Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3730b3d15802e6f26476ed6dcf125ff2

Varme følelser for hverandre

Ukens petit: - Det sitter to unge mennesker på benken foran meg.

Det er tydelig at de kjenner hverandre godt og det er ikke vanskelig å se at de setter stor pris på hverandre. De smiler til hverandre og han legger armen sin rundt henne og trekker henne inn til seg, mens ansiktet stråler av tilfredshet. Ja, en har faktisk lov å anta at de også er glad i hverandre. Denne hendelsen skjedde en vakker vinterdag på et sted i Norge. Vinteren favner om landskapet og solen stikker frem over den nærmeste åsen. Solen rekker like inn til de unge som har fanget min oppmerksomhet. For meg er disse menneskene totalt ukjente. Likevel merker jeg at jeg blir engasjert over deres innbyrdes begeistring for hverandre. De er begge pent antrukket og nyklippede på håret. Virkelig estetisk synes jeg at de er. De ser på hverandre og smiler. De er henrykket over å få være sammen. Samtidig har begge personene oppmerksomheten mot det som skjer i lokalet. Når begeistringen stiger og gleden over å være tilstede tar overhånd, fisker han frem et digitalt kamera. De gleder seg over opplevelsen som de gjerne vil ha med seg til neste dag. Bilder knipses og kameraet sklir stille tilbake på plass i lomma.

Sola glitrer i håret på jenta som stråler når hun ser på sin kjære. Han besvarer hennes hjertelige blikk og deres varme smitter til oss andre som også er til stede. Armen som han holder rundt henne er fylt av varme og stolthet.
Disse to som jeg nå har forsøkt å beskrive for dere er ikke hvem som helst selv om jeg ikke kjenner dem.

De siste ukene har vi lest debattene i avisene vedrørende fosterdiagnostikk og ultralyd i 12 uke og bekymringen rundt et tydeligere sorteringssamfunn så tidlig som i mors liv. Det ble også uttrykt kritikk fordi en kvinne med Downs var til stede i Stortinget under en debatt. Og at hun også hadde stilt spørsmål til statsministeren i Stortingets vandrehall vedrørende ultralyd i 12 uke! Hva er det som gjør at en kvinne med Downs kan provosere så grundig bare ved å stille et spørsmål til landets ledelse? Hva er det som gjør at denne kvinnen blir omtalt og kritisert negativt bare på grunn av sin tilstedeværelse? Er det noen som blir provosert?

Har noen tenkt over at svært mange som har Downs er svært godt fungerende og blir veldig krenket og lei seg når man snakker om stadig tidligere ultralydundersøkelser. I Danmark er gruppen med Down betydelig redusert i de siste årene. Er det rart at de føler seg truet. Hvem har rett til å bestemme at noen mennesker er uønsket i vårt samfunn?

Solen som skinner i vinterlandskapet skinner over oss alle. Solen som varmer kjæresteparet på benken varmer meg og deg på samme måte. Det var fantastisk å se deres åpne sinn mot hverandre. Vi trenger hverandre. Vi trenger dem med Downs og vi vil ikke være med på utviklingen der noen skal tas bort, fordi vi ikke har varme eller plass for dem. Vi er alle like verdifulle og vi trenger hverandre alle sammen.

Forrige artikkel:Fremgangsrike skiskyttereNeste artikkel:Ut i jobb
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 15. april 2011 22:16: Ragnhild Moslet Egeberg
Nydelig skrevet om downs og ung kjærlighet!
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode