Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 48d9a14b9937c2698adc4bd8f79c24d0

Nå skjer det store ting i Drammen.

I disse dager planlegger flere av verdens beste sjakkspillere turen til Drammen. I toppen finner vi verdensstjerner som Antoaneta Stefanova – regjerende verdensmester for kvinner og Aleksander Khalifman verdensmester 1999-2000. De lokale håpene kommer nok ikke til å stjele like mye oppmerksomhet, men både Øystein og Atle Bøyum Fossum kan ta et steg videre i karrieren. Her får de i hvert fall skikkelig match.


Leif Erlend Johannessen til venstre, gjennomgår et parti med Lars Breivik fra Drammenklubben Tempo

I den sterkeste turneringen stiller også de 3 beste norske spillerne. Størst interesse er det naturligvis rundt unge Magnus Carlsen. 14- åringen fra Asker, tidenes yngste Stormester gjennom tidene kan med klaff i turneringen ta steget opp og kalle seg Superstormester. Simen Agdestein er fortsatt på papiret Norges beste kort, men det kan fort forandre seg i løpet av jula. Leif Erlend Johannessen har også kapasitet til å bli best av de norske.

På den andre siden av bordet sitter legenden Kortsjnoi. Berømt etter VM- matchene mot Karpov i 78 og 81 (Som de fleste kjenner gjennom musicalen chess). Kortsjnoi er nå 73 år gammel, men er utypisk nok på vei oppover på rankinglistene igjen – udiskutabelt tidenes beste pensjonist. I tillegg kommer den karismatiske Shirov, en av verdens aller beste spillere, turneringens sterkeste pr. i dag, et fyrverkeri på sjakkbrettet.

Tranbyguttene Øystein og Atle er også på vei opp og fram. Begge har forsynt seg grovt i Norgesmesterskap i aldersbestemte klasser, og har tydelig potensial til å nå langt.

Sjakk en publikumsfavoritt? Hvor merkelig det enn kan høres, sjakk er stor underholdning, også for dem som ikke kjenner spillet. I Drammen kan du oppleve sjakk i verdensklasse, i innpakning som står i stil med begivenheten. Alle de beste får partiene sine overført til plastmaskjermer i lokalet. I tillegg sitter gode norske spillere og kommenterer og forklarer i naborommet. Partiene vil også bli overført live på Internett. Gå direkte til www.buskerudsjakk.no , eller klikk på sjakkbildet nederst i høyre kolonne på Lier-netts forside.

Jeg anbefaler alle å ta en tur til Rica Park Hotell i Drammen – det spilles fra 27/12. Du finner mer info på turneringens hjemmeside.

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode