Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

- Jeg vil heller ha en geit!

Familiediskusjonene har i den siste tiden dreid seg om det nå er tidspunktet for å få seg en hund i huset, skriver ukens gjesteskribent Brynhild Heitmann

Synspunktene for og imot drøftes på kryss og tvers. Noen ser det positive med å få en liten hund inn i familien. Andre er mer skeptiske. Drøftingen går i alle retninger. Positive og negative momenter veies og vurderes for og imot. Å få et dyr inn i familien blir som å få et nytt barn i familien! Dyret skal følges opp med mat, omsorg og trim.

Jentene ser frem til hyggelig kos med hunden, mens guttene i familien har mer fokus på egen trim og løping kombinert med trim og bevegelse som dyret trenger. Mor i familien veier for og imot. Stell av pels og pleie tar tid. Dagens krav overstiger til tider det som er mulig for et menneske å rekke etter at arbeidsdagen er slutt og alle fritidsaktivitetene skal gjennomføres for en stor familie med fire barn. Mor faller ned på beslutningen om at hun vil ha en hund mens far synes at dette er litt mindre viktig. Diskusjonen fortsetter og etter hvert blir han så utfordret at han i sin fortvilelse utbryter. «Jeg vil mye heller ha en geit!».

Geiter er ofte til større besvær enn en hund, spør du meg! Men det spørs alltid hvor en har fokuset. Hans erfaring med hund skriver seg fra hundepass i sin tidlige ungdom. Han delte hus med to hunder mens eieren hadde to års utenlandsopphold. Dette var en erfaring som skapte både gode og mindre gode erfaringer, sett fra hans ståsted. I begynnelsen var det stas og trivsel, men frustrasjonen ble ganske stor den kvelden han kom hjem sent på natt og hundene hadde forsynt seg av det store og allsidige sjokoladelageret til ungdomskoret. Det så rett og slett ufyselig ut. Det endte ed bøtteballett og opprydding til langt ut i de små timer.

Hva annet som eventuelt ligger bak fars utbrudd om heller å få en geit er ukjent, men om hunder kan være trøblete til tider er det ikke på noen måte enklere med en geit. En sta geit kan da ikke være bedre enn en ustyrlig hund, spør du meg.

Brynhild Heitmann

Flere saker fra arkivet

Norges lykkeligste hundeeier?

Nå har også Mina, åtte år gammel, på Egge fått tilbake hunden sin som har vært savnet i 14 dager.

Bikkja di borte?

Liten sort strihåret hund med rødt halsbånd er tatt vare på i Lierbyen.

Masse moro med hund

Tsar, Karen Emilie, Swix, Venke og Ronja har vært på sommerhundekjørerskole.

Liten hundekjører med stor seier

Katrine Fugleberg (10) fra Egge i Lier deltok i Asker Trekkhundkubbs klubbmesterskap onsdag 26. mars. Hun slo til og tok seieren med 35 sekunder foran 2. plassen.

Liunger klar for NM

Fire lokale deltakere, med Venke de Lange (bildet) i spissen, starter i årets siste stormønstring i hundekjøring på barmark

Håpet lever

Siri Walen Simensen har snakket med tv-kjendisen Trude Moestue som sier at en irsk setter som Frigg ( tv på bildet ) kan klare seg ute om natten i minus fire grader.

Slekter følger slekters gang

9-åringen kom tidlig i vår og proklamerte: - Bestefar, i år har vi Galdhøpiggen som mål! Ukens petit er ved Brynhild Heitmann.

Forvist til asfaltjungelen

Grisunger, lam og kalver er et fast innslag under Lierdagene, til stor glede for de små barna

6. plass i EM

Venke de Lange gjorde en god prestasjon, trass i to små uhell, under første dag under europamesterskapet i hundekjøring

Bra bok

Unge anmeldere skriver på Liernett Åste Strand Jørgensen har lest "Det nifse huset" av Angela Dorsey

En låst dør eller et åpent sinn?

- Slik jeg ser det skal alle flyktninger vi mottar behandles med respekt og likeverdighet, sier Brynhild Heitmann.

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

- Tjener på å ha private aktører

- Ligger kvaliteten i omsorgstjenestene i offentlig eller privat sektor? Ordførerkandidat for Kristelig Folkeparti, Brynhild Heitmann, stiller dette spørsmålet og utfordrer, blant andre, Fagforbundet.

Løsbikkje skremte elgku til vanns

Elgkua ble jaget ut i Skimtvannet.

Et nytt "Giiiiiiiiiiiifstad"

Gruppeleder i Kristelig Folkeparti, Brynhild Heitmann (på bildet), er skeptisk til forslaget om å kjøpe Brøholt.

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

VM-bronse til Swix og Venke

Venke de Lange fra Reistad i Lier tok 3. plassen på sparkesykkel med en av hundene i Canada.

Rørende enighet om samhandlings-reformen

Kommunestyresalen på Haugestad var i går fylt av ansatte innen helsesektoren i kommunen og politikere fra alle partiene. Lier KrF hadde tatt initiativ til møtet om samhandlingsreformen.

Tenker på de sivile ofrene hele tiden

En skoleasssistent i Lier med mann og barn opplevde at ferien deres hos familien i Libanon, ble forvandlet til et mareritt.

Høststemninger

Min mor er norsk, min far er dansk og jeg er født på Drammens Sykehus. Nesten hvert år har jeg kommet fra Danmark til Lier for å besøke familien.

Til Storsteinsfjell?

"Ukas Post" er i gang med den fjerde trim- og opplevelsesturen - etter slagordet "Friluftsliv for alle - når en selv vil"

Stor takk til Lier

Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann ønsker å sitere en mottaksleder fra Nordre Land for den profesjonelle mottakelsen unge flyktninger har fått av Barneverntjenesten.

Ny daglig leder i Lier IL

Lier IL har tilsatt Jan Haugen som ny daglig leder fra 1. januar.

Umulig å sammenlikne forskjellige kommuner

Dette skriver rådmannen som svar på oppslagene om hvor lite penger Lier bruker på pleie og omsorg pr. innbygger.

Flere medaljer?

Terje Fugleberg fra Egge med tre gull og et sølv fra tidligere mesterskap er usikker på egen form før helgens EM i hundekjøring på barmark i Tyskland, der han deltar sammen med regjerende europamester Venke de Lange fra Reistad

Savnet hund funnet

- Simba er funnet, men vi savner fortsatt Frigg, opplyser Siri Walen Simensen til Liernett i dag.

Kulturhus når - om og hvor?

- Vi må løse de kortsiktige behov først, påpeker partileder Brynhild Heitmann, og som her redegjør for Krf s syn i kulturhussaken og om planene for å bygge om Meierigården (bildet)

- Vanskelig å ta medalje

Det sier Venke de Lange, som sammen med Terje Fugleberg, representerer Lier og Norge under EM i hundekjøring

Flertall for kulturhus?

Gruppelederne for både Høyre og Kistelig Folkeparti uttaler seg positivt til å starte prosessen for bygging av kulturhus bygd på en OPS-avtale, men intet er avgjort før gruppemøtene er avsluttet på mandag --

Juletreets plass i julefeiringen

Ukens gjesteskribent er Brynhild Heitmann.

Måtte forlate huset

Flommen har gjort store skader hos familien Huseby i Baneveien

Store skoler er det beste for brukerene!

Endelig skal skolestrukturen i Lier under lupen. Jeg forventer at dette vil føre til en fremtidsrettet grunnskolestruktur med fokus på kvalitet for barna og lærerne, - og ikke nostalgikerne.

Til EM i hundekjøring

Tildligere europamester Venke de Lange, med hundene Ronja og Swix fra Reistad i Lier, reiser til Italia denne uka sammen med de øvrige fem deltakerne i Norges tropp.

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Lege i Amerika med røtter i Lier

Dr. Jesse Hennum på Abbott sykehus i Minneapolis er tredje generasjons innvandrer og har røtter på Søndre Hennum.

Krf inviterer til debatt

Gruppeleder og ordførerkandidat Brynhild Heitmann spør om Samhandlingsreformen er ansvarsfraskrivelse eller løsning.

Ekstra utfordringer

- Noen av innvandrerungdommene som lett faller utenfor, kan ha psykiske utfordringer som krever en ekstra oppfølging, mener Lars Ove Moldskred, Venstres medlem i Tjenesteutvalget.

Sjanser til medaljer

Liungene Venke de Lange (på bildet) og Carina Aas Nilsen er nær tettrioen etter første dag i europamestereskapet i hundekjøring i Tyskland

St. Hallvard vgs-forestiling

Tre år på dramalinjen ved St. Hallvard er i ferd med å ende sine dager. Det var en lystig gjeng som møttes på skoletrappen høsten 2001 og den samme gjengen er nå i ferd med innspurten av sin storproduksjon som skal markere slutten på tre flotte år.

Rebusløp er fortsatt populært

Hele 19 mer eller mindre fulle biler deltok i helgens rebusløp i regi av Lier Røde Kors.

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

24 på bankett på Egge

- Det blir bankett hjemme hos oss på dem som fullfører trim- eller konkurranseklassen, lovte Jon Arne Fossen i Eggebakkene til venner og familie, like før han returnerte til Egge skole for å delta selv.

Fremmet demokratiske holdninger og verdier

- Med Terje Sagvoldens altfor tidlige bortgang har Lierskogen-samfunnet mistet en fremtredende spiller i det politiske miljøet, skriver Arbeiderpartiets gruppeleder, Bård E Strand.

Rebusløp med Røde Kors

Søndag 21. september er det igjen klart for årets rebusløp i Lier i regi av Lier Røde Kors.

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Musikkglede er en viktig del av ferien.

> -- Somrene på telttur i Danmark er veldig gode barndomsminner, sier Kirstin Hillestad (45), som jobber med integrering og informasjon ved Flyktning- og Voksenopplæringssenteret i Lier kommune. På fritida er hun klarinettist i Lier Janitsjar. Hun kommer fra en meget musikalsk familie på Notodden, der alle seks i familien spiller. Etter vel 20 års botid i Lier må hun bruke litt av ferien sin hvert år på den landskjente Bluesfestivalen i barndomsbyen.

Gjenforent med sin mor

Andre juledag ble en stor dag for en familie fra Burundi. Etter snart tre års atskillelse ble åtteåringen Jibril gjenforent med mamma Saidati.

Litt trist å si goodbye

Det ble felt noen tårer da fire lierjenter, Mari Smith, Marie Busvold, Henrikke M. Nebell-Green og Kristin Engedal tok farvel med vertsfamilien utenfor lokalet til Eastbourne Rugbyklubb i går

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Forebygger “drop out” og atferdsvansker i skolen

Det hevder Kristelig Folkepartis ordførerkandidat, Brynhild Heitmann, i dette innlegget.

En ny opplevelse

- Jeg har i alle år vært en aktiv bruker av Finnemarka, forteller Turi Andersen i Kanada i Lier og som gleder seg over stadig nye erfaringer med nye sider av friluftslivet ---

Sterk kritisk til saksvedlegg

- Dokumentene er politisk farget og i noen tilfelle feilinformerende, slik jeg ser det, uttaler Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann før Tjenesteutvalget behandler saken vedrørende utredning av kommunal kontantstøtte.

Deila på Spa/Bra?

Det er ikke utelukket at Strømsgodsets hovedtrener spiller 4. divisjonsfotball neste år ---

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Ulike reaksjoner

Liernett har mottatt ulike kommentarer fra politikere etter at Sylling IF, ved jenter 11, tok opp spørsmålet vedrørende høye utleiepriser av Syllinghallen (på bildet) --

Hvor er de andre?

Her er "Kongen av Kanada rundt", Øystein Mørk, ensom i teten etter 3 km, i det han passerer rundkjøringa i Kyllerud

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

På vakre, gule kalksteinsklipper

Liernett har mottatt reisebrev fra familien Ege fra Tranby som ferierer i Portugal

Over en milliard i gjeld

Rådmann Hans-Petter Christensen (bildet) og politikerne har noe å gruble over når Lier kommunes gjeld vil øke betydelig de neste to år

Knurring og bjeffing i nattemørket

- Jeg lå varm og søvrig i senga i går natt etter å ha lest i KK om at jenter må bli mer hund; knurre litt, bjeffe litt, skriver Elin Fauske i Ukens petit.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Siste Huskonsert med Kari

Det ligger i navnet. Kari Øvensen er klaverpedagog og har i mange år arbeidet som lærer ved Kulturskolen i Lier. Nå takker hun for seg

Barnas stasjon i Drammen i 2011?

I sitt innlegg skriver Brynhild Heitmann (KrF) om forbud mot alkoholreklame og hjelpetiltak for barn i alderen 1-6 år.

Klar for "come back"

Kristian Bye Andersen, med erfaring fra toppfotballen, er klar igjen for gamleklubben på Liungbanen

Forleng sommeren

Kom deg ut i den fantastiske naturen Liernaturen! Den kan tilby en mengde muligheter for friluftselskerne og mosjonistene. Enten du bruker sykkelen eller joggeskoa, trimmer du mens du nyter de flotte høstfargene. Gratis er det også. Du trenger ingen prøvetime. De gode opplevelsene garanteres. Ta med familien ut i helga! På Hørtekollen, Jevlekollen og på andre mål for helgaturen ligger skrivebøkene som beviser at mange liunger har fått øynene opp for hva vår lokale natur kan gi oss --- Det er god plass til flere.----

- Reddet Liers ære

Det sier pappa Jostein Spangen Hoset om sønnens siste svar i familieprogrammet Amigo Grande.

Det er vår -

Syrinen i hagen dufter på sitt beste, og de som plages av vårallergier er like trofaste i sine ritualer som de pleier.

130 syke hver dag

Brynhild Heitmann, Krf s ordførerkandidat, gjør rede for bakgrunnen for vedtaket om å sette i gang det ettårige prosjektet for å redusere fraværet blant kommunens ansatte.

La barn få være barn

- De blir fort nok voksne til å oppleve grusomheter i det virkelige, skriver ukens gjesteskribent som er sterkt kritisk til at det legges opp til et undervisningsopplegg om Utøya-tragedien.

Best fornøyd med plasseringene

Det sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter Junior-VM i orientering.

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Juleball på skolen

Juleball en del av allmenndannelsen eller glitter og stas uten innhold.

Kuvending av statsråden

- Så er det skjedd igjen. Undervisningsministeren skal reparere på valgfagene i ungdomsskolen, skriver ukens gjesteskribent i en kommentar til en kronikk som ble publisert i flere av landets aviser denne uken.

- Vi må stå sammen

Ukens gjesteskribent, Brynhild Heitmann, skriver både om tragedien 22. juli og om jødenes skjebne. I dag er det den internasjonale holocoustdagen.

Kjemper om NM-medaljer

Med både EM og VM-titler fra tildligere mesterskap, er Terje Fugleberg og Venke de Lange fra Lier blant favorittene under helgas norske mesterskap i hundekjøring slede på Hamar

Har du en viking i deg?

Lidir, Liers eget vikinglag, søker nye medlemmer.

Kommentar til Tutta og Iren

Hei Tutta og Iren. Hyggelig at dere leser Liernettt. Her skal dere få min forklaring på hvorfor det jeg skrev fra valgmøtet på Liertoppen ikke ble som dere forventet eller håpet

Mennesket, det komplette mysterium

- Livet går sin gang, enten det går i kroker eller på skakke, i oppoverbakke eller nedoverbakke, skriver ukens petiskribent Gunnar Langsrud

Idrett som flerkulturell arena

Hvordan bidra til enda bedre integrering gjennom idretten? spør Venstres 4. kanditat i denne artikkelen

Tiden er unik for den enkelte

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, Gullaug. Nina er leder for Buskerud Venstre, medlem av Lier kommunestyre og formannskapet. Ikke minst er hun mor til tre.

Kirkevalget 2009: Tranby

Presentasjon av Tranby menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Skål for de frivillige

2007 går over i historien om noen timer, et lykkelig år for noen, mens for andre et år fyllt med smerte, sorg og savn

Uten korpsuniform for første gang siden 1962

Reidar Lauritsen (53) i Sylling begynte i Høvik skolekorps som niåring. Heller ikke resten av familien på fem medlemmer var i uniform på 17. mai i år.

Bred enighet om handlingsprogrammet

Gruppelederne fra fem partier har presentert fellesforslag til Handlingsprogrammet for 2012-2015. På bildet fra venstre: Brynhild Heitmann (Krf), Espen Lahnstein (Sp), Søren Falch Zapffe (H), Lars Haugen (Frp) og Nina E. Johnsen (V)

11-åring debuterer i NM

Allsidige Katrine Fugleberg fra Egge i Lier deltar i wakeskate og wakeboard denne helga

Skriver for Liernett

Australskfødte Bill Sydney Sandstrøm (14), fotballspiller for Åssiden IF, har bodd i flere land før han flyttet til Norge for fire og et halvt år siden --

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Geiter forsvunnet - og gjenfunnet

Meldingen om at fire bjelleløse kashmirgeiter var forsvunnet fra Årkvisla spredte seg raskt helt til Canada.

Privat kontra offentlige skoler

Det er et spørsmål som mange politikere stiller seg, skriver ukens petitskribent Bill Sandstrøm.

Populær i sildabyen

Thomas Sørum har all grunn til å smile etter to fine fotballuker --

Konkurranser på snø igjen

- Vi er klare for å kjempe igjen, sier hundekjører Venke de Lange som sammen med liungen Terje Fugleberg vil få internasjonal konkurranse på Hamar i helgen.

Krf s ungdomsprofil

- Jeg var seks år gammel første gang jeg sa jeg ville bli statsminister, forteller Hanne Marie Pedersen-Eriksen som er partiets fremste ungdomskandidat til høstens kommunevalg

Ville til Lier

I Lier, som turister vanligvis ikke opplever som annet enn et par gjennomfartsveier, er en buss full av interesserte norsk-amerikanere et gledelig unntak.

Valgt ut blant 30 klubber

Thomas Røed, leder av IFO på Tranby og assistent Ketil Ustad og barna glede seg over at Fotballforbundet fant Tranby svært godt egnet til å sette i gang sitt nye opplegg fotball xtra fra høsten av.

Polsk julefeiring

Når den første stjernen syns på himmelen begynner julaften ---

Holder Jens ord?

I forbindelse med at det må bygges et nytt sykehjem i Lier, hevder Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann her at det forventes at regjeringens følger opp sin verdighetsgaranti.