Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Amerika-suksess for Tranby skolekorps

En fullsatt kirke ga stående applaus da Tranby skolekorps spilte i Wind Lake i Wisconsin i går. Wind Lake er stedet der familien Heg slo seg ned etter utvandringen fra Lier.

Tranby skolekorps er på jubileumstur i USA. Etter første stopp i Chicago gikk turen videre til Wind Lake, der norske innvandrere grunnla settlementet Muskego for rundt 170 år siden. Der ligger Hans Chr. Heg begravet, og der er det både Heg Museum og Heg Park. I parken står det en Heg-statue maken til den ved Haugestad. Her er en rapport fra korpsets styreleder Sven Fossum og Hanne Eikå Bergill om opplevelsene så langt:

Etter lang planlegging var endelig markeringen av 50-årsjubileet til Tranby skolekorps i gang! 88 turdeltagere har reist til USA og Chicago på en 9 dagers tur.

Korpset ved Lake Michigan med Chicagos skyline i bakgrunnen.

Vi startet med å se Chicago, en storby om overrasket mange med sine grønne lunger og flotte sandstrender i tillegg til alle skyskraperne! Vi fikk også en luftig tur opp i et av verdens høyeste hus: Willis (Sears) Tower.

Jubileumsturen går i oberst Hegs ’fotspor’. Etter en særdeles vellykket seremoni ved Hegstatuen på Lierdagene var et av høydepunktene på turen en tilsvarende markering ved Hegstatuen i Wind Lake, der Heg ligger begravet, og der det er opprettet en minnepark. På denne måten har vi ønsket å bygge en bro mellom Norge og USA, mellom Lier og Wind Lake, fortid og nåtid.

Klar for marsjering mot Hegstatuen.

Korpset ble godt mottatt av representanter fra Norway Town, Norwegian Historical Society og Sons of Norway. Omvisningen i de historiske bygninger i Heg memorial park ble etterfulgt av en deilig amerikansk barbeque.

Norway Town chairwoman, Jean Jacobson taler ved statuen i Heg park

Under markeringen spilte korpset både den norske og den amerikanske nasjonalsangen, og det ble lagt ned en krans til ære for obersten.

Sara Overn Lindley intervjues av Fox6 TV.

En fullsatt Norwegian Lutheran Church fikk oppleve Tranby skolekorps i praktslag. Vi spilte både en norsk og en amerikansk avdeling og mottok stående applaus fra et begeistret publikum. Amerikanerne var imponert over at vi var reist den lange veien for å spille for dem, og var imponert over nivået til de unge musikerne. Turen fortsetter, nå settes kursen mot La Crosse, og de norske områdene i Midt-Vesten.

Vi har hatt noen flotte dager til nå, og gleder oss til fortsettelsen.

Sven Fossum og Hanne Eikå Bergill

Forrige artikkel:Central Park - oasen i New YorkNeste artikkel:Afrikareisen helt spesiell
Flere artikler

© 2021 Sylling Hardcode