Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 49253855fea2680c7fa95d5bd2e6c85b

Tydelig høsttegn

- Høsten har kommet, sier en kollega med et trist drag over ansiktet. Ukens petit er ved Elin Fauske (på bildet).

- Sensommer, insisterer jeg mens tærne blir kalde i sandalene. Himmelen henger blygrå over Lierbyen, mens kvikksølvet fremdeles henger rundt 18 grader. Høst betyr vemodig at sommeren er over. Men når noe avsluttes, begynner noe annet: Hutrende i sommerkjole sykler jeg forbi et tydelig høsttegn: Loppemarked. En hvit banner henger over Hegsbroveien ved Frogner Menighetshus: Loppemarked fredag 15-20, lørdag 10-14.

Samlerne har allerede inntatt parkeringsplassen og går hvileløst omkring med Båtis og sigaretten i hånden. De er ivrige i å komme først til de loppene av verdi. En barnefamilie har satt seg i gresset foran Menighetshuset. En ung dame ser etter barnevogn, mens et ungt par trenger kjeler og koffert. Når en ser hvor mye som bytter eier på et loppemarked ser man at dette er miljøvern i praksis: Noen får tømt skapene sine, mens andre får lamper, glass og vinterfrakkene de trenger. Dette er gjenbruk i stor målestokk. Her spares mange tonn med stoler, komfyrer, sko, ski og salongbord fra et liv på fyllinga. - Jeg skal male skapet med svart bengalakk, forteller en dame om et møbel hun har sett seg ut. Slitent og oppskrapt er det ikke mange som hadde tatt det med seg hjem, men jo da, med svart bengalakk kan jeg se at rosetten foran kommer tydeligere frem.

I to hektiske dager skal alle loppene på Frogner Menighetshus finne seg et nytt hjem. Før alt står klart til åpningsdagen ligger det mange dager, uker og måneder med innsamling, oppbevaring og sortering. Klær, kaffekopper, bilder og bøker kommer gjerne i samme eske, og må fordeles til forskjellige avdelinger. Til sist skal alt stilles frem. Glass, potteskjulere, lysestaker og elektriske artikler skal alle få sin plass på bord og hyller. Nydelig sortert ligger buksene etter pressen, og luene i en pappeske på bordet. Så kommer handlerne og alt blir et svare kaos! Bukser, blandes med gensere og barneklær.

Ned fra andre etasje siver vaffellukten og blander seg med eimen av møllkuler og støv. Nystekte lysebrune vafler selges med hjemmelaget syltetøy av bringebær, jordbær, eller eplegele. Mellom kaffesalg, kåpekjøp, og hender som strekker seg over bordet mot visper og kakeformer, hører jeg latter og morsomme kommentarer. - Hvem trenger en tupé? Inniblant Hadelandsboller og bøker finner to unge jenter en mellomblond hårbit som ligger i originalesken sin og venter på å dekke en bar isse. Bland malerier og håndbroderte veggåkler, har en bitter ektefelle gitt fra seg brudebildet: i hvit kransekakekjole og blondehatt står bruden kjærlig inntil en langhåret brudgom iført blå fløyelsdress med god sleng og påsydde lommer.

Solen titter fram og sensommeren faller over Frogner Menighetshus. To eldre menn hygger seg med hver sin kake i en gammel sofa, mens barnemoren samler ungene sine på gressplenen. En av guttene har kjøpt to høyttalere og mor er åpenbart ikke entusiastisk! Mens mengder av handleposer bæres ut av Menighetshuset, står en ung mann på bussholdeplassen med et sammenrullet salongteppe. - Loppemarked er slitsomt, men det glemmer vi i all moroa, sier en eldre mann og tar imot en femtilapp for en spisestuestol. Neida, det er ikke offisielt høst enda, men jeg ønsker den fargerike årstiden velkommen med sitt tydelige tegn: Loppemarkeder.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode