fylte Tranby kirke to ganger sist søndag.

Fjolls til fjells

- Hva i all verden er den greia med å dra til fjells midt på våren? Det spørsmålet stiller vår gjesteskribent Elisabeth Thomte Edvardsen.

Sjåstad/ Vestre Lier med seier på Konnerud

Sjåstad/V.Lier vant 13-16 års klassen.

Hei alle sammen!

- Kronprinsen viser en imponerende evne til å møte elevene, sier rektor Unni Aadalen etter hans besøk på St Hallvard Videregående skole der temaet var verdighet.

Hvem er mest kjent av alle de 23.000 liungene?

Noen av Liers mest kjente personligheter savnes på listen over kjente liunger.

Førjul i Sjåstad folkekirke

Det er unga fra Vestre Lier som har kammertonen når jula synges og spilles inn i Sjåstad kirke

Egen dag for 7-åringer i Tranby menighet

Lørdag 17. mars klokka 11:00 er alle 2. klassinger som hører til Tranby menighet invitert til menighetshuset.

Fra novisiat til kunstnerskap

I St Hallvard kloster i Sylling endte nonnene sitt virke i 1957. Mens angen av fordums sortkledde kvinner pirrer fantasien og den stolte, hvitreiste bygningen ønsker velkommen, anes magi - stille ro - litt sånn ærbædig fordragelighet - kunst!

Med bibler til Liertoppen

Kirken i Lier stilte lørdag på Liertoppen for å presentere den flunkende nye oversettelsen av verdens mest solgte bok. Fra venstre sogneprest Solveig Aass Kristiansen og sogneprest Berit Basmo Kvidaland.

Rådyrt å bruke kollektivtransport på Osloturen

Lierfamilen sjekket hva det ville koste for fire å ta toget inn til Oslo og bruke kollektivtransport i byen. Svaret var 1000 kroner, skriver Aftenposten.

Søk stillheten

Hva med å kombinere trim og lokalkunnskap? ---

Elvis – sound alike

Søndag kommer Brothers in Law til Sjåstad kirke med forestillingen If I can Dream.Med seg har de Sylling sangkor som også vil ha en avdeling fra eget repertoar.

Hyllest til Lier

Lier er et usedvanlig vakkert sted Med flott natur uten eksos Her lever folk og dyr i harmoni og fred En bygd som fortjener ros Lier har verdens nydeligste søppelfylling Og flere av verdens vakreste strøk Som Lahell, Sjåstad, Tranby og Sylling Hvor det dyrkes pottiter, kål og løk

Godt besøkt turmål

Den grønne kassa til "Trim til topps" på Glasåsen får nå "selskap" av den hvite postkassa til Ukas Kulturminnepost.

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.

Innunder jul i Sjåstad kirke

Sigmund Groven og Iver Kleive gjester Sjåstad kirke og Sjåbagos onsdag 2. desember

Skal vi danse?

Det brygger opp til dansegalla, og spent forventning til den store kvelden sprer seg gjennom Lierdalen. Jeg skal også dit tror jeg.

Vinterlykke

- Trikkeskinnene ligger foran meg og glinser i den glitrende sola, skriver ukens petitskribent Rune T Berg.

Ole Paus til Lierskogen

Fredag 4. mai slår Lierskogen kulturkirke til en skikkelig jubileumsfeiring i anledning kirkens 75 årsdag.

Fag eller ferie? Ja takk, begge deler!

Hva gjør en tysklærer som synes ferien blir for lang, - eller kanskje mer sannsynlig: ofte synes det blir smått med faglig påfyll?

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

Så er det førjul igjen

Årets førjulsmarked er i gang. Etter vandring i den kalde og novembergrå Lierbyen smakte det ekstra godt med mat og noe varmt å drikke på Haugestad (bildet).

Dansegalla for psykisk utviklingshemmede

Psykisk utviklingshemmede trenger flere sosiale arenaer hvor de kan møte likesinnede.

Jordbæreventyr på dugnad

- Vi er strålende fornøyd, en suksess i år igjen kvitterer festivalsjef Fredrik Bretting Trolsrud. JordbærEventyret i Sylling ble denne gangen litt fuktig men mest festlig. OPPDATERT: Enda flere bilder

Utagerende prester

Ukens petit: Gjennom livet har jeg blitt kjent med flere utradisjonelle prester.

Tydelig høsttegn

- Høsten har kommet, sier en kollega med et trist drag over ansiktet. Ukens petit er ved Elin Fauske (på bildet).

Torbjørn Jagland på Bygdetunet

Så kom Jagland. Middels talt langt på dag. Men for han hadde arbeidsdagen vart lenge, og antakelig hadde han alt satt seg utover de bestemmelsene i arbeidsmiljøvernloven som regulerer vanlig folks arbeidstid.

24 timers samling for ressurselever i Lier

Det var aktivitetslederkurset i Syllinghallen for skoleungdom fra Lier

Leder: - Ser du individet?

Vi er så opptatte av at liungenes nye landsmenn skal integreres

Babysang?

Har du lyst til å være med på babysang?

Fumagalli – Latterens konge – på vei til Sjåstad.

Sirkus Arnardo turnerer i disse dager landet i forbindelse med sitt 55-års-jubileum. Lørdag er det duket for en forestilling i verdensklasse på Sjåstad.

Tut og kjør

Ukens gjesteskribent ser rødt i møte med uvørne bilister på vei gjennom Lierdalen.

På to hjul langs ”Route des vins d’Alsace”

Hvis du behersker kunsten å sykle, men ennå ikke har bestemt deg for hva du skal gjøre i ferien, kan det være en idé å klikke seg inn på www.transprovence.no.

- Håper på 100 løpere

IF Liungen og Nils Haugen (bildet) ser fram til årets Liermesterskap på Martinsløkka

Toppseriesaken: Asker i krisemøte

Styret for Askers toppserielag er i krismøte i kveld. Både ordføreren i Asker kommune og Asker skiklubb deltar på møtet. Kanskje kan Askers økonomi komme på plass i tolvte time.

Kulturnatten i Lier lørdag 14. oktober

Kulturnattarrangementer blir ofte gjennomført som byarrangementer. Men ikke i Lier...

Kirkevalget 2009: Sjåstad

Presentasjon av Sjåstad menighets kandidater til menighetsrådsvalget

St. Hallvardspillet

Om å koke suppe på en spiker

Trives på solkysten

På onsdager drar gjerne Siri Øvereng Juliebø (22) fra Lier og Grete Linn Tømmerberg (22) fra Meløy innom Ung på Solkysten-kafeen i Fuengirola .

Polsk julefeiring

Når den første stjernen syns på himmelen begynner julaften ---

Elias Akselsen i Sjåstad kirke

Med Herren som arbeidsgiver. Han er omreisende tater med kofferten full av Det glade budskap. Og han pakker det ut og fyller på med sang og musikk til alle som vil høre.

Tanker ved sommerens slutt

Ukas petit er skrevet av Rune T. Berg

Modera(k)sjon

- Jeg har søren ikke tenkt på advent en gang - foreløpig, vel det er nok en sannhet med modifikasjoner skal jeg være ærlig i julehjertet mitt, innrømmer ukens gjesteskribent Elisabeth Thomte Edvardsen.

Overraskelsen kom etter jul

En ny stjerne er født på Liers korhimmel. I hvert fall har den fått ny glans.

Redesign, fotografier og keramikk

Ungdommens kulturmønstring ble i kveld åpnet med en høytidelig tale av ordfører Helene Justad.

King of Snow

I helgen ble det gjennomført enduroløpet King of Snow 2007 på andre året. Løpet samlet hele 250 løpere fra hele landet, og er med dette landets største enduroarrangement. Løpet ble nok en gang en kjempesuksess for arrangør Meren Auto ATV.

Strålende på Lierskogen

Balle Frost fikk fakket leketøysbanditten.

Sjåbagos på Frogner sykehjem

Sjåbagos med Jan Erik Larssen og Nina Sveaas i spissen besøkte Frogner sykehjem mandagskveld.

Varierende resultater fra Lierlagene i Petter Wessel- cup (håndball)

- Vi var ustabile og motstanderne var gode, sier Christoffer Holmen (Reistad 15) på telefon.

Byttedag i Sylling

- Kan overskuddet fra denne dagen hjelpe oss til å bygge ei ny hinderløype? spør

Et slag for husmorologien

Ukens gjesteskribent er Elisabeth Thomte Edvardsen.

Sorry, Anthony!

Men du var strålende og mange av oss ble igjen sjarmert av spillet ditt og laget --

Tar en runde til, pappa

Skiglede, vaffel og saft er suksessoppskriften for skikarusellen på Øverskogen.

Ukens Petit

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud (66), opprinnelig fra Hurum, har bodd 35 år i Sylling, før han flyttet til Beito.

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Og vinnerne er ...

Liers mest populære serveringssted ligger på Lierskogen. Vinneren av Liernetts meningsmåling foreslo Heg Gjestgiveri. Selv bor han i Sylling.

Et godt liv – livet ut

Det ble fullt hus og stort engasjement på Haugestad i dag, der markeringen av den internasjonale Eldredagen var både informativ, inspirerende og underholdende. Fra venstre Kjersti Hennum, Helene Justad og Live Brekke.

Ikke så forskjellig fra oss

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling

Høy nissefaktor

Etter flere års nedskjæringer på julegøy og nissesprell var det duket for et da capo i Sylling sist søndag.

På to hjul til Trondheim

Rune Berg har sendt oss reisebrev fra en sykkeltur han gjorde sammen med Sigrid Kristofffersen i sommer. Vi kaller det gjerne et sommerminne og oppfordrer alle til å sende inn noen ord fra årets sommer.

8 kilometer søle

Lørdag 3. mars ble det avholdt ATV Enduroløp i Aurskog Høland. Løypa var hele 8 km lang i mye søle.

Rett fra skolen til Birken

Oddbjørn Haugen, sjåfør for birkebeinere fra Lier 10. året på rad, legger løperen klar for troppen som har Rena og Lillehammer som mål.