Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Vi besøker Liers spisesteder: Brødgalleriet

Brødgalleriet ligger et steinkast fra der Liers gjennom tidene mest berømte serveringssted, Heg Gjestgiveri, lå i 200 år før det for ti års tid siden ble flyttet til Lier Bygdetun.

Det er lenge siden det var servering i gjestgiveriet, og det er ikke noe stort serveringsssted i den vesentlig nyere bygningen som Brødgalleriet deler med Rimi og et par andre leietakere. Men servering er det, og mange stikker innom for å kjøpe baguetter og annet til en rask lunsj i bilen, på kontoret, eller slik Liernett valgte, ved et av bordene.

En rask lunsj med baguette og kaffe

Noen påstår dessuten at den ubetjente bensinstasjonen rett utenfor har Liers billigste bensin. Ingen påstår at Brødgalleriet har Liers billigste brød og kaker, men mange roser kvaliteten, og utvalget omfatter noen brødtyper som ellers ikke er vanlige.

Disken er oversiktlig og fylt med fristende varer - med tydelige prislapper

Vi la merke til rundstykker med ost kr. 23, urtebrød med egg og tomat, kr. 45, baguett med ost og skinke kr. 42, kyllingsalat kr. 51.

Dessuten mange kaffevarianter og mineralvann.

Det er lett å se helt inn i selve bakeriet, der blant annet brød og bløtkaker blir produsert.

Ingen parkeringsproblemer

Som ved de aller fleste av Liers spisesteder, er det greit å parkere rett utenfor.

Lierbyen Liers spisesteder

12 kommentarer

Tirsdag 21. juni 2011 22:17: Gunn
skal ikke dette være en slags anmeldelse? jeg fikk iallefall INGENTING ut av det som sto her, utenom at "mange roser kvaliteten". og så?
Tirsdag 21. juni 2011 23:06: Baker Hansen
Hvor står det at dette skal være en slags anmeldelse? Jeg digger disse sakene om spisesteder i Lier! Hvem hadde vel trodd at det var så mange av de?
Flere av stedene som har blitt presentert hadde jeg ikke hørt om før. Og jeg leser heller om spisestedet på Liernett, tester det ut selv og gjør meg opp min egen mening, i stedet for å lese en eller annen subjektiv anmeldelse fra en selverklært gourmet.
Onsdag 22. juni 2011 09:45: Rigmor
Prøv urtebrød med kylling og salat. Nyyyydelig !
Onsdag 22. juni 2011 22:26: Gunn
anmeldelse eller ikke - lite informativt var det ihvertfall!
og da spesielt for oss som allerede vet hvor denne brødbakeren ligger, men som ikke har prøvd produktene.
Torsdag 23. juni 2011 07:28: Stomach
Mammaen til Gunn bør nok bli med inn på Brødgalleriet og prøvesmake maten for henne.
Torsdag 23. juni 2011 10:55: Matmons
'Gunn' savner informasjon, men glemmer å informere om hva hun vil vite mer om. Får vi vite det, skal vi prøve å hjelpe.
Torsdag 23. juni 2011 22:15: Gunn
dette vil jeg vite mer om hva brødgalleriet angår:

- hva slags brød selger de? steinbakt? surdeig? har de noen spesialiteter? hva er i så fall prisen? jeg ser at utvalget "omfatter noen brødtyper som ellers ikke er vanlige". hva ligger egentlig i dette? selger de uvanlige brød? da blir jeg nysgjerrig!
- hva slags kaker selger de? er det mer enn bløtkaker? hva er prisnivået? er det veldig dyrt, ettersom "ingen påstår" at dette er billig?
- baker de glutenfrie produkter?
- er kafébordene koselige? er stemningen og servicen god?
- og ikke minst: smakte baguetten og "kaffevarianten" godt?

blant annet.
Fredag 24. juni 2011 07:47: Matmons
Gunn har ikke fått med seg utgangspunktet for Liernetts meget populære serie om kjente og mindre kjente spisesteder i Lier.

Liernett har for lengst forklart hvorfor vi ikke skriver om hvordan maten smaker.

Liernett går ikke i detalj om hva stedene vi er innom eventuelt bedriver i tillegg til å servere. Å liste opp Brødgalleriets brødtyper er i denne sammenheng like lite relevant som om vi skulle ha listet opp Bauhaus eller Maxbos omfattende vareutvalg da vi skrev om serveringen.

Men Gunn vil sikkert få svar på de fleste av spørsmålene sine hvis hun stikker innom Brødgalleriet. Har hun dessuten tid til å sitte ned og smake på det som serveres, er hun velkommen til å dele erfaringene sine med Liernetts lesere, slik vi har oppfordret til.
Lørdag 25. juni 2011 15:42: Willy
Arrogant og usaklig av Liernetts noe selvgode journalist å rakke ned på leserne som etterlyser mer informasjon og mindre generelt pjatt. Kanskje har ikke gunn fått med seg det tydeligvis så viktige utgangspunktet for denne serien, men bør vel få beholde sin rett til å ønske noe mer utfyllende likevel? Kanskje er det ikke så lett for alle å bare stikke innom?!!
Mandag 27. juni 2011 08:40: Redaksjonen
Det er tydeligvis noe annet og mer enn behovet for informasjon om Brødgalleriet som ligger bak det heftige engasjementet som "Gunn" og "Willy" viser i denne saken.

Vi har derfor forsøkt å få kontakt med "Gunn" og "Willy". Det viser seg imidlertid at de har gitt Liernett uriktig informasjon om sine egne e-postadresser.

Liernett har en langt mer liberal holdning til leserinnlegg enn det som er vanlig i media, der det som oftest kreves forhåndsgodkjennelse, registrering eller i det minste bekreftet e-postadresse før innlegg publiseres.

Liernett ønsker at alle skal kunne uttrykke sine meninger uten å støte på nevneverdige formaliteter. Vi tror leserne setter pris på en slik praksis og at de vet å respektere spillereglene, inkludert redaksjonens rett og plikt til å avpublisere meningsytringer som har annet formål enn å belyse saken som diskuteres.
Tirsdag 28. juni 2011 19:10: Ytre lier
Liernett er vel mer en privat bogg enn et media, men dette er annen diskusjon som sikkert ikke er ønskelig å ta... dere er jo ikke medlem eller gir uttrykk for at dere følger PFU og værvarsom plakaten, dere sier hvertfall ikke noe om dette på "om oss".
Men det er jo hygglig å morsomt å lese noen av innleggene deres, vi har mye gøy av dette på jobben... :)
Stå på!
Tirsdag 28. juni 2011 20:59: Redaksjonen
Liernett har undertittelen Nettavisen for Lier, noe som stemmer bra med innhold og målgruppe. At det dessuten stemmer med lesernes mening om det de får helt gratis, er ekstra hyggelig.

Flere saker fra arkivet

Vi besøker Liers spisesteder: Bertel O. Steen

Kafeen i annen etasje i bilforretningen ved E-18 er kanskje Liers minst kjente serveringssted.

Vi besøker Liers spisesteder: On the Run

Det store flertallet av Liers mange spisesteder har utenlandske navn. Om den hektiske serveringskroken til bensinstasjonen i Amtmannsvingen hadde fått flere kunder hvis den hadde kalt seg ”På rømmen” eller ”I farta”, er vel tvilsomt, for så internasjonale er vi blitt.

Vi besøker Liers spisesteder: Vaffel-Per

Varme, nystekte vafler og burgere går unna hos Vaffel-Per hos Maxbo ved Amtmannsvingen. Han driver kafeen i den ene av Liers to bygningsartikkelbutikker med eget serveringssted.

Vi besøker Liers spisesteder: La Baguette

45 kroner per kakestykke er i meste laget og spesielt når kakene serveres i en sparsomt utstyrt avkrok der de fleste som passerer, er på vei til og fra kundetoalettene.

Vi besøker Liers spisesteder: Stig inn

Det er bord og stoler i lokalet, men det meste av virksomheten er basert på henting eller utkjøring.

Vi besøker Liers spisesteder: Heg gjestgiveri

På praktfulle Lier Bygdetun tilbyr Heg gjestgiveri grøt og vafler til den som kjenner sin besøkelsestid – og åpningstiden.

Vi besøker Liers spisesteder: Baker Nordby

Baker Karl P Nordby har en filial i hver ende av Liertoppen. Ettersom varene kommer fra samme sted, ser vi på de to under ett, selv om det ene utsalget skranter litt i forhold til søsteren i A-bygget.

Vi besøker Liers spisesteder: Elvecaféen

En slags kombinasjon av strikkekafé og spillelokale med felles serveringsdisk, men nokså ulikt klientell.

Toget åpnet igjen

Ordføreren viftet med grønt flagg og blåste i fløyte, og folk strømmet inn i toget, som ble åpnet som serveringssted for tredje gang i løpet av de ti årene det har stått på gamle Lier stasjon.

Vi besøker Liers spisesteder: Cafe Christian

Med unntak av at Wok står på menyen, er det intet som sier at Cafe Christian på Liertoppen er en kinarestaurant, men slik er det, og det er intet minus.

Vi besøker Liers spisesteder: ASVOs kafé

For ASVO på Kjellstad er kafédrift en av mange aktiviteter. Kafeens åpningstid gjør at det er lunsjservering som er mest aktuelt.

Konkurs på Heggtoppen

Brødgalleriet på Heggtoppen ble slått konkurs i dag, og konkursboet til Zomin Takeaway i Lierbyen er avsluttet uten dekning til kreditorene.

Vi besøker Liers spisesteder: Marché

Stort utvalg og lett forvirring særtegner Liers mest moderne spisested.

Liers mest populære spisesteder

I en ny serie presenterer Liernett inntrykkene fra besøk på noen av bygdas overraskende mange serveringssteder.

Bygdetunet er populært

For den som holder seg i bygda i sommer, er det trivelige søndager på Liers tusenårssted.

Vi besøker Liers spisesteder: McDonald’s

Før vi avrunder vår serie om Liers mange spisesteder, er vi denne gang innom et av de mest kjente og - neste gang - et av de minst kjente. Deretter får leserne velge sitt favorittsted.

Tilbakeblikk: Liers serveringssteder

Blant Liernetts mange populære artikler er serien om Liers spisesteder blant de mest leste.

Vi besøker Liers spisesteder: Dong Fang

Lengst mot øst i Fosskvartalets mektige atrium ligger Dong Fang, en liten kinarestaurant med tradisjonelt utvalg og ganske rimelige priser.

Vi besøker Liers spisesteder: Lierkroa

Lierkroa er bygdas over tid mest kjente spisested. Navn og eiere har skiftet, og den opprinnelige lille bua er for lang tid siden blitt erstattet av et godt besøkt serveringssted med et hundretall sitteplasser.

Vi besøker Liers spisesteder: China Wok

Lengst mot Drammen i matrekka på Liertoppen ligger Liers andre kinarestaurant. Den er også den mest besøkte av de to. Men vent ingen overraskelser.

Vi besøker Liers spisesteder: Namnam

Navnet er nytt, men lokalet er velkjent. På hjørnet i Amtmannsvingen har mange forsøkt, men få har hatt suksess med virksomheten i den etter hvert nokså brune puben.

Og vinnerne er ...

Liers mest populære serveringssted ligger på Lierskogen. Vinneren av Liernetts meningsmåling foreslo Heg Gjestgiveri. Selv bor han i Sylling.

Vi besøker Liers spisesteder: Solvang

Ved Garsjø ligger to serveringssteder som spesielt friluftsfolket har glede av. Vi har besøkt Solvang, der grøt er hovedattraksjonen.

Vi besøker Liers spisesteder: Vito’s Trattoria

Godt utvalg, interesserte medarbeidere og et akseptabelt prisnivå er noe av det som gir Lierskogens italienske spisested en sikker plass blant Liers beste spisesteder.

Liers spisesteder: Toppen Pizza & Kebabhus

Vi har tatt turen opp på Lierskogen og besøkt en av Liertoppens nære naboer, nærmere bestemt Toppen Pizza & Kebabhus.

Vi besøker Liers spisesteder: By the Way

Spisested med ’nogo attåt’. Den litt slitne halvsøsteren til den grønne og skjeve Marché-restauranten på den andre siden av E-18 er blant de få av Liers serveringssteder som byr på frokost.

Vi besøker Liers spisesteder: Cafe Gourmet

Midt i kjøpesenterjulen fristes vi av ribbe, julepølse, medisterkaker og surkål fra Cafe Gourmets trauste og gode kjøkken, som dessuten byr på mye mer enn julemat. Om Gourmet er et passende navn, er derimot en annen sak.

Matnyttig meningsmåling

Få 500 kroner til bruk på et av Liers mange serveringssteder! Bare si hvilket av dem du liker best.

Vi besøker Liers spisesteder: Liertoppen Grill

Ingen steder i Lier ligger serveringsstedene tettere enn i matrekka på Liertoppen. Vårt besøk på Liertoppen Grill ga full valuta for pengene.

Vi besøker Liers spisesteder: Chili Pizza

I matrekka på Liertoppen ligger det kanskje mest internasjonale spisestedet i hele Lier. Menyen omfatter retter fra India til Mexico og fra Kina til Europa via Midtøsten.

Vi besøker Liers spisesteder: Eiksetra

- Vi har middag også, forklarer Truls Hafslund. Han bestyrer Eiksetra, det tradisjonsrike serveringsstedet som tilhører Lier kommune og driftes av Drammen og Oplands Turistforening.

Vi besøker Liers spisesteder: Wahoo!

Kan man stole på et spisested som bløffer om sin egen historie?

Vi besøker Liers spisesteder: Nøstehagen

”Nøstehagen kafé” står det på skiltet ved Nøsteveien, og litt usikre og tvilende svinger vi inn på parkeringsplassen og besøker stedet.

Urimelig ved Rimi

Ikke sett bilen på parkeringsplassen utenfor Rimi på Heggtoppen en søndag! Noen minutter kan koste 750 kroner.

Vi besøker Liers spisesteder: Sylling Kroa

Det er magre kår for serveringssteder nord i bygda, der de aller fleste spiser hjemme og tar med seg niste når de skal ut.

To morsomme helger

Eva Solheim var Liers eneste deltager i årets "Kunst-rett-vest". Her er hennes erfaringer fra de to åpne dagene.

En fortid vi helst ikke snakker om

Er krigsårene 1940-45 den egentlige hindringen for fortsettelsen av Liers historie?

Ville til Lier

I Lier, som turister vanligvis ikke opplever som annet enn et par gjennomfartsveier, er en buss full av interesserte norsk-amerikanere et gledelig unntak.

Frisk vind og fullt av folk

Så er julemarkedet på Lier Bygdetun over. Hva er det som gjør ”Glædelig Jul” så populært?

Mye å spare på å velge riktig bensinstasjon

Liernett har kartlagt dagens bensinpriser.

Klart for Liers store julemarked

Søndag er det julemarked på Lier Bygdetun, en tradisjon som blir mer populær for hvert år som går.

Tilbakeblikk: Sognepresten vant

Da Liernett avsluttet serien om Liers spisesteder, ba vi leserne si hvilket sted de foretrakk. Det fikk matnyttige konsekvenser for Syllings sogneprest.

Si din mening nå!

Send oss navnet på det serveringsstedet du foretrekker, og du kan få 500 kroner til dekning av neste regning.

Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen

Eieren av plassen ved RIMI-butikken sa at parkering er greit, men skiltet med trusler om ”kontrollavgift” og borttauing står fortsatt der.

Politikere ble vist bort

Høyres Arnt Holberg (på bildet) og hans partikolleger ble nektet å dele ut valgmateriell utenfor Kiwibutikker og RIMI

Om tøybleier og Grønne Lier

Det overrasker at Liers varaordfører ikke leser før hun kommenterer.

Håndballglede i Tranbyhallen

Gina Martinsen (th) var en av seks instruktører som bidro til tre fine dager på Lier IL s håndballskole.

Belønnet for innsatsen for Liers fremste kultursted

Sigurd Andresen fikk Månedens Blomst for atten års variert og nyttig dugnadsinnsats for historielag og bygdetun.

Vi besøker Liers spisesteder: Zomin Takeaway

Fra høyrefløyen i den lille drosjebua ved meierigården i Lierbyen selges det spennende sushi- og thairetter.

Tiden inne for juleavslutninger

Juleavslutninger er en hyggelig tradisjon i mange foreninger og bedrifter. På Lier Bygdetun hadde Astrid Karlsen en juleglede til alle i dugnadsgjengen i går.

Magre dager på Liertoppen

De selger kalorier, men blir ikke feite av det.

Norges mest beskjedne kommunestyre?

Det er neppe noen annen kommune der de folkevalgte og lokaldemokratiet har en så bortgjemt plass på de kommunale nettsidene.

Varme vafler ved soloppgang

Allerede klokken åtte i dag var utstillere og de første kundene på plass på det nye bruktmarkedet utenfor Frogner menighetshus.

Historielagets store dag

To bokutgivelser, ordførerbesøk og et godt besøkt høstmøte markerte Lier Historielags posisjon som et av Liers største og mest aktive lag.

En livstil å være pasientvenn

Det sier Rigmor Bjørklund som fikk Månedens Blomst i dag.

Hvorfor ble Maria-Elisa så glad?

Stor opplevelse å besøke stedet der bestefars oldefar vokste opp.

Ledige p-plasser funnet i Lierbyen

Noen ganger er det smekkfullt på alle parkeringsplassene i Lierbyen. Da kan et nyoppdaget alternativ være kjekt å vite om. Men pass på!

Syttende mai på Lier Bygdetun

Anne-Marie Heggemsnes og Lilly Svenne inviterte liungene til feiring i gjestgiveriet, og rabarbrakake og vafler sto på menyen.

Foring av folkevalgte

Ukens petit av Ulla Nævestad.

Lidl – like ille som sitt rykte?

Lier-nett har besøkt Lidl på Lierstranda. Hvor billig er egentlig kjeden? Hvordan er kvaliteten på produktene? Hvorfor er alle så opptatt av Lidl?

Snart utstillingsåpning

Hektisk aktivitet på Lier Bygdetun før årets sommerutstilling åpnes på søndag

Lierbyens historie er tema på historielagets vårmøte

Torsdag denne uken kommer John W. Jacobsen til Haugestad for å fortelle om Lierbyen fra 1870 – 1990, som er temaet i boken han jobber med og som skal være ferdig utpå høsten.

Følg strømmen til everksjubileet!

Nå er planene klare for selve høydepunktet i feiringen av liungenes eget everk, som i hundre år har forsynt bygda med mykje lys og mykje varme.

En bok alle liunger må ha

Årets julegave var reaksjonen da boken 'Lier sett fra oven' ble offisielt presentert på Lier Bygdetun i dag.

Leve boka

Bokmarked på Frogner menighetshus fredag og lørdag

Kulturminnedagen i Lier, 11. september

Kultur for hele familien på Lier Bygdetun

Endelig skikkelig mat på toget.

Nei vi snakker ikke om vakumpakket tørrlefse fra NSB. I dag spiste jeg på togkafeen i Lierbyen. Det var helt klart det beste måltidet jeg noen gang har spist på et tog.

Tomme butikkhyller.

Streiken har nå vart ei stund, og butikkhyllene begynner å tømmes synlig. Kanskje er det nå på tide å løpe og hamstre litt? Vi har sett litt på ståa i Liers butikker.

Flott innsats av Liers gutter 16

Liers gutter 16 (bildet th) måtte tapte knepent 3-4 på straffer i 32. delsfinalen mot Rygge.

Kronen på verket

Tempelet i Nøsteveien har fått den lenge savnede kuppelen.

Hagedag på bygdetunet

- Søndag 14. august er det hagedag på Lier Bygdetun, og nå er det mye fint å se. Det er også anledning til å snakke med fagfolk, sier Harald Saue, som er leder for den fargerikeste delen av Liers tusenårssted.

Sett bilen i Lier!

Drammen Venstre vil ha parkeringsforbud helt til grensen mot Lier. Det betyr mer parkering i Liers boligområder.

Lier Bygdetun fikk ny styreformann

Etter over 20 års iherdig innsats ønsket Truls Hallingstad avløsning. Nå har Åsmund Johannessen (bildet) overtatt styringen av bygdetunet.

Suksess eller fiasko?

Tross ballonger, kakefest og glede over nye butikker: Det en gang blomstrende bakerikvartalet sliter med å finne leietakere.

I dag og i morgen: Loppemarked i Øverskogen

At Øverskogen ligger langt i nordvest og tåken ligger som grøt, legger ingen demper på interessen for helgens loppemarked. Folk strømmer til i stort antall.

Litauere tatt på Liertoppen

En foliert bag er kjekt å ha når du vil ta med ubetalte varer forbi butikkenes alarmsystemer.

Ingen kommentarer?

Har verken Tonje Evju, Ap eller småpartiene noen mening om salget av Gullaug og følgene det får for kommunen?

Merkelig kommunal værvarsling

At Lier kommune varsler om et faretruende uvær er forståelig, men en lite lest Facebook-side er neppe rett sted.

Lier før og nå

Største tillatte høyde var bare 2,9 meter i den dystre undergangen der vestsideveien krysset jernbanen ved østenden av Lier stasjon.

- Ta Lierbyen i bruk!

Liers ordfører vil ha kommunens næringsdrivende med på å bringe nytt liv til det noe avblomstrede kommunesenteret.

Lokale kunstnere i menighetshuset

Frogner menighetshus er stedet for kunstinteresserte denne helgen. I samtlige fire etasjer er det utstillinger, og det er lokale kunstnere som stiller ut og selger.

Liers gjemte perle

I flotte landlige omgivelser i grønne Lier ligger en gård, Renskaug Vertsgård.

Helt unike bilder fra et kjent hus

Heg Gjestgiveri er trolig blant Liers mest fotograferte bygninger, men det er etter flyttingen til bygdetunet. Nylig kom det frem gamle bilder fra husets mindre kjente fortid. Blant dem bildet (over) av den store frukthagen ved huset.

Skuffende, Edvin

Kroppsspråket til Liers beste spiller fortalte det meste om Liers kamp i kveld --

Ikke avsatt kommunale ressurser

Dette er kommentaren fra Ingeborg Rivelsrud, leder av kulturkontoret, om et eventuelt nytt bind av Liers historie.

Tilbakeblikk på Lierdagene

Lierdagene 2011 er over, og de var bra. Noen mener til og med det var de beste Lierdagene hittil. Vi har flere nye bilder, inntrykk og synspunkter.

Liertoppen feirer fødselsdag

I løpet av 25 år har det vært mange glade kjøp og mange bitre nederlag.

Rotary-marsj for tredje gang

Mandag kveld inviterte Lier Rotary-klubb for tredje år på rad beboere fra bygdas bo- og omsorgshjem til turmarsj i vakkert kultur- og naturlandskap rundt Lier Bygdetuns frukt- og staudehage og verneverdige bygninger.

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Nye fire år for Ulla?

Hvem bør bli Liers ordfører i neste periode? Stem her!

Eplehagen - Liers nye skole.........

Hva skal den nye skolen som erstatter Stoppen ungdomsskole og Høvik barneskole hete? Debatten er i gang! Selvsagt er de gamle navnene spilt inn, men her er det (...)

- Liers farligste bussholdeplass

Må gå 30 meter blant tungtransporten for å komme til skolebussen

Nedtur for Liers guttelag

Etter en flott seriestart med seier over Odd gikk det ikke så bra i Telemarkshallen ----

Liertoppen bløffer fortsatt

At også markedsførere må holde seg til sannheten, er nokså elementært, men for enkelte blir det av og til fristende å smøre på litt ekstra.

Vi besøker Liers spisesteder: Zita Matbar

Mange steder i verden er ”den store manndomsprøven” å sikre seg selv og familien tilstrekkelig mat. I Lierbyen er det omvendt. Der gir forspisning heder, ære og navnet i glass og ramme på veggen.

Sommerkonkurransen, del 2

Liers vennskapskommuner er tema i Liernetts sommerkonkurranse i år. Denne uken tar vi turen til Hobro.