Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ddf40ea1cfd9d75db445d01315b147e7

Gilhusodden prosjektskole, hva skjedde?

Jeg merker meg en strøm av beklagelser over vedtaket om å legge ned Gilhusodden prosjektskole. Er nedleggelsen et ledd i en plan, eller er det et spark i løse lufta?

Allerede i valgkampen gjorde de fleste partier det klart at det brant et blått lys for skolen. Dette kom derfor ikke som noen overraskelse, og det er på ingen måte et løftebrudd.

Utdanningsforbundet gikk i går ut på Lier-nett og anklaget kommunen for å vri på sannheten. Lierposten skrev på torsdag om demonstrasjoner og høylydte protester. Betyr virkelig Gilhusodden så mye for skoleelevene i Lier?

Gilhusodden har vært et avbrekk for elever som trengte et mer sosialt opplegg, og mindre fag. Det har vært poengtert at elevene også skal følge klassens faglige progresjon, men at dette skjer er i alle fall ikke dokumentert. Kanskje har Gilhusodden i mange tilfeller vært et sted å sende problemer til?

Jeg vet egentlig ikke hvordan stemningen innen Utdanningsforbundet i Lier er, selv om jeg er medlem. Jeg tror dog ikke Odd Auli har unison støtte i sitt utspill. Mange mener pengene man har brukt på Gilhusodden kan brukes bedre på den enkelte skole. Kommunen har signalisert at det kan bli ansatt miljøarbeidere som skal jobbe på skolene, i stedet for den tradisjonelle prosjektskolen. Jeg tror dette er en ide som har en viss støtte i skoleverket. Om den blir gjennomført får framtida vise.

Mer oppsiktsvekkende med gårsdagens kommunestyremøte, var at politikerne vedtok at 4 millioner kroner skal spares flatt i alle sektorer. Dette er helt klart et løftebrudd, og la meg minne om at Lier-nett registrerte et klart flertall mot en slik sparemodell 2 uker før valget.

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode