Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0efc44cc781670e4e1b97996e7711f97

Hvorfor ble Maria-Elisa så glad?

Stor opplevelse å besøke stedet der bestefars oldefar vokste opp.

Maria-Elisa Heg var denne uken på snarvisitt på steder der hennes bestefars oldefar, Hans Chr. Heg (1829-1863) bodde til familien utvandret til Amerika 17. mai 1840. På bildet spurter hun gjennom gresset på stedet der Heg Gjestgiveri lå da Hans Chr. Hegs far Even Heg drev det.

Oberst Hans Chr. Heg og Sankt Hallvard er trolig de to liungene som over tid er best kjent utenfor hjembygda. Sistnevnte har trolig ingen etterkommere, men obersten har mange, og det er alltid stas når en ny generasjon kommer på besøk.

Hegfamilien slo seg først ned i Muskego, nær Milwaukee i staten Wisconsin, men i løpet av årene har oberstens etterkommere også bosatt seg i mange andre stater. Maria-Elisa bor i Houston, Texas.

Maria-Elisa Heg er datter av James T. Heg, som for tiden er ambassadørens nestkommanderende og administrativ leder av USAs ambassade i Oslo.

I tillegg til Heggtoppen omfattet rundturen i Lier også Frogner kirke, statuen utenfor Haugestad og selvsagt Lier Bygdetun, der det ble omvisning i gjestgiveriet og lunsj.


Maria-Elisa fikk bygdetunformann Hallingstads tillatelse til å ringe med stabbursklokken.

At flere enn 850.000 nordmenn utvandret til Amerika i håp om et bedre liv enn fedrelandet kunne by dem, er en stort sett nedtonet og forsømt del av norsk historie.

Å holde kontakt med deres etterkommere er med på å holde historien i hevd. Men kontakten består av mer enn å motta besøk i Lier. Et godt eksempel er Tranby skolekorps, som neste år drar til USA for å besøke og spille på steder med tilknytning til Heg og andre deler av den norske innvandringen til Amerika. Turens tema vil være Frigjøringskamp og menneskerettigheter. Laget vil holde fokus på dette temaet og bygge mye av sesongens musikalske repertoar rundt det.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 19. juni 2010 09:30: Glad i Lier
Ser ut til at Heg-etterkommeren har greie på byutvikling:
http://culturemap.com/newsdetail/04-13-10-are-heb-and-montrose-land-defense-coalition-teaming-up/

Artikkelen handler om hjemstedet hennes i USA, men kanskje Lier også kunne ha nytte av kunnskapene hennes.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode