Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 90e34211fe1d9674f8fd1a337c08ca78

Tranby skolekorps imponerte igjen

Lierdagene: Det var høytidelig stemning under seremonien ved Hegstatuen utenfor Haugestad i ettermiddag.

Tranby skolekorps under ledelse av Henrik Trømborg spilte like bra som på jubileumskonserten da det i ettermiddag ble holdt taler og lagt ned blomster ved Hegstatuen på Haugestad.

Sven Fossum ønsket gjester og publikum velkommen.

Skolekorpset styreleder, Sven Fossum, ønsket velkommen og orienterte om bakgrunnen for arrangementet. Tranby skolekorps skal på jubileumstur til Midtvesten, og på programmet står blant annet stedet der familien Heg slo seg ned.

Det er 150 år siden borgerkrigen i USA begynte, en krig som også fikk stor betydning for mange norske innvandrere i Amerika, og ikke minst for Liers mest kjente utvandrer, oberst Hans Chr. Heg.

Ordfører Ulla Nævestad fortalte om Hegs liv frem til den dramatiske hendelsen i september 1863 da han i slaget ved Chickamauga ble truffet av et skudd og døde dagen etter. Etter talen la ordføreren blomster i USAs og Norges nasjonalfarger ved statuen.

James T. Heg forklarte betydningen av nordmennenes innsats under borgerkrigen.

Oberstens tippoldebarn, James T. Heg, bemerket at i denne helgen markerer USA sin Memorial Day og at tidspunktet for tilstelningen på Haugestad derfor var meget passende. Heg utdypet betydningen av sin tippoldefars og de øvrige norske regjeringssoldatenes innsats. Deres deltagelse i krigen bidro blant annet til at de norske innvandrerne oppnådde større aksept i det amerikanske samfunnet.

Tranby skolekorps spilte Ja, vi elsker, Liersangen og et overraskende arrangement av The Star Spangled Banner, som er USAs nasjonalsang. Korpset fikk velfortjent applaus. Og så kom regnet.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode