Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f2170958afb27308705a63b606218269

Høststemninger

Min mor er norsk, min far er dansk og jeg er født på Drammens Sykehus. Nesten hvert år har jeg kommet fra Danmark til Lier for å besøke familien.

Alltid om sommeren, ofte om vinteren. Men de siste år har vi tatt turen på høsten. I år var været fantastisk, klart og solskinn hver dag. Perfekt til en liten hyttetur også. Fyr på Jøtul'en, det er kaldt om natten og månen lyser som den var betalt for det.

Ut på de "obligatoriske" vandreturene rundt i de velkjente landskapene. Til Hørtekollen. Utsikt. Og kanskje enda en smule innsikt. I Danmark er der mer himmel, men i Norge folder landskapet seg ut, og man kan se mye mer av jordoverflaten på én gang. Fargepalletten er annerledes på denne årstiden; Plutselig ser man hvor mange løvtrær det faktisk er, når de avslører sine gule og oransje nyanser blant granene. 

Asdøljuvet er som en fjern og spennende verden for et par danske gutter som nesten tror de er med i den neste Indiana Jones filmen. I Veslevannet er vannet så blankt at man ikke kan se hvor land og vann møtes. Nyter stillheten, en stillhet som vi ikke kjenner i Danmark; det er alltid en bil eller en traktor eller en hund som bjeffer i det fjerne. Men i Norge kan det være helt, helt stille, så man nesten tror at der er noe galt med ørene. 

En liten uke uten Internett, radio, tv, sms, aviser, finanskriser eller annet distraherende. Det går faktisk an. Barna har medbrakt farger, kniv og bøker. Det rekker. Avsted igjen tidlig, tidlig en lørdag morgen til fergen i Larvik. Her er noen fotos fra årets høstferie, og noen enkelte fra 2006. Fra det helt nære til det større perspektiv. Vi kommer tilbake i 2009.

Se flere fotos av Bjarne Tveskov her:

 http://www.23hq.com/tveskov?page=9

 

 

Forrige artikkel:Flere medaljer?Neste artikkel:For folk flest
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 27. oktober 2008 17:15: Yngvild
Ah! Det nest nederste bildet er fantastisk!

Jeg studerer i skottland, men får håpentligvis til en liten tur hjemom før jul. Jeg ble veldig motivert til det =)
Fredag 31. oktober 2008 14:47: Bjarne Tveskov
Takk for de venlige ord. På http://www.23hq.com/tveskov/album/3551881 er der lidt flere fotos fra turen.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode