Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e7809f44ebee79249673635cd4d4940b

Urimelig ved Rimi

Ikke sett bilen på parkeringsplassen utenfor Rimi på Heggtoppen en søndag! Noen minutter kan koste 750 kroner.

Bildet over: I skiltjungelen ved Rimi er det viktigste skiltet minst synlig. Mange overser undertekstene, men det gjør ikke parkeringsvaktene. De lever av dem.

Viktig men vanskelig forståelig informasjon står med liten skrift på parkeringsskiltene utenfor Rimi. Da overser nemlig folk at det er parkeringsforbud utenom butikkenes åpningstider, og dermed kan det innkasseres 750 kroner uansett hvor lenge bilen har stått der. Sånt blir det penger av. Mye penger.

Parkeringsplassen på Heggtoppen ligger fint til for den som vil gå en søndagstur på den nedlagte jernbanetraseen mellom Lierbyen og Brakerøya. Da er vanskelig å forstå at det kan gjøre noe om man en stille søndags formiddag setter bilen fra seg på en av de titalls oppmerkede plassene utenfor den stengte butikken. Men tro om igjen! 
 
Marianne Due Sørum skriver til Liernett:
Jeg synes det er helt forkastelig at det ikke skal være lov å parkere utenfor Rimi på søndager og helligdager (eller utenfor butikkens åpningstider).

Det er mange eldre mennesker som liker å benytte gangveien ut mot Liungbanen, eller gangstien ut mot rideskolen, og som gjerne ville parkere på Heggtoppen. Men dette er ikke lov, og hvis du gjør dette blir du bøtelagt med 750,-.

Har en gammel tante som skulle lufte hundene sine, og ønsket å gå veien ut mot Liungbanen. Hun så ikke skiltet som viser parkering forbudt utenom åpningstider (tror det faktisk bare er et skilt som sier dette, og det står ved innkjøringen til Rim.), men så skiltene som sier parkering kun i 2 timer.

Dette var på en søndag formiddag, og da hun kom tilbake fikk hun se boten på vinduet. Dette synes jeg er helt urimelig, og dette sørger også for at Lier sentrum blir dødt!
 
Hvorfor ikke sette lyset på dette?

Historien føyer seg inn i en lang rekke meldinger om merkelig håndtering av parkeringsplasser i og utenfor åpningstidene.

Den som eier parkeringsplassen har selvsagt rett til å bestemme over den, men eieren – eller butikken som blir oppfattet som eier – ville nok få et bedre rykte om retningslinjene var fornuftigere og ble uttrykt tydeligere.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 14. november 2011 09:17: linda larsen
Er det mulig....Lier har mye å lære av Drammen. Dette blir det ikke et levende eller et populært sted av. Noe og tenke på dere ledere av Lier ????????????????
Mandag 14. november 2011 12:36: Tar bussen
Lureri så klart men Drammen er ikke et hakk bedre. Samme regler gjelder på CC-parkeringen.
Tirsdag 15. november 2011 22:39: Oppgitt bilist
Slutt å handle på RIMI det er det eneste de forstår. Det skader ingen om plassen benyttes av andre enn kundene når butikkene alikevell er stengt. Lierbyen ønsker å dø, det vitner alle de uforstålige parkeringbestemmelsene om.
Tirsdag 15. november 2011 22:42: Oppgitt
Har opplevd det samme selv. Ble faktisk paff over at det var maks to timer, som jeg trodde helt til jeg kom tilbake. 750 kr. Fantastisk! Fin gåtur i hvertfall:)
Onsdag 16. november 2011 09:03: Liungen
Mtp at dette ikke er vanlig filial, men franchise, vil jeg sette mye penger på at ordningen er lite velkommen hos Rimi Heggtoppen. Dette er noe Rimi sentralt eller evt annen eier av tomta avgjør.
Så hadde tenkt igjennom det litt før man boikotter Rimi av denne grunnen. Å se hvor stille det er på Rimi for tiden er egentlig trist, har alltid vært en fin butikk
Søndag 20. november 2011 12:36: Oppgitt bilist
Det er nok eierne av bygget/tomta som bestemmer dette, men RIMI bør ta en aktiv rolle ift å endre parkeringsbestemmelse. Som stor leietaker bør de kunne få gjennomslag for endring.Dette er en toskete praksis i et døende døende lierbyen.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode