Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Store sportsmenn

Ukens petit er ved Jan Terje Nilsen, lærer ved Sylling skole

Norske medier overgår hverandre for tiden i å lovprise John Carew. Han har nettopp byttet klubb. Dette byttet må ikke skje ubemerket. Og når de skriver og snakker om John Carew, unnlater de ikke å få med seg hvor enorm han er: hvor stor og sterk og rask og fantastisk talentfull fysisk sett denne idrettsmannen er.

Han er ikke liten. Som gammel basketspiller er jeg imidlertid vant til store mennesker: hvor stor er han egentlig i forhold til for eksempel nettopp basketmennesker? La oss sjekke.

Carew er 195 cm og 92 kg ifølge Aftenposten for noen dager siden. Det er 8 cm og sju kilo mer enn meg, som omtrent har holdt vekten (og høyden forhåpentligvis) de siste tredve årene.
Kristian Storm Hansen, som min eldste sønn spilte mot mange ganger som junior, spiller nå i BLNO (Den norske toppligaen). Han er 195 cm og 104 kg.

Calix Black N'Diaye, kanskje Norges beste basketspiller, er oppført med 191 cm og 98 kg.
Steve Nash, beste spiller i NBA (proffligaen i USA) de to siste årene, er 191 cm og 89 kg.
Kevin Garnett, beste spiller året før, er 211 cm og 115 kg.
Dirk Nowitzki, trepoengskonkurransevinneren i NBA i fjor, er 213 cm og 111 kg.
Michael Jordan var 198 cm og 98 kg i sine velmaktsdager.
Shaquille O'Neal er 216 cm og 148 kg, men vekten går litt opp og ned.

Den gjennomsnittlige spilleren i NBA er drøyt Jordan: drøyt to meter, drøyt hundre kilo.
Og alle disse, skulle jeg tro, er langt mer bevegelige og smidige enn Carew, delvis også sterkere: sporten deres krever det. Selvfølgelig, i norsk målestokk og i fotballmålestokk er Carew usedvanlig stor og sterk. Men det handler vel også om å sette ting i perspektiv. Det finnes vel andre målestokker for hva som er stort og sterkt utenom vår lille andedam. Han ble dog matchvinner i sin første hjemmekamp for Aston Villa. Det skal han ha…….

2 kommentarer

Tirsdag 20. februar 2007 12:36: karl Bellen
Du er jo en habil roer på romaskin. Mange medaljer. Hvordan ville John Carew te seg i en robåt eller i kamp mot deg på romaskin?
Mandag 26. februar 2007 15:56: Jan Terje Nilsen
Tja! Si det Karl. Alt kan jo trenes opp, også teknikk, utholdenhet og
styrke på romaskin. Roere er forresten regnet som de best trente idrettsfolkene alle kategorier.
JT

Flere saker fra arkivet

På A-landslaget

Thomas Sørum erstatter John Carew mot Wales.

Jan Terjes vinterquiz

Det er siste sjanse å vinne premier for våre idrettsinteresserte lesere ---

Spillere med stort potensiale

Strømsgodsets leder Jon Røgeberg har stor tro på disse seks fra Lier som spilte eliteturnering i Kristiansand i helga.

Syttende mai i det norske Amerika

- Å høre ”Ja vi elsker” og ”No livnar det i lundar” på norsk i en kirke bygget av liunger langt inne i Amerika er en sterk og vakker opplevelse.

Smertefull skriveknipe…

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Edvald vender tilbake til Sylling

Edvald Boasson Hagen vender tilbake til Sylling, seks år etter at han sikret seg en av sine første store etappeseire på samme sted.

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Hva er så spesielt med Lier?

- Hva sier man når man er langt hjemmefra og skal forklare hvordan det egentlig er i bygda som er så, ja, hva er det egentlig den der? spør ukens petitskribent Knut A. Andersen og forteller at spørsmålet meldte seg med full tyngde, da han i fjor skulle si noen få ord på 125 årsjubileet til kirken i Leer, Michigan ---

Lier Volleyballklubb herrer elite – Til kvartfinale i NM

Lier vbk videre til kvartfinale etter seier mot OSI.

En annerledes julekalender

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet.

Sterk løperinnsats

Både Martin Bekken Nilsen (bildet) og Silje Bæra Hørthe gjorde gode løp under Furumomila i dag

Til motocrossens Mekka

Tirsdag reiser liungene Robin Fjeldberg og Jan Olav Lunewski sammen med elever fra Norsk Toppidrettsgymnas til Los Angeles på treningsleir

Forsvarsklippe uten motivasjon

Liungens forsvarsklippe fra siste sesong, Monica Løvseth, mangler motivasjon til å fortsette i Liungen. Foreløpig har ingen andre klubber tatt kontakt med henne. Men hvor lenge varer det?

Tranby all stars er i gang igjen.

Tradisjon tro startet Tranby all stars helga før påska. I kveld var det ungdommen som skulle tevle om 30 timer i studio, en ganske ettertraktet premie vil jeg tro. Som vanlig var rammen rundt arrangementet flott.

Vis respekt - vær en lagspiller

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

I skyggen av håndball og fotball

Sajid Mukhtar er slagmann i Drammen Cricket klubb. Etter en samtale med unge skribent Bill Sidney Sandstrøm får vi her et innblikk i denne sporten.

Konkurranser på snø igjen

- Vi er klare for å kjempe igjen, sier hundekjører Venke de Lange som sammen med liungen Terje Fugleberg vil få internasjonal konkurranse på Hamar i helgen.

To liunger på elitelag i 2011?

Liungen Thomas Sørum kan smile etter en stor sesong i FKH og gleder seg over fremgangen til sambygding og kamerat Mads Hansen som kan bli lagkamerat.

Regionmesterskap i volleyball – gutter 15 år.

Inspirert av fjordårets suksess dro årets utgave av Sylling Desperados til kongsberg for å slåss om plass i landsfinalen. Det skulle dessverre ikke holde denne gang.

Hvorfor ikke fast dekke?

Lærer Jan Terje Nilsen ved Sylling skole koste seg sammen med elevene på friidrettsdagen på Sylling stadion for 10. klassinger i går, men han synes de aktive fortjener langt bedre forhold--

- Det går alltid et tog?

- Vi har kronisk mangel på folk som kan gjøre vedlikeholdsarbeidet på jernbanen, skriver Olav Breivik (V).

Godt besøk og god stemning

Ansatte og frivillige i Liers menigheter gjør en stor innsats for å skape trivelige møteplasser. I går dukket innpå 50 opp på Tranby menighetshus.

Tenk på et tall…

Han har alltid trent, og han har ført statistikk over all trening. Jeg fikk kikke i statistikken og fikk et sjeldent innblikk i en idrettskarriere der drivkraften har vært alt annet enn medaljer og ære. Jan Terje Nilsen har satt seg mål for sin egen del, og han har nesten alltid nådd dem.

Sliter litt i Dubai

Liungen Gjermund Frostad begynte tirsdagen bra med jevn kjøring de første 130 kilometerne i VM-runden UAE Desert Challenge i Dubai.

Høstet stor applaus

Tobias Brandal Busæt har en trikserekord på over 6000 og viste deltakerne på Sylling IF s fotballskole i helgen hva han kan og hvordan de unge kunne trene.

Reisebrev fra Bloody beach - del 2

Kommentar av Rune Elven

Litt uvant første dagen

Tiåringen Sander Hesvik Golmen har vært på fotballskole i Bærum med trenere fra AC Milan

Spisse albuer

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Jentene strømmer til

-Vi fokuserer på å ha det gøy, møte gode venninner og utvikle oss som spillere, sier trener Øyvind Nilsen om den svært store interessen for kvinnefotballen i Sylling.

Middelaldermarked på Gilhusodden.

I forbindelse med St. Hallvardspillet arrangerte kulturkontoret middelaldermarked. Jeg fikk smake både lefse, gjeddeburger og kaffe, og led på ingen måte noen nød på min tur tilbake til svunnen tid.

Samarbeidet i gang

Tidligere liungenspiller Martin Lyhus Gundersen, som sist har spilt for Strømsgodset junior toppfotball, er en av flere forsterkninger på Spa/Bras juniorlag. Mandag ble samarbeidslaget til Spa/Bra og Liungen testet -

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

Vanvittig oppvisning på Lyngås

Lørdag 4. september var det duket for det som nå blir den fjerde NM finalen i Free Style Motocross. I år som i fjor skjedde det på FMX banen på Lyngås. Også for fjerde gang var det regjerende norgesmester Ailo Gaup som tok NM seieren, men i år måtte han dele førsteplassen med Øystein Kjørstad som er velså dyktig som Mr. Gaup i FMX.

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Liungen knuste Kolbotn!

Liungen knuste ett av topplagene, og er dermed svært nære fornyet kontrakt. Før kampen satt nervene utenpå Liungenspillerne, og da Kolbotn gikk opp i ledelsen i en god periode for hjemmelaget, var det mange som fryktet en gjentagelse av siste hjemmekamp. Da brettet jentene opp ermene og viste publikum festfotball.

Villaksen en saga blott?

Sms`n tikker inn på min manns mobiltelefon; "5,5 kg, du kan bare kjøpe flaska", skriver Tonje Evju i ukens petit --

Tida flyr -

- Jeg sitter her på flyet og ser utover havet en solskinnsdag i ferien min, forteller Rune T Berg i ukens petit -

Bra uke for lierfotballen

Martin Wøien Gilhuus (bildet) og Spa/Bra avsluttet kampen sterkt i går, men flere lierlag har stått gode prestasjoner denne uka --

Sambygdingen, Gert Nygårdshaug, med nye bok

Klokkemakeren , ei bok til glede og ettertanke. Nyt den gjerne med et lite glass genever i høstsola. Det vil være helt i forfatterens ånd.

Lierbyens historie er tema på historielagets vårmøte

Torsdag denne uken kommer John W. Jacobsen til Haugestad for å fortelle om Lierbyen fra 1870 – 1990, som er temaet i boken han jobber med og som skal være ferdig utpå høsten.

Synger og spiller jula inn i Sylling

Arrangementet har holdt det gående i 29 år - minus ett.

Liungen ubeseiret

Liungens unge lag vant 3- 0 over Åskollen i kvinnenes 3. divisjon etter solid forsvarspill i kveld

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

Brannbiler i Drammen

VG har satt fokus på standarden på brannbiler og bredskap i Norge i dag. Og det er ille.

"Det var en gang -----"

Bare en times biltur unna kan du oppleve eventyrene i de rette omgivelser ---

Driblet og koste seg

Disse ivrige jentene var blant de mange lærevillige deltakerne på Sylling IFs vellykkete fotballskole i helga, og i denne uka er det Lier ILs tur -

Skoleturnering i Volleyball.

Fredag var det duket for den årlige skoleturneringa i volleyball. Som vanlig var det Tranby som inviterte. I år var forventningene til hjemmelaget spesielt store, etter flere ukers intensiv trening. Skolen alle skulle slå var fjorårsvinneren Sylling.

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Vestlandske kristenfundamentalister

Hvilken historie ville du ha valgt? Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling.

OL-flammen til London

Cecilie Olsen (35) fra Sørsdal i Lier, medieutdannet i England og bosatt i England, har levert oss denne rapporten.

Tidenes langrenns-prestasjon for Storbritannia

Frances Lütken fra Sylling deltok i Sapporo i 72.

Lier før og nå

Bildene er tatt nederst i Kirkeveien i 1979 og 2011. I løpet av de 32 årene er mye forandret i Lierbyen.

Privat kontra offentlige skoler

Det er et spørsmål som mange politikere stiller seg, skriver ukens petitskribent Bill Sandstrøm.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

På tabelltopp med veteran

Tidligere Strømsgodset- og Åssiden-keeper Gabor Valo (46) holdt Spa/Bra inn i kampen i første omgang

- Godt fornøyd med plasseringen

- Det sa Sindre Jansson Haverstad fra Tranby etter første dag av "Ski-o-touren" i Østerrike i dag

Reistad vant i nervepirrende lokalderby.

Reistad var store favoritter før kampen mot Sylling. Ingen av de vel 50 på tribunen i Syllinghallen hadde vel egentlig troen på seier før kampen, og det startet som forventet. Reistad gikk ut i hundre, og demonstrerte kontringsstyrke og presisjon. Syllingjentene ble regelrett utspilt og lå fort under med både 4 og 5 mål.

Fair play i Sylling IF

Onsdag 24 hadde Sylling IF kalt inn til konferanse om temaet ”fair play.” Hva er fair play? Hvordan kan ledere og aktive være med på å skape god stemning og vekst, på og utenfor banen?

Den Store Epledagen

- 17. oktober er Den Norske Epledagen, og i butikkene finner du nå gode og fristende norske epler, sier Brit Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Allers, Tufte og Liungen

Hvorfor er det så lite fotball i Allers og så mye såpe på tv?

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

Strålende åpning

Slik jublet Sylling G 14 etter storseieren i åpningskampen under Norway Cup. Og Lier G 12 scoret 10 mål i åpningskampene.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Fuglen har fløyet

Mannen min veit ikke hvilken type ryper som er dyrest å fange, skriver Tonje Evju i ukens petit.

Japaneren som forsvant

Ukens Petit er skrevet av Jan Terje Nilsen.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

”Don’t die”

Ukens petit er av Rune Elven

Panorama i Jotunheimen

Førstemann ute med sin fjellopplevelse er Odd Jacobsen fra Tranby som i sommer besteg Surtningssui, 2368 meter over havet.

Verden rundt med kart og ski

Skiorienteringsløper Sindre Jansson Haverstad fra Tranby har vært med landslaget både til California og til Ukraina i vinter.

Til EM i Frankrike

Det ble bare 14 dager hjemme etter USA-oppholdet for Tranby-gutten Olav Lunewski (18), og nå skal han og Jan Rune Fuglerud kjempe mot Europa-eliten i motorcross

Best i vinteferiequiz

Finn Ulvund vant vår spørrekonkurranse.

Lidl – like ille som sitt rykte?

Lier-nett har besøkt Lidl på Lierstranda. Hvor billig er egentlig kjeden? Hvordan er kvaliteten på produktene? Hvorfor er alle så opptatt av Lidl?

Kjølig juni gir gode jordbær

Lier (NW): De norske jordbærene blir et par uker forsinket på grunn av kjølig junivær. Men når bærene kommer for fullt i slutten av måneden, vil de være ekstra gode.

Drammen-Lier-Oslo til fots for over hundre år siden

Ukens petit er ved Jan Terje Nilsen, Sylling

Marathonmannen/ skomaker bli ved din lest

En gang skulle jeg løpe marathon...

I fokus i mange media

Det ble hektisk etter kampen for kaptein, matchvinner, bestemann Mads Hansen etter at Mjøndalen hadde sikret ny kontrakt, men en annen liung spilte også en avgjørende kamp i dag.

Løpertalentet fra Sylling

Silje Bæra Hørthe har hatt enn en formidabel fremgang i år --

Liers ukjente topplag

For kun tre tilskuere og et par pressefolk spilte Lierbyen Baseballklubb hjemmekamp på Sjåstadbanen på lørdag. - Vi har nok vært for dårlig på informasjon om våre kamper, innrømmer trener, lagleder og landslagspiller Børre Storjord ( på bildet t.h.)

Tocksick Dandruff – Norges beste funkband på Skuret i dag

På lørdag spiller Norges beste funkband konsert på Skuret i Oslo. Lier/Drammensbandet har med seg Eiker-gruppa Shoot The Breeze og lover helt sjuke tilstander når de gyver løs på funk og rock slik ingen andre kan! Det blir umulig å holde seg i ro når gjengen sprer etterlengtet varme og glede midt i den lange høsten.

- Begynner å lukte 4. divisjon

Det sier Sparta-Bragerøens John-Erik Olsen (bildet) til Liernett etter gårdagens seier

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Røtter

Ukens petit er skrevet av Jan Terje Nilsen

Nå skjer det store ting i Drammen.

I disse dager planlegger flere av verdens beste sjakkspillere turen til Drammen. I toppen finner vi verdensstjerner som Antoaneta Stefanova – regjerende verdensmester for kvinner og Aleksander Khalifman verdensmester 1999-2000. De lokale håpene kommer nok ikke til å stjele like mye oppmerksomhet, men både Øystein og Atle Bøyum Fossum kan ta et steg videre i karrieren. Her får de i hvert fall skikkelig match.

Bygdetunet som arena

På grunn av store snømengder har Lierbygda O-lag valgt å flytte sin norgescup i ski-o-løp fra drammensmarka til Liers tusenårsted førstkommende helg.

- Hvor blir det av hovedboka?

Ukens petitskribent Knut A. Andersen mener at det å fortelle hjemstedets historie er å vise identitet.

Tok 17. mai på etterskudd

17. mai betyr mye for norsk-amerikanere, men feiringen må ofte legges til andre dager.

Ennå ikke nådd toppen

Som eneste lokale spiller blir det stilt store forhåpninger til liungen Thomas Sørum før kvartfinalen mot Stabæk i morgen, spesielt når den gamle kjempen Jostein Flo uttaler at han har sterk tro på at liungen kan bli en storscorer for Godset

Idrett som flerkulturell arena

Hvordan bidra til enda bedre integrering gjennom idretten? spør Venstres 4. kanditat i denne artikkelen

Skriver for Liernett

Australskfødte Bill Sydney Sandstrøm (14), fotballspiller for Åssiden IF, har bodd i flere land før han flyttet til Norge for fire og et halvt år siden --

To tap og en uavgjort

- Men vi kommer enda sterkere tilbake i 2009-/2010-sesongen, sier spiller og lagleder Ketil Verpelstad ( bildet) i Liungen Futsal

Brødrene Henriksen hamlet opp med Norges beste sjakkspillere

Liertoppen og Tempo sjakklubb fra Drammen, arrangerte i dag en sjakkhappening av de sjeldne. Vår beste sjakkspiller gjennom mange år og kometen Carlsen på 13 spilte mot publikum på Liertoppen.

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Nygårdshaug som klassesett

Det synes Kirsten Jellum, norsklærer ved Tranby skole, etter å ha lest Mengele Zoo for 9. klassen sin