Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 7ad1ea674095e1e140687eb0c1649c3e

Liungenes julegavekjøp på nye høyder

Julehandelen setter visstnok nye rekorder i Lier, men butikkene i Lierbyen har bare fått tak i noen smuler. Nå lysner det i Bakerikvartalet (bildet).

Nordmenn handlet for 5,4 milliarder kroner sist helg, forteller statistikken. Kreditt- og betalingskortene ble skjøvet inn i kortleserne 14 millioner ganger.

I helgen var det ventet at omsetningen i norske butikker skulle bli 5,7 milliarder – tross advarsler om at pengeknipa i Europa brer seg nordover. Det ble visstnok den største handlehelgen noensinne her i landet.

Ettersom det er rundt 5 millioner nordmenn, brukte hver av dem 1100 kroner i snitt. Lier har rundt 24.000 innbyggere, som dermed – med alle nødvendige forbehold – handlet for rundt 27 millioner kroner i Lier.

Pengesterke Liunger
Privatøkonomien er imidlertid noe sterkere i Lier enn i norske gjennomsnittskommuner, men regnestykket påvirkes også av at mange liunger gjør juleinnkjøpene i Drammen, Asker og andre steder. Imidlertid er det også mange utenbygds folk som svinger innom Liertoppen for å imøtekomme forventningene på ønskelistene.

I løpet av fjoråret la kundene igjen 949 millioner kroner på Liertoppen. Det er ca. 3 millioner per salgsdag, men i førjulstiden er omsetningen vesentlig større.

Det er håp om en lysere fremtid i Lierbyens butikkløse julegate

Ved Lierbyens eneste julegate er det fortsat fasader uten vinduer. Det eneste butikklokalet under de skinnende girlanderne, lyser tomt mot gaten.

Hvis Lierbyen hadde klart å sikre seg halvparten av liungenes julehandel den siste helgen, ville butikkene fått inn 13-14 millioner kroner eller mer. Det gjorde de ikke, men mot slutten av uken kom det håndfaste rykter om nyetableringer i bakerikvartalet. Grønnsakbutikk og treningssenter skal være på vei inn.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode