Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 183b5bcb349d0e86f41bebbe2e4479d2

Medlemsrekord for DNT

DNT setter ny medlemsrekord – også på lokalplanet

Nordmenns interesse for naturopplevelser og friluftsliv øker stadig. Den Norske Turistforening (DNT) vokser for 8. året på rad og passerte denne uke 210 000 medlemmer. Det er rundt 3500 flere enn i fjor og ny rekord.
Lokalt er Drammens og Oplands Turistforening en av de lokalforeningene i DNT-familien som har størst økning i antall medlemmer i Barnas Turlag med ca 11% økning i nye barnemedlemmer i år! Et svært allsidig turtilbud til den unge garde både i distriktet rundt Drammen samt i Hallingdal er nok årsaken til den gledelige økningen. Om lag 700 har deltatt på arrangement i regi av Barnas Turlag i disse områdene.

Det er unge mennesker under 26 år som står for nesten hele veksten generelt i DNT.
DNT har aldri hatt en så ung medlemsmasse. I løpet av de siste 10 årene har gjennomsnittsalderen sunket fra 52 til 42 år.
- Dette viser at de gode opplevelsene i fri natur har en stadig viktigere plass i det moderne liv, sier generalsekretær Kristin Krohn Devold. - Noen søker spenning, og oppnår det ved å ta seg helt ut fysisk på en topptur eller ved å prøve en ny aktivitet som kiting, klatring eller rafting. Andre søker ro og avkobling og det å komme unna stress og mas. Alt dette kan en jo få gjennom turistforeningens tilbud.

Natur gir avbrekk fra hverdagen
På landsbasis er det arrangert mer enn 5000 turer og kurs i DNTs regi i år. Dagens friluftsliv kombinerer gjerne elementer av urban kultur med klassiske fjellturer. Alt fra mat- og vinkurs, tangokurs og yoga kan oppleves i storslått fjellnatur.

- Vi ønsker å tilby folk et avbrekk fra hverdagen og tror at mange får tidobbelt overskudd igjen om de unner seg litt mer friluftsliv i fjellet eller i nærområdet i løpet av året. Som DNT-medlem har man tilgang til 435 hytter landet rundt. Dette er en fantastisk medlemsfordel mange har fått øynene opp for, forteller Kristin Krohn Devold.
Lokalt er Norefjell et svært populært turmål, spesielt om høsten. Den nære beliggenheten til tett befolkede områder gjør nok sitt til at dette er et godt besøkt fjellområde, foruten at naturen der oppe er variert og spennende med merka stier både over selve fjellryggen og i lavere terreng. Hyttene på Norefjell – Høgevarde og Toveseter – har svært godt besøk på denne årstiden. DOT anbefaler også folk å trekke lenger vestover i stinettet til de ganske nye og koselige laftede hyttene Dalabu og Dusehesten som ligger henholdsvis mellom Haglebu og Langedrag og mellom Tunhovd og Dagali.

Nye fjelltilbud tiltrekker nye grupper
DNT melder at det er slett ikke bare erfarne turfolk som melder seg inn. Noe av de mest populære kursene var vinterens ”Ferskingekurs” der man lærer det grunnleggende om sikkerhet og trygge veivalg i vinterfjellet, hvordan man pakker en sekk og valg av utstyr for vinterturer. Et annet eksempel på at foreningen går nye veier, var helgens arrangement ”Med Downs til topp” på Haukeliseter. Her deltok 70 barn og voksne i familier med familiemedlemmer som har Downs syndrom til fjells på en aktiv helg.
Drammens og Oplands Turistforening har for 15 året på rad arrangert spennende kurs i friluftsliv for psykisk utviklingshemmede med om lag 70 deltakere.

- Vårt viktigste mål er å få flere ut på tur! Vi håper at vi med vårt kurstilbud kan gjøre enda flere i stand til å mestre og oppleve naturen, avslutter generalsekretær Kristin Krohn Devold.

Drammens og Oplands Turistforening
http://www.dotf.no

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode