Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Kirkevalget 2009: Frogner

Presentasjon av Frogner menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Stian Fossli (23 år), Spikkestad (vokst opp på Egge) Yrke: Kirketjener Interesser: Musikk, ungdomsarbeid Frivillig arbeid: Ungdomskafé, ungdomsarbeider i Frogner menighet, medlem i nåværende menighetsråd. Hva jeg ønsker å bidra med: Skape et godt ungdomsmiljø. Samarbeide med flest mulig!
Berit Eline Husebø Hafskjold (60 år), Lier Yrke: Salgssekretær, Interesser: Friluftsliv i skog og mark, særlig Finnemarka. Hva jeg ønsker å bidra med: Gjerne noe i sammenheng med ”Stille time”.
Alfred Tschan (69 år), Lier Yrke: Pensjonert maskiningeniør Interesser: Samfunnsspørsmål, reiser, friluftsliv Frivillig arbeid: Frivillig i skolen, medlem i nåværende menighetsråd, tidligere medlem i Lier kirkelige fellesråd. Hva jeg ønsker å bidra med: Jeg ønsker at arbeidet i menighetsrådet tjener til Guds ære og er nyttig for medmenneskene. At vi gjør kirken synlig ved lokale tiltak og samarbeid, har omsorg, er åpen og viser respekt for andre. Og at vi engasjerer oss i tiltak som gir mulighet for bærekraftig fremgang, fred og rettferdighet.
Bente Marie Haugen (57 år), Lier Yrke: Kontormedarbeider på familievernkontoret i Drammen, Hva jeg ønsker å bidra med: Jeg er åpen for de oppgavene som er aktuelle.
Dag Sten (47 år), Lier Yrke: Økonomisjef, siviløkonom, Interesser: Friluftsliv, brevandring, dykking, speiderarbeid Frivillig arbeid: Speiderarbeid i 25 år på krets- og gruppenivå. Tillitsvalgt i funksjonærforeningen Hva jeg ønsker å bidra med: Gjerne bruke min erfaring fra styreverv i næringsliv og frivillige organisasjoner.
Målfrid Christiane Lie Skinnemoen (46 år), Lier Interesser: Liker å trene og holde meg i form, reise og går gjerne på konsert/teater. Ellers aktiv med familie. Frivillig arbeid: Har tidligere vært engasjert i Tranby og Frogner menighet (barne- og ungdomsarbeid) og vært medlem av Tranby menighetsråd. Hva jeg ønsker å bidra med: Til videre utvikling av et rikt menighetsliv i Frogner menighet med mange nye spennende arrangementer, gudstjenester. Ta vare på våre trofaste medarbeidere og kirkegjengere.
Trond Jorein Nilsen (41 år), Lier Yrke: Prosjektleder Interesser: Friluftsliv, jakt - og fiske Frivillig arbeid: Tidligere klassekontakt/FAU, jeger - og fiskeforeningen Hva jeg ønsker å bidra med: Barne- og ungdomsarbeid, godt oppvekstmiljø
Anne-Lise Aasgaard (48 år), Reistad Yrke: Terapeut, Interesser: Kunst og kultur, arkitektur og interiør, reiser, møte med andre kulturer, kontakt og kommunikasjon mellom mennesker og samfunn Frivillig arbeid: Tidligere engasjement i forbindelse med barns aktiviteter, velforening, økonomisk støtte. Hva jeg ønsker å bidra med: Å være med på arbeidet for å ha en ”levende” kirke som folk kan bruke til hverdag og fest, i glede og sorg. Ønsker å formidle at alle uansett bakgrunn skal kunne komme, føle seg velkommen og bruke kirken vår, uten forpliktelser. Ønsker å være med på å skape et godt miljø i menigheten og stiller meg åpen til de oppgavene jeg evt. vil få.
Ove Reidulf Nybø (77 år), Reistad Yrke: Bedriftsøkonom, pensjonert økonomisjef/ finanssjef. Interesser: Historie generelt, slektshistorie spesielt, fotografering Frivillig arbeid: Medlem i det nåværende menighetsrådet og i Lier kirkelig fellesråd. Frimurerlogen, Drammen Hva jeg ønsker å bidra med: At kirken vår og det kristne budskap får en sentral plass i folks bevissthet og daglige liv.
Karianne Vauxhall Sørum (58 år), Reistad Yrke: Fotterapeut Interesser: Gårdsdrift, grønnsaksproduksjon, skog og mark, sjø og vann, Frivillig arbeid: Dugnadsarbeid i forbindelse med sport og speiding Hva jeg ønsker å bidra med: I forbindelse med min jobb har jeg god kontakt med eldre og trives sammen med dem.
Per – Ivar Gjesdal Karlsen (44 år), Lier Yrke: Instruktør i alternativ videregående skole. Interesser: Familie, snekring, praktiske oppgaver av alle slag Frivillig arbeid: Medhjelper i Absolutt café. Hva jeg ønsker å bidra med: Ungdomsarbeid, dugnadsaktiviteter av ulik art
Kim Andre Hennum (23 år), Lier Yrke: Skoleelev Interesser: Biler, data Frivillig arbeid: Ungdomskafeen, tidligere speider Hva jeg ønsker å bidra med: Ungdomsarbeid
Anne Kristine Haugerud (53 år), Lier Yrke: Regnskapsmedarbeider Frivillig arbeid: Har vært med i styret i Høvik og Lier skolekorps i diverse verv i 10 år
Anne Brit Hagby (64 år), Lier Yrke: Hjelpepleier Interesser: Håndarbeid, stelle i hagen, ta kontakt med familie og venner Hva jeg ønsker å bidra med: en aktiv menighet for både unge og eldre.
Grete Hellumsand (64 år), Reistad Yrke: Pensjonist. Lærer Interesser: Barnebarn, kultur, turer i skog og mark Frivillig arbeid: Ombærer menighetsbladet og menighetens loppemarked.
Dorothy Lillerud (54 år), Lier Yrke: Barnehageassistent Interesser: Lesing, crafting, baking Frivillig arbeid: Medlem av nåværende menighetsråd, styret menighetsbladet, barnesamling, ombærer menighetsbladet.
Peter Malmer (68 år), Lier Yrke: Pensjonist Frivillig arbeid: Medlem av menighetsrådet 76-80, Odd Fellow Hva jeg ønsker å bidra med: Engasjert i sosialt arbeid
Frogner kirke

Flere saker fra arkivet

Kirkevalget 2009: Sylling

Presentasjon av Sylling menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Kirkevalget 2009: Tranby

Presentasjon av Tranby menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Kirkevalget 2009: Sjåstad

Presentasjon av Sjåstad menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Klar for en klem?

Noen ganger er det ålreit å være noe for andre

Resultatene fra Kirkevalget 2009

Over 2000 liunger stemte i årets menighetsrådsvalg. Nesten 1600 stemte også i valg av medlemmer til bispedømmerådet.

- Frivillighet bidrar til demokrati og gode lokalsamfunn

Innlegg: Høyres formål er å skape et samfunn der mennesker kan utvikle seg og utfolde seg.

Vil engasjere barn og unge

Det er et av de feltene som engasjerer mest for sangstudent Ingeborg Soot (19), Sylling, yngste medlem i de nye menighetsrådene i Lier for 2011-2015. Vi presenteret her en fullstendig navneliste etter valget.

Imponerende frivillig innsats

De 75 liungene som er tilknyttet frivilligsentralen, gjør en kjempeinnsats på mange forskjellige områder, men kan få gjort enda mer hvis flere tar et tak. Bildet: Stavgangsgruppa klar til tur med Lier Bygdetun som utgangspunkt.

Dugnad for Lierdagene?

Lier kommune søker nå komitemedlemmer som kan se Lierdagene med friske øyne.

Tidenes største

Høstens bokmarked på Frogner menighetshus er tidenes største der i gården.

Biskopen kommer til Lier

Prost Ellen Martha Blaasvær ser fram til bispevisitasen med glede og forventning.

Utsettelse bedre enn skrinlegging

I et åpent brev til de politiske gruppelederne ber Kulturrådet om at man fortsetter å legge planer for et kulturhus, selv om det uttrykkes stor forståelse for at politikerne må foreta vanskelige valg i den nåværende økonomiske situasjon.

Orgler i Lier

Menighetsrådet i Sylling ønsker seg helt nytt orgel i kirken og vil dermed følge rådene i Orgelplanen fra 1998.

Vil endre kommuneplanen

Lier AP vil ha mer lokalpolitisk styring

Imponerende liste

Frivillighetssentralen må være kommunens mest produktive virksomhet i forhold til budsjettet på vel 600 000 kroner

- Valgfag: Velkommen tilbake!

Lier Senterparti vil at ungdomsskolene i bygda skal kunne tilby praktisk arbeidslivsfag for sine elever fra neste skoleår.

Mot nedleggelser

Liernett har fått en klar pressemelding fra Årsmøtet i Buskerud Bygdekvinnelag

Mer samarbeid med SV og AP?

Varaordfører Trond Johansen mener at Krf bør samarbeide mer med venstresida om flyktninge- og ruspolitikk i Lier

Loppende glad lørdag

Sylling menighetsråd arrangerer loppemarked i morgen, og ved Lierbyen skole er ungdommer på plass med lopper i helgen.

Flerbrukshus i Lierbyen?

Kulturhusutvalget er nedsatt av Lier Musikkråd og har som mandat å utrede muligheter for bygging og drift av et flerbrukshus eller kulturhus i Lierbyen

- Ønsker en sann folkekirke

Hilde-Solveig Trogstad Johnsen (21), opprinnelig fra Drammen, men nå bosatt i Lier, ble valgt inn til bispedømmerådet i Tunsberg bispedømme under høstens kirkevalg.

Feirer med nytt kulturverksted

Kunstnerparet Signe Eira (bildet) og Knut Nyheim, bosatt på Lierskogen, feirer Kamerinas 10 års jubileum ved å presentere et rikt program på Hovin i Telemark

Bli med på registrering av viktige kulturminner!

Lier kommune vil i år gjennomføre nyregistrering og vurdering av kulturminner i Lier, og innbyggerne inviteres av kulturkontoret ved Ingeborg Rivelsrud til å bidra

Ikke glem oss!

Det nærmer seg valg. Partiene kappes om å vinne stemmer, og løftene står i kø. Skole, miljø, helse, eldrepolitikk, samferdsel; listen er lang med viktige temaer. Men hvem snakker om kulturpolitikk?

Aksjon mot dyr halleie

De unge håndballspillerne i Sylling har nå sendt brev til Idrettsrådet for å legge press på politikerne --

Blir du med på skitur?

Frivilighetsentralen inviterer til tur i Kjekstadmarka på onsdag den 15. januar

- Lier stadion i ny drakt?

- SpaBra og Liungen jobber med en varmeløsning som vi håper er klar til vintersesongen 2009/2010, sier Knut Grothaug i Liungen IF

Trenger en evaluering

Det konkluderer Einar Hovde (på bildet) og Nina E. Johnsen i sitt innlegg vedrørende ordningen med Ventemottak

Mangler vertsfamilier

I august kommer Baris (15) til Norge.

Forebygger “drop out” og atferdsvansker i skolen

Det hevder Kristelig Folkepartis ordførerkandidat, Brynhild Heitmann, i dette innlegget.

Statsråden tar feil

- Arbeids- og inkluderingsminister Hansen hevder at det foregår motivasjonsoppfølging på ventemottaket på Lierskogen, hvilket det ikke gjør, hevder Nina Johnsen (V).

Frogner, Sjåstad og Sylling fikk ny kateket

I en nærmest fullsatt Gullaug kirke ble Helge Bratsberg søndag innsatt som ny kateket.

Julestemningen inntok Lierbyen

Lørdag ettermiddag, en dag på forskudd, ble julegrana tent utenfor rådhuset i Lierbyen.

Kulturrådet om kulturhus i Lier

Lier kulturråds uttalelse vedrørende kulturhus i Lier

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

Solide tilskudd til frivillig arbeid

Lier Historielag fikk kr 30 000 fra Lierstøtten til digitalisering av lagets bildearkiv, som er bygdas fotografiske hukommelse.

Populær sommerutstilling

Mange skoleklasser ønsker å komme til Bygdetunet for å se sommerutstillingen ”Da klokka klang"

Lier-nett fornyes

I disse dager pågår finpussen av nye Liernett. Vi har gjennomgått organisasjonen fra topp til bunn, og vil om kort tid lansere et helt nytt system med mange nye funksjoner.

Ledsager meldt seg

Øystein Tveten, som er svaksynt, kan se frem til opphold på Beitostølen i januar --

Prisvinnner med stort samfunnsengasjement

Torsdag mottok Andreas Hørthe kulturprisen på Haugestad

Våg å satse på kultur i Lier

Rådmannsteamet i Lier kommune har planlagt hardhendte nedskjæringer i kommunens budsjett. Det ser ut til å gå særlig ut over kulturlivet. Kultursjef Ingeborg Rivelsrud har med denne bakgrunn kritisert de økonomiske rammevilkårene de sentrale myndighetene i Norge gir sine kommuner og hun har sluppet til i en stor artikkel i Drammens tidende. Dette har ikke gått upåaktet hen.

Skål for de frivillige

2007 går over i historien om noen timer, et lykkelig år for noen, mens for andre et år fyllt med smerte, sorg og savn

Idrett som flerkulturell arena

Hvordan bidra til enda bedre integrering gjennom idretten? spør Venstres 4. kanditat i denne artikkelen

Lierkortet skulle sikre kulturhuset

- Lierkortet skal bidra til å finansiere driften av kulturhuset, het det i forhåndsomtalen. Kulturhuset ble skrinlagt, men hva skjedde med kortet og overskuddet det skulle gi?

En lang prosess

Det sier May Kværnstuen etter at LHL-huset i Nøsteveien i dag ble åpnet etter flere års arbeid.

Kontakt skaper tillit og dialog

Mens rettsvesenet håndterer et groteskt eksempel på hva hat kan føre til, har dialog og gjensidig forståelse gode vekstvilkår i nærmiljøet.

”Never Change a Winning Team"?

Høyrepolitikeren Truls Moen har dermed forklart oss hvorfor vi skal stemme Høyre. Eller kanskje det var Ulla han mente?

Nordmenn best på frivillighet

Frivillighetssentralen og markerer FN s frivillighetsdag med åpent hus onsdag 5. desember

Nye funksjoner på Lier-nett

Nå kan du søke både i Kvasir og Lier-nett internt direkte på sida. Om du søker på Kvasir via vår side tjener vi noen øre. Det betyr at om du ønsker å støtte Lier-nett, er den beste måten akkurat nå å gjøre dine søk fra vår side.

Pengedryss til Lier-skolene

Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) gir 1,8 millioner kroner til åtte skoler i Lier og Kongsberg

Tilbakeføring av midler til Haskoll Kafe og Aktivitetssenter

Mental Helse i Lier håper andre partier kan samarbeide med Ap om tilbakeføring av midler til driften på Haskoll.

Ny strategi gir optimisme

Sylling IF s hovedstyre (på bildet) lanserer sitt slagord "Min klubb øverst i Lier" før årsmøtet tirsdag kveld.

Syttende mai i Lier

Det blir tog, musikk og gudstjenester mange steder i Lier på torsdag, og Lier Bygdetun holder åpent.

- Nye og spennende muligheter

Det mener Ingeborg Rivelsrud (på bildet), leder av Kultur og Fritid etter møtet med representanter for beboerne i Lierbyen, foreningslivet, bedriftene og kommunen

Et lys i mørketida

Ingeborg Soot fra Sylling er solist under julekonserten med Frogner kirkekor og Lier janitsjar i morgen.

Trost i taklampa

Peder Morset folkehøgskole med integrert gjestespill på Prøysenhuset og Det Norske Teatret, rett før påske.

Unødig uklarhet om anbud

Tildelingen av markedsføringsoppdrag for Lierdagene svekker folks tiltro til Lier kommunes anskaffelsesrutiner.

Sylling skole, bildeserien del to

Lørdag ettermiddag en dag i januar. Et frivillig opphold i skolen

Bruk den digitale innsamlingsbøssen!

Hjelp oss å støtte Røde Kors`nødhjelpsarbeid på Haiti!

”Nytt” orgel i Tranby kirke

August Nielsenorgelet fra 1891 er nå fullstendig restaurert

Trekker seg

Tre nøkkelpersoner i Lier Historielag ønsker avløsning ved årsmøtet. Fra venstre: Berit Furøy, Truls Hallingstad og Sylvia Foss.

Leder

Om å ha litt av bonden i seg

540 frivillige gjorde Lier triveligere i 2010

Frivilligsentralens årsrapport gir et godt bilde av sentralens omfattende virksomhet. De 540 frivillige ved sentralen har jobbet i 7500 timer i året som gikk.

Vil fylle ut Gilhusbukta

Den største grunneieren på Lierstranda, Eidos Eiendomsutvikling, inngår samarbeid med Gjelsten Holding om utfylling og utvikling av den ca. 200 dekar store Gilhusbukta i Drammensfjorden.

Brannfare nyttårsaften 2006

Manglende snødekke på hustak, verandaer og i naturen generelt krever ekstra oppmerksomhet rundt bruk av fyrverkeri i år.

Mye for pengene

Frivilligsentalen engasjerer 70 frivillige som gjør det mulig å gi brukerne et svært mangfoldig tilbud.

Kulturprisen til Hans Erik Fuglerud

Tjenesteutvalget vedtok på sitt møte onsdag 28. september å tildele Hans Erik Fuglerud kulturprisen for 2011.

200 000 kroner til lokalmiljøet

Rundt 3500 barn og voksne besøkte Jordbæreventyret i sommer, og nå skal overskuddet deles ut til lokale formål.

Klart det går - program sommeren 2011

DOT har startet en ny turgruppe for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Utfordrer fylkeskommunen

Åse Klundelien er en av innlederne når Drammen Kvinnesaksforening drøfter nedleggelsen av Likestillingsutvalget i Buskerud.

Oppgradering av Hegg skole?

Pressemelding: - Regjeringen overfører mer enn 19 millioner kroner til Lier

Velkommen til gårds, biskop

Onsdag ønsker sogneprest Frode Askekjær biskop Laila Riksaasen Dahl velkommen til gårds og til Sylling.

Mari Hajem gikk videre på kulturmønstringa

Musikalitet, originalitet, kreativitet og intensitet

Driver ungdomsklubb alene

Månedens blomst for juni går til Silje Lyngstadaas Lund for innsatsen for junior- og ungdomsklubben på Lierskogen

Canada vs. Kanada

Den kanadiske ambassaden i Oslo ønsker informasjon fra Lier Historielag om stedet Kanada i Lier. Noen som har noe å bidra med?

Konsert med Frogner kirkekor

Frogner kirkekor ønsker velkommen til konsert i Frogner kirke søndag 29. mai kl.20.00

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

DT ønsker ikke storskjerm

Storskjermen som NRK og Drammen kommune ønsker i Drammen sentrum skaper debatt. Saken har blitt utsatt, og Drammens Tidende beskyldes for å bidra til utsettelsen.

Mulighetens høst

I juni skrev jeg om bidragsevne versus bidragsvilje, hvorpå NRK kontaktet meg for å delta i et større innslag om fedre som skylder barnebidrag ---

Lier Senterparti om Ulla-effekten

Blir spennende å se om det var Ulla-effekten som gjorde Høyre så store i Lier, skriver Senterpartiets ordførerkandidat Kirsti Marie Lager Lyngås.

Maskebærerne foran Rådhuset

To maskebærende figurer i bronse har fått midlertidig tilhold i Lierbyen

Besøk Bygdetunet på søndag!

Det er masse kulturtilbud for hele familien søndag 14. september når Kulturminnedagen arrangeres

Nei til kulturhuset

- Etter en saklig og god debatt besluttet Arbeiderpartiet i sitt medlemsmøte i kveld at partiet skal stå samlet når saken kommer opp i kommunstyremøtet, 8. mars, sier Knut Røssum som var en av møtelederne. Venstres gruppeleder, Nina E. Johnsen, kaller dette diktering av myndige mennesker.

Klar for torsdagstur

Turleder Martin Solberg (tv), for mange godt voksne liunger, velkjent for sitt gode humør, ønsker vel møtt - Solvang og Eiksetra er målet.

Stor stimulanse for Sylling

- Silje Bæra Hørthe er en av de lokale forbildene som fikk stipend etter Jordbæreventyret" i sommer. Ingeborg Lien, leder av elevrådet ved Sylling skole overrakte sjekken.

- Den som intet sår, intet høster ...

Innlegg fra Mathias B. Dannevig (AP).

Buss erstatter tog

På grunn av anleggsarbeider erstattes persontog på Drammensbanen med buss til helgen

Gamle Hegg skole området.

Makta rår! Gamle Hegg skole skal rives. Denne historiske, estetiske og dette verdifulle elementet fra 1914, i Lierbyen blir borte.

Muligheter og inkludering

- Vi inviterer til å diskutere minoritetskvinners møte med det norske samfunnet i kveld, sier Janicke Solheim (på bildet th) fra Lier, og som er leder av kvinnepolitisk utvalg i Buskerud SV.

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling Av Thorvald Lerberg At det kan bli penger av musikk er like kjent som det faktum at penger kan brukes på mange måter. I de 14 årene Magnolia Jazzband har hatt sensommerkonserter i Sylling, har overskuddet vært bra.

Lier Arbeiderparti takker

Lier Høyre kondolerer AUF og arbeiderbevegelsen, og Lier Arbeiderparti takker for støtten partiet har mottatt fra mange hold etter de politiske terrorhandlingene i Oslo og på Utøya (bildet) sist fredag.

Kjenner du disse gutta?

Lier IL feirer 75 år og ønsker i den forbindelse å gi ut et festskrift der man kan se tilbake på hva som har skjedd i klubben i alle disse årene.

Brillefin nyttårsaften

I år får du beskyttelsesbriller med på kjøpet når du skaffer deg fyrverkeri. 700 000 briller deles ut til fyrverkerikjøperne, og hensikten er å få bedre sikkerhet og færre skader som følge av bruk av fyrverkeri.

- Lierbyen - stedsutvikling og kulturhus

- Avgjørelsen om et kulturhus må tas på alvor og gis sin positive tilslutning, skriver Sverre Jan Sørensen, leder i Lierbyen Handelsforening, i dette innlegget.

Stemning i vintermørket

Sylling Sangkor starter jubileumssesongen med å ta med seg korvenner i bygda og inviterer til konsert i Frogner kirke.

Ventemottaket – hva nå?

Det er klart at det blir ventemottak på Lierskogen. I månedesskiftet flytter opptil 100 mennesker med endelig avslått asylsøknad inn.