Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 28528b37447ca005c824adc7a8c43dd4

- Jeg vil heller ha en geit!

Familiediskusjonene har i den siste tiden dreid seg om det nå er tidspunktet for å få seg en hund i huset, skriver ukens gjesteskribent Brynhild Heitmann

Synspunktene for og imot drøftes på kryss og tvers. Noen ser det positive med å få en liten hund inn i familien. Andre er mer skeptiske. Drøftingen går i alle retninger. Positive og negative momenter veies og vurderes for og imot. Å få et dyr inn i familien blir som å få et nytt barn i familien! Dyret skal følges opp med mat, omsorg og trim.

Jentene ser frem til hyggelig kos med hunden, mens guttene i familien har mer fokus på egen trim og løping kombinert med trim og bevegelse som dyret trenger. Mor i familien veier for og imot. Stell av pels og pleie tar tid. Dagens krav overstiger til tider det som er mulig for et menneske å rekke etter at arbeidsdagen er slutt og alle fritidsaktivitetene skal gjennomføres for en stor familie med fire barn. Mor faller ned på beslutningen om at hun vil ha en hund mens far synes at dette er litt mindre viktig. Diskusjonen fortsetter og etter hvert blir han så utfordret at han i sin fortvilelse utbryter. «Jeg vil mye heller ha en geit!».

Geiter er ofte til større besvær enn en hund, spør du meg! Men det spørs alltid hvor en har fokuset. Hans erfaring med hund skriver seg fra hundepass i sin tidlige ungdom. Han delte hus med to hunder mens eieren hadde to års utenlandsopphold. Dette var en erfaring som skapte både gode og mindre gode erfaringer, sett fra hans ståsted. I begynnelsen var det stas og trivsel, men frustrasjonen ble ganske stor den kvelden han kom hjem sent på natt og hundene hadde forsynt seg av det store og allsidige sjokoladelageret til ungdomskoret. Det så rett og slett ufyselig ut. Det endte ed bøtteballett og opprydding til langt ut i de små timer.

Hva annet som eventuelt ligger bak fars utbrudd om heller å få en geit er ukjent, men om hunder kan være trøblete til tider er det ikke på noen måte enklere med en geit. En sta geit kan da ikke være bedre enn en ustyrlig hund, spør du meg.

Brynhild Heitmann

Forrige artikkel:På A-landslagetNeste artikkel:- Et spennende produkt!
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode