Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: dc6d8f684abc856c9a2ad36679a41736

Umulig å sammenlikne forskjellige kommuner

Dette skriver rådmannen som svar på oppslagene om hvor lite penger Lier bruker på pleie og omsorg pr. innbygger.

Rådmannens innlegg kan du lese her

Tall er ingen enkel sak, og når man kaster mange nok begreper opp i lufta samtidig - da blir det vanskelig å se poenget. I alle fall for oss som ikke snakker byråkratsk.

Rådmannen har sikkert helt rett i alt han skriver, for all del. Kostratall er naturligvis en fin måte å sammenlikne kommuner på. Det er dog ikke det dette bør dreie seg om.

Det jeg lurer på er hvordan det er å være pleietrengende i Lier kommune. Ut av rådmannens saksinnlegg, leser jeg at han mener ting er som de skal være. Får gamle mennesker godt stell og god mat? Har de ansatte tid til å sette seg ned og snakke med de gamle på sykehjemmet? Kan de legge seg og stå opp til normale tider?

Lier er blant den tiendedelen som bruker minst penger pr. innbygger. Kommunen og rådmannen poengterer naturligvis at det er unaturlig å sammenlikne seg med lille Kvæfjord (som var best), men Lier bruker mindre penger enn Drammen også, så det dreier seg ikke bare om innbyggertall.

Han nevner heller ikke hvor de økte skatteinntektene og overføringene fra staten er blitt av. Nå mener jeg på ingen måte å påstå at han eller kommunestyret har sølt dem bort, men pengene har vel ikke havnet der Åslaug, Jens og Kristin antydet at de burde havne?

Forrige artikkel:Annenplass på Jan RuneNeste artikkel:Partitilhørighet ingen forutsetning
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode