Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5e5f4b2ea0275f4a202c07f32b71e33b

Rådmannens hestekur

Skolen får spare så det svir.

I rådmannens saksfremlegg til tirsdagens kommunestyremøte går det frem at man ønsker å stramme inn en del budsjetter dramatisk. Aller verst går det ut over skolen, som allerede i inneværende år kan måtte klare seg med 2 millioner mindre. Innen 2010 blir det, om rådmannen får det som han vil, 8,4 millioner mindre til grunnskolen.

Allerede i år er det foreslått innsparinger på 2 millioner kroner. Dette betyr i praksis rundt 10 lærere mindre i Liers klasserom bare i år.

Også helse og omsorg må bære en stor del av innsparingen. Frem til 2010 omtrent halvparten av det grunnskolen må tåle. Også forvaltning, eiendom og bygningsdrift må tåle store kutt.

Man planlegger i perioden store investeringer på bygg, og håper samtidig å kutte store summer på drift og velikehold. Om kommunestyret ser dette som klok politikk får vi svar på førstkommende tirsdag. Det var kanskje ikke dette regjeringa hadde sett for seg når den økte bevilgningene til kommunene på siste statsbudsjett?

Hele saksfremlegget

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 14. april 2007 17:38: Pappa til elev i grunnskolen
Jeg håper politikerne i Lier bruker huet sitt og ikke sparer inn på grunnskolen mer enn det de allerede har gjort. Det er for få lærere i skolen nå, og tviler på at Lier kommune kan garantere oss foreldre at de klarer å gi våre barn bra nok undervisning med å kutte mere nå. Får ikke min sønn den undervisningen han har krav på så kommer jeg til å sende søksmål mot kommunen
Mandag 16. april 2007 17:14: Bjørn H.Moshuus
Kjære alle foreldre og velgere!
Vi foreldre må våkne opp og ta vårt ansvar og si fra til Politikerne at vi kan ikke stramme inn mer. Ostehøvel prinsippet kan ikke benyttes på skolene ved å neglisjere vedlikehold, stramme inn på årsverk og læremidler.
Møt opp til PanelDebatt Torsdag 19.April kl 18.00, Hallingstad skole og si din mening direkte til de folkevalgte!
Mandag 16. april 2007 19:02: Rune Elven|
Støttes Bjørn! Vi i Liernett lover å komme tilbake med rapport om hvem som starter valgkampen med å eventuelt støtte dette forslaget. Glem ikke at det går stygt ut over helse og...
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode