Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

SYNSPUNKT: At Lierbyen verken trekker til seg butikker og kunder, er en konsekvens av at det gjennom årtier har manglet planlegging, noe som har resultert i tilfeldig fremvekst og plassering av små og store bygninger som til sammen skaper en ytterst upraktisk situasjon for butikkdrivere og kunder. Dessverre er det for sent å rette opp de største feilene.

Hvordan oppsto Lierbyen?
Lierbyen oppsto meget langsomt etter at jernbanen ble åpnet i 1872 og togets stoppested i dalbunnen fikk navnet Lier stasjon. Da det noen tiår senere ble busstrafikk, oppsto et knutepunkt ved jernbanestasjonen, og Lierbyen blomstret opp.

Kommunal utstilling  (eller lager?) i sentralt butikkvindu.

Hvorfor mistet Lierbyen sin betydning?
Senere ble bilen allemannseie, og en stadig større del av trafikken gikk deretter gjennom Lierbyen, men på vei til helt andre steder uten å stoppe.

Etter at jernbanen ble lagt om i 1973, forsvant ytterligere en god del av Lierbyens betydning som knutepunkt, men det ble knapt lagt merke til av kommunens administrasjon, som i lang tid hadde bygget seg opp midt i Lierbyen.

At den sjenerende gjennomgangstrafikken noen år senere ble ledet utenom Lierbyen, resulterte ikke i nevneverdige fordeler for butikker og kunder. Derimot oppsto det en rekke nye parkeringsplasser midt i Lierbyen, parkeringsplasser som ble benyttet til heldagsparkering av folk med arbeidsplass i de nærmeste byggene. Det medvirket til at mange butikker forsvant og kundene fant andre steder å handle, noe de har fortsatt med.

Lite, men svært synlig kommunalt bygg. Hvorfor er det ingen som reagerer og gjør noe?

Butikkene ligger for spredt
Det langstrakte rådhuskomplekset med sidefløyer, park og parkeringsplasser er blitt selve midtpunktet i Lierbyen. For den som har kontor i rådhuset og dermed kort vei i flere retninger, er det sannsynligvis vanskelig å oppfatte dette som et problem, men for butikkenes kunder betyr det at rådhuset nokså effektivt deler Lierbyen i to. Det blir for langt å gå og for kort å kjøre.

Skulle Lierbyen hatt håp om å lykkes som handlesentrum, måtte butikkene ha ligget tettere og fortrinnsvis på begge sider av gatene. Alternativet kunne vært et stort shoppingsenter med rikelig parkeringsplass, men det har det aldri vært ønske om og heller ikke plass til i Lierbyen.

Lierbyen har i mange år hatt Norges eneste julegate uten et eneste butikkvindu.

Mange alternativer til Lierbyen
Lierbyen ligger ”midt i bygda”, men på mange måter utenom allfarvei. Folk på Tranby dekker sine innkjøpsbehov på Liertoppen, som er det største handlesenteret mellom Gulskogen og Sandvika. Folk på Gullaug, Lierstranda og Nøste har kortere vei til butikkene i Drammen sentrum enn til Lierbyen. Og folk i de øvre delene av Lierdalen fortsetter like gjerne til Asker eller Drammen når de først sitter i bilen eller på bussen.

Den meningsløse investeringen
De fleste har sett at noe har gått galt i Lierbyen, og mange har oppriktig ønsket å gjøre noe med det. Forslagene har ikke alltid utmerket seg ved sin realisme. Det kanskje mest utopiske forslaget var da man nylig var på nippet til å bruke 100 millioner kroner på et kulturhus som ikke først og fremst skulle hjelpe frem kulturen, men redde Lierbyen som kommunesentrum. Til alt hell ble det i siste liten avdekket at forslaget var basert på svært mangelfulle og til dels uriktige opplysninger, og det ble nedstemt av et våkent kommunestyreflertall.

Ledige butikklokaler.

En fremtid for Lierbyen?
La for all del Lierbyen fortsatt være kommunens adminstrasjonssentrum, men glem fantasiene om de små og koselige butikkene der folk kan tilbringe formiddagen med å gå ut og inn for å titte på varene og hyggeprate med betjeningen. Kostnadsutviklingen har for lengst gjort det umulig å drive på den måten. Glem fantasiene om de store kjedebutikkene som trekker mye folk, for kundene har ikke noe sted å parkere. Og husk at dette landet allerede har nok butikker til å betjene en fem ganger større befolkning enn dagens.

Gjør Lierbyen til et triveligere sted for alle dem som allerede bor, jobber og ellers har noe behov for å være der! Sørg for at folk flest kan komme greit til og fra ”Kommunesenteret i Grønne Lier” med offentlig kommunikasjon! Riv opp halvparten av asfalten, og la Lierbyen få mer park enn parkering! Selvsagt løser det ikke alle problemer, men i det minste blir det en viss forbedring.

Lierbyen

12 kommentarer

Tirsdag 28. august 2012 11:07: jon
det var en interessant artikkel! jeg har tenkt noe på dette tidligere men fint å se det formulert og at det kan komme en slags debatt på dette... jeg tror også det er vanskelig å skape altfor mye handel i lierbyen...
Tirsdag 28. august 2012 15:03: Line
Riv "apotek" bygget og bygg opp et nytt penere senter der hvor man kan samle de få butikkene som prøver å overleve i lierbyen, og flyy behandlingshjelpemidlene inn i bakerikvartalet og få inn butikker/ kafe osv på stasjonsområdet.
Tirsdag 28. august 2012 15:45: John Høgslund
Jeg er helt enig med de som sier at en ikke var fremsynt nok til å planlegge en Lierby mens det ennå var tid. Å gjøre store forandringer i sentrum nå er ikke realistisk.
At det er vanskelig å drive forretning, skjønner jeg godt, det å forsøke å på fart på toget igjen er vel noe dristig?
Min oppfatning er at det bor alt for få mennesker sentralt i byen, (de som bor der stort sett er eldre) til å utgjøre nødvendig kundegrunnlag. Og hvis en først må sette seg i bilen for å handle kjøren en like gjerne til et større senter.
Så derfor, bygg de planlagte blokkene langs elva, det mangler fortsatt 2. Det kan også bygges boliger mellom bakerikvartalet og elva.
Der hvor det nå er pendlerparkering kan det bygges parkeringskjeller i to plan, og reises boliger over denne.
Da kan det begynne å bli mange nok, som bor i gåavstand til "senteret", til at det er mulig å drive forretninger der. At byen bør få et mer parkmessig preg sier seg selv, i det grønne lier.
Tirsdag 28. august 2012 18:55: Birgitte
Som nyinnflyttet liung synes jeg byen er en t r a g i s k cowboyby... Det er trist at jeg ikke greier å identifisere meg med kommunens knutested. Det betyr at tilhørigheten til min nye kommune ikke er på plass. Når manglende identifikasjon og tilhørighet ikke er til stede uteblir engasjementet. Det er ikke bare jeg som opplever det slik. Har snakket med flere ferske liunger om dette. Konklusjonen har vært: innfødte liunger må ha blitt blinde for sin egen by og dens potensiale...

Dette innlegget kommer i rett tid. Kanskje vi, du og jeg, kan gjøre noe for å få til en hyggeligere Lierby. Slik byen fremstår i dag er det kun "Lille Stasjon" som har personlighet og særpreg. Trenger vi to apotek og to begravelsesbyråer i denne lille byen? Med økende boligpriser i kommer Lier til å motta mange nye innbyggere. Vi nyinnflyttede ser på byen med et åpent blikk og nypussede brilleglass -> en stygg og ubrukbar by med stort potensiale for forbedring, trivsel og brukervennlighet.
Tirsdag 28. august 2012 19:45: Ola
Det eneste jeg bruker og "trenger" i Lierbyen er Rimi, Kiwi og Apoteket. Ellers så er det ingenting i Lierbyen som er av nytte for mitt bruk og reise mønster inn og ut av kommunen.
Tirsdag 28. august 2012 20:43: T
Lierbyen er rett og slett ramponert!
De bygde masse leiligheter for de eldre.Og så la de ned postkontor,og bank.Og masse annet bra i Bakerikvartalet.Posten ble flytta til RIMI.Men nå er den på KIWI.Det er ikke alle som kan kjøre bil til banken,og mange kan ikke ta buss,da de ikke har bra helse.Så da blir de veldig avhenig av andre og komme til bank,da de heller ikke bruker en PC.
Noe som også irriterer meg enormt er når man skal hente personer i rullestol til legesentret,fra Bakerikvartalet. Det er bygget et høyt fortau,uten muligheter,for barnevogner og rullestoler og komme opp på.De kunne ha tatt noen skråstener,ned til parkeringsplassen.Dessuten kunne de ha tatt vekk en parkerig og malt skråstreker over,så det hadde vært fritt og rulle/gå der. I den enden det går å kjøre ned frafortauet,så ligger det bare grus.Har dere prøvd og kjøre en rulllestol der?I vinter med isete ruglete underlag,så måtte jeg gå rundt hele RIMI bygget med ei i rullestol.Det gikk nesten galt.
Onsdag 29. august 2012 08:45: Fra Facebook
- Det er synd at et slikt flott sentrum ikke skal inneholde mer ( liv )...

- Hva gikk galt med Lierbyen? Det er vanskelig si noe eksakt, men Liertoppen har vel noe av skylden. Det med parkeringen av biler var også problematisk. Lierbyen er ingen by, så det kan være misvisende for fremmende folk som kommer på besøk....Lier bør ta lærdom av Sande. Jeg var der en tur en dag og ble meget overrasket hva de har fått til med torg, kafeer, forretninger av ulike slag. De har en fordel, de har et enkelt Polutsalg. Lierbyen må ikke gi opp om å få til dette.

---

Liernetts artikler publiseres automatisk på Facebook. De to kommentarene over er hentet fra den populære Facebook-gruppen "Lier Før og Nå". Innleggene er anonymisert av Liernett, men lesere med tilgang til Facebook kan finne navnene der.
Onsdag 29. august 2012 21:20: Håvard Rype
Denne diskusjonen minner meg om ramaskrikene når det gjelder nedleggelsene av forsamlingshusene rundt om bygda. Det er ikke Lier kommunes skyld at folk nå har så god råd at de velger bort respatex og papirduker når åremål skal markeres og heller kjøper seg fri fra alt strevet ved å bruke private løsninger.
Noe av det samme gjelder Lierbyen. Det nytter ikke å beklage seg over et trist og fattigslig sentrum, når man ikke bruker det som tross alt fins der. Og jeg har jo forståelse for at liunger flest velger gratis parkering og innendørs handlegater når innkjøp skal gjøres.
Så hva kan gjøres for å snu den negative trenden? Først og fremst må man begynne å bruke sentrum og ikke tro at kommunen har midler/kapasitet til å drifte næringsliv og handelstand. Til det har kommunen for mange andre mer presserende oppgaver.
Fredag 31. august 2012 10:19: Molle
Ikke lett å forstå Rype. Mener han at Lierbyen er OK og at det er folk det er noe galt med?
Fredag 31. august 2012 22:00: Arne Rødby
Lierbyen var "ferdig" idet de la veien utenom. Skal handelsstanden ha tjangs, må bilene loses igjennom sentrum med gode parkeringsmuligheter.
Lørdag 1. september 2012 22:30: hans nordal
høres ut som en fornuftig ide med polutsalg all den tid det er etablert to begravelsesbyråer i Lierbyen. Den enes død den andres brød.
Mandag 3. september 2012 19:16: johan
T; blander vel Rema 1000 og Rimi? Mener at posten var på Rema ,mens Rimi har pakkeutlevering fra Tollpost...

Flere saker fra arkivet

Lier før og nå

I mange år lå Lierbyens postkontor nedenfor Andershaugen i Bruveien. I dag brukes tomta til lagring og parkering, og en eventuell parkmessig bearbeidelse av Andershaugen ligger langt inn i fremtiden.

Lier før og nå

Ikke så mange vet om den store broen på stedet der jernbanen mellom Drammen og Oslo krysset Lierelva fra 1872 til 1973. Broen er der fremdeles, men nå har biler og busser overtatt.

Over 1100 liunger var innom

Driftsjef Vidar Jensen (tv) og Kenneth Graarud kunne smile fornøyde etter åpningen av den nye dagligvarebutikken i Lierbyen.

Lierbyen “sentrum” er triste greier

- Banken flytter og Tinas Blomster er konkurs, og fra før er det masse tomme lokaler, fastslår Lier Arbeiderpartis valgkampleder Petter Dreier. - Men ikke noe hjelper hvis ikke folk i Lierbyen selv vil, legger han til.

Hva gikk galt med Lierbyen?

Alle spør om hva som kan gjøres med Lierbyen. Ingen var våkne da Lierbyen fikk bli som den ble, skriver Knut A. Andersen som inviterer til diskusjon og gjerne hører synspunkter

Lierbyen sentrum er dødt - leve Lierbyen.

Lierbyen har blitt et problembarn. Må Lier ha en by?

Liungenes julegavekjøp på nye høyder

Julehandelen setter visstnok nye rekorder i Lier, men butikkene i Lierbyen har bare fått tak i noen smuler. Nå lysner det i Bakerikvartalet (bildet).

Pessimisme blant næringsdrivende

- Lierbyen dør ut, sier Ingunn Fuhlendorff, som er en av mange skuffede næringsdrivende etter at det sannsynligvis blir et flertall for Vinmonopol på Liertoppen

- Kommunen har gitt blaffen

Terje Fugleberg, butikksjef hos Rema i Lierbyen, mener det må tilrettelegges for parkering for kundene i sentrum

Senterpartiet ønsker pol i Lierbyen

Begrunnelsen er at det styrker Lierbyen som kommunens sentrum.

Lier før og nå

Fra Heggtoppen til et stykke øst for Lierbyen går Ringeriksveien der toget gikk i 101 år.

Polsaken avgjøres tirsdag

Formanskapet vil ha polet til lierbyen - kommunestyret avgjør.

Siste olje i Lierbyen

Når Statoil snart avvikler i Lierbyen, blir det slutt på olje, vask og diverse bilrekvisita mellom Kjellstad og Tranby.

Kjøpes på Liertoppen neste jul?

- Det er langt fram for et pol i Lierbyen, tror Bård Strand (Ap)

La oss for enkelthets skyld si 6 000 000

Så mange skattekroner er tydeligvis lokalpolitikerne villige til å bruke HVERT ÅR på et kulturhus i Lierbyen.

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

Ble ikke ferdig likevel

Nå vet ingen når det igjen blir mulig å kjøre gjennom Lierbyen.

Julegrantenning i Lierbyen

Det loves julestemning og mange aktiviteter før lysene tennes på julegrana i Lierbyen.

Polsaken overdimensjonert?

Mellom 18 og 19 tirsdag kveld venter mange næringsdrivende spent på lokalpolitikernes stemmegivning til A/S Vinmonopolets søknad om etablering på Liertoppen kjøpesenter

JA til Pol på Liertoppen. Leve Lierbyen.

Jeg ønsker også et pol i Lierbyen. Problemet er at ingen vil etablere et pol der nå. ”Pol-saken” i Lier er i ferd med å skalere ut av sin proporsjon. Det po (...)

Oppgitt over politikerne

- Lokalpolitikerne bør ta seg et kurs i sentrumsplanlegging, sier en frustert Lars Kjærulff, eier av Lk Sykkel, som om kort tid låser butikken og gir opp

Omlegging av busstrafikken i Lierbyen

I forbindelse med graving av rør og ledninger i Lierbyen sentrum vil bussterminalen være stengt i to uker fra mandag.

Maskebærerne foran Rådhuset

To maskebærende figurer i bronse har fått midlertidig tilhold i Lierbyen

Lier skal ha pol

Viktigere at Lier får pol, enn hvor det ligger.

Villmannskjøring i Lierbyen og på E-18

Mens en polakk måtte helt ut på E-18 for å bli tatt for råkjøring, klarte en liung det samme midt i Lierbyen.

Blir det julegrantenning i Lierbyen???

Kulturkontoret i kommunen må ta skylden, om det ikke blir.

Ikke Vinmonopol på Liertoppen

Lier har ikke behov for et nytt Vinmonopolutsalg! Vi har alle kort vei til Drammen og Asker, der det er utsalg. Dersom vi vil ha et utsalg i Lier må det være (...)

Lier før og nå

Største tillatte høyde var bare 2,9 meter i den dystre undergangen der vestsideveien krysset jernbanen ved østenden av Lier stasjon.

- Lierbyen - stedsutvikling og kulturhus

- Avgjørelsen om et kulturhus må tas på alvor og gis sin positive tilslutning, skriver Sverre Jan Sørensen, leder i Lierbyen Handelsforening, i dette innlegget.

Flyttet til Kjelstad

- Vinmonopolutsalget kunne vært en stimulans for Lierbyen, sier Lierfotografen Hanne Mossefin, mens hun ikke lenger er tilhenger av bygging av kulturhus.

Lierbyen og de harde trettiåra

Lierbyen i mellomkrigstiden er tema for John Willy Jacobsens foredrag på Senioruniversitetets møte tirsdag.

Lierbyens historie er tema på historielagets vårmøte

Torsdag denne uken kommer John W. Jacobsen til Haugestad for å fortelle om Lierbyen fra 1870 – 1990, som er temaet i boken han jobber med og som skal være ferdig utpå høsten.

Fotballturnering

Stoppen skole arrangerte onsdag den tradisjonelle fotballturneringen for bygdas 8. klassinger

Bestselgere blant bøker i Lier

Boken om Lierbyen "må alle ha". Tirsdag og onsdag selger John Willy Jacobsen og Per Foss boken i Fosskvartalet i Lierbyen.

Tar Rådmannen feil?

Rådmannen kan ikke se at etablering av eventuelt vinmonopol på Liertoppen vil svekke sentrum som handelssenter, mens Lars Kjærulff rister på hodet --

Et splittet Ap i polsaken?

- Det er ønskelig fra politisk hold og stedsutvikle Lierbyen som sentrum i fremtiden, skriver Paul Chr. Justad (Ap) i en kommentar til Liernett i dag, mens hans partikollega Bård Strand (tv på bildet) mener det er best å få polet på plass og sier derfor ja til Liertoppen

Hvem får Posten?

Det er uklart om det blir Vinmonopol i Lierbyen, på Liertoppen eller om det ikke blir noe Vinmonopol i det hele tatt. Samtidig skal postkontorene i Lierbyen (...)

Meierigården forkastes?

Arbeiderpartiet og Tone E. Svendsen (bildet) fikk flertallet i Tjenesteutvalget med seg i å utrede flere alternativer før det fattes vedtak om et kulturhus i Lierbyen

Julestemningen inntok Lierbyen

Lørdag ettermiddag, en dag på forskudd, ble julegrana tent utenfor rådhuset i Lierbyen.

La bilen stå ---

Flere og flere velger å ta bussen, spesielt vinterstid

Ordføreren, Lierbyen og ønskedrømmen

Helene Justad vil redde Liers skrantende sentrum. Til det trenger hun mye drahjelp, men media kan ikke endre fakta.

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

Ledige p-plasser funnet i Lierbyen

Noen ganger er det smekkfullt på alle parkeringsplassene i Lierbyen. Da kan et nyoppdaget alternativ være kjekt å vite om. Men pass på!

Lier før og nå

Bildene er tatt nederst i Kirkeveien i 1979 og 2011. I løpet av de 32 årene er mye forandret i Lierbyen.

Senterpartiet ønsker vinmonopol i Lierbyen – fortsatt!

Innlegg fra Lier Sp

Utfolde seg i teknikkens verden

- For å kunne realisere muligheten til å innføre teknologi på en bred og spennende måte i Lierskolen er det viktig at det dannes en stor og bred samling av utstyr som kan benyttes av samtlige skoler i Lier, sier Marianne Berg Korneliussen i Lier Venstre

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

Hvilket kulturhus og hvor?

- Dette spørsmålet stiller Truls Hallingstad i sitt innlegg her --

Polsaken overskygger

Kommunestyrets behandling av Vinmonopolets søknad om etablering av utsalg på Liertoppen er naturlig nok i fokus i morgen

Trailertrafikken på Hegsbroveien

Svein T. Trogstad har sendt Liernett noen bilder som viser hvordan trafikken gjennom Lierbyen forsurer miljøet

Hegg, Bakkeli og Veslefrikk klare for 17. mai

Med Høvik og Lier skolekorps i spissen var det forsmak på 17. mai gjennom Lierbyen for sentrumsbarnehagene og Hegg skole.

Musikal på Lierbyen ungdomsskole

Hvert år arrangeres det en musikal fremført av elever på niendetrinn, på Lierbyen ungdomsskole, og hvert år er det et nytt og stort tema for musikalen. I år er temaet ’’Den store kjærligheten’’…

Lier før og nå

Mens konge, kronprins, statsråder og fylkesmenn suste forbi på åpningstoget i 1973, vinket folk på Lierstranda en ny og bedre tid velkommen. Trodde de.

Europark gir dårlig inntrykk

Uklar skilting og uklare bestemmelser er og blir en kilde til irritasjon og gir dessuten et dårlig inntrykk av Lierbyen.

Ikke kapasitet

Lensmann Arne Lauvålien forklarer hvorfor Lensmannskontoret ikke ryddet opp i parkeringskaoset i helga.

Første stikk til Lierbyen

Et flertall i Formannskapet ønsker vinmonopol i Lierbyen

Stedsutvikling i Lierbyen!

Tvilsomt om det planlagte kulturhuset vil gi Lierbyen en positiv stedsutvikling og at stedet dermed vil stige opp av asken som fuglen ”Fønix”.

Åpen scene på rockeverkstedet.

Fredag 6/12 ble det arrangert åpen scene på rockeverkstedet i Lierbyen. Flere lokale band, pluss gjestene Scholastica fra Asker, og Harkaar fra Slemmestad entret scenen. Spesielt morsomt i kveld, var for meg et nytt bekjentskap ”Abstinens” fra Lierbyen skole.

Kjør utenom!

Hegsbroveien er stengt og det vil den bli i fjorten dager. Minst.

- Forsøker å bagatellisere den økonomiske situasjonen

Kulturhuset i Lierbyen - kostnad pr. 1. juli 2010 - 2 millioner kroner, skriver Lars Haugen og Arne Liudalen fra Lier FrP i dette innlegget.

Må det bøtelegging til?

- Vi prøver å jage dem bort når vi får tips om fotgjengere i rundkjøringa i Lierbyen, sier Arild Ølberg ved Lier Lensmannskontor.

Lier før og nå

Mer enn hundre år skiller de to bildene. De er tatt lengst vest på Lierstranda, like ved kommunegrensen mellom Lier og Drammen.

Skjødesløs vedlikehold

Det skriver Bård E. Strand i en kommentar etter vedtaket om salg og riving av Gamle Hegg skole.

Vinmonopolet og Lier

Innlegg undertegnet av 10 representanter fra Lier AP

Toget åpnet igjen

Ordføreren viftet med grønt flagg og blåste i fløyte, og folk strømmet inn i toget, som ble åpnet som serveringssted for tredje gang i løpet av de ti årene det har stått på gamle Lier stasjon.

Suksess eller fiasko?

Tross ballonger, kakefest og glede over nye butikker: Det en gang blomstrende bakerikvartalet sliter med å finne leietakere.

Gateway i Lierbyen

Fire nye turløyper ble avduket på lørdag. Varaordfører Nina E. Johnsen (tv) og kulturkonsulent Gunn Kjæraas stod for avdukingen.

Snart er det jul igjen

Ingen førjulstid uten marked på stasjonstorget og Haugestad, mener de trofaste arrangørene.

Urimelig ved Rimi

Ikke sett bilen på parkeringsplassen utenfor Rimi på Heggtoppen en søndag! Noen minutter kan koste 750 kroner.

Debatten om Vinmonopolet

Vinmonopolet AS søker i brev av 11. desember 2007 om at Lier kommune godkjenner etablering av Vinmonopolbutikk på Liertoppen kjøpesenter. Dette begrunnes blant (...)

Kulturminner på Bygdetunet

Den hvite postkassa med loddbok vil være på plass på søndag.

Bokmesse og kunstutstilling på video

Nye filmer fra Lier

Kostnadene gir kalde føtter

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen er engstelig for kommunens utgifter og en OPS-avtale i forbindelse med bygging av kulturhus

Vellykket åpning av Lierbyen Seniorsenter

Fullt hus og stormende jubel er et uttrykk man sjelden forbinder med Lierbyen, men i dag kom unntaket.

Fant ikke klokke på bruktmarkedet

David Nielsen (19) var på jakt etter klokke til sin nye leilighet men fant ikke det han var å jakt etter på bruktmarkedet i Lierbyen.

Minipol i Lierbyen?

Styret i Vinmonopolet har bestemt at Lier endelig får et polutsalg, men formannskapsmedlem Nina Johnsen (V) vil forslå at Lier kommune må kreve et minipol i Lierbyen, dersom polet blir plassert på Liertoppen

Årets siste tur?

Brua ser innbydende ut, og ingen advarer mot farene som lurer.

- Nordmenn kjøper kvalitetssykler

Hobbyen er blitt jobb for dansken Lars Kjærulff som gjorde nordmann av seg for 20 år siden, og som gleder seg over at nordmenn velger kvalitet.

ROS-hytta som turmål

De flotte skiforholdene gjør ROS-hytta i Røyken til et flott turmål, også for liunger.

Ny epoke i Lierbyen

Tirsdag stengte det siste postkontoret i Lier --

Gjør Europark narr av folk?

Europark ber folk lese baksiden, men det er ikke lett. Hva slags kvalitetskontroll har Europark? Burde Lier kommune, som eier plassene, reagert for lenge siden?

Konsert på Togpuben

Aina Negaard Nilsen spiller konsert på Togpuben i Lierbyen på lørdag

Gir politikerne grønt lys?

Det blir spennende dager for tilhengerne av et kulturhus i Lierbyen (og kultursjef Ingeborg Rivelsrud) før de avgjørende møtene i neste uke

Nytt parkeringsregime

Fra mandag 2. juni kommer parkeringsreglene i Lierbyen til å bli håndhevet, og feilparkering kan koste deg dyrt

Lys i mørket

Det er lys i mørket for kulturhustilhengerne etter at rådmannens forslag om et kulturhus i Lierbyen ble utsatt i Formannskapsmøtet i kveld

Mintes 17. mai i Lier

Stortingspresident Torbjørn Jagland fortalte om 17. - maifeiringa i Lierbyen som gutt

Drømmen

Niendeklassingene ved Lierbyen skole imponerte medelever, foreldre og sambygdinger

Kulturaktivitetshus i Lierbyen

Mulighetene for å etablere et kulturaktiviteshus drøftes i kveld på Haugestad

Konkurs på Heggtoppen

Brødgalleriet på Heggtoppen ble slått konkurs i dag, og konkursboet til Zomin Takeaway i Lierbyen er avsluttet uten dekning til kreditorene.

Årets gavebok er kommet

Etter grundig gjennomgang av boken ”Lierbyen 1870 – 1990” har vi bare ett råd: Løp og kjøp!

En stein i veggen

Denne må du få med deg.

Banken blir borte

DnB NOR stenger kontoret i Lierbyen på fredag, og mange er skuffet. Men protester hjelper ikke. - Det skal bare være ett ekspedisjonssted i hver kommune, sier banken, som i sin lokale glanstid hadde både fire og fem filialer strødd utover lierbygda.

De minste får vaksine

Vaksineringa startet opp i dag hos fastlegene

Sommerkonkurransen, del 2

Liers vennskapskommuner er tema i Liernetts sommerkonkurranse i år. Denne uken tar vi turen til Hobro.

Kulturhus når - om og hvor?

- Vi må løse de kortsiktige behov først, påpeker partileder Brynhild Heitmann, og som her redegjør for Krf s syn i kulturhussaken og om planene for å bygge om Meierigården (bildet)

Se der!

Det var mange fine opplevelser for de yngste under feiringen i Lierbyen.