Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ac63e72f3f9800ccb3cfc554ef085e21

Populær sommerutstilling

Mange skoleklasser ønsker å komme til Bygdetunet for å se sommerutstillingen ”Da klokka klang"

 Åsmund Lyhus blar i avtaleboka for å finne ledig plass til skoleklasser som ønsker å besøke Bygdetunet. -Faktisk kunne vi hatt flere klasser om dagen, men vi har verken plass eller kapasitet til å få det til. Vi viser med glede fram både utstilling og resten av det vi har fått til her oppe. Men skolene kan ikke forvente at vi dag etter dag skal stille med gratis guide som sørger for at skoleklassene får størst mulig utbytte av besøket.

Vi i Liernett har ment at skolene tidlig må få besøket på Bygdetunet inn på årshjulet, slik at det kan forberedes bedre. Så må skolene finne seg i å betale. Når en lærer følger en klasse på Bygdetune, frigjøres ofte lærerressurser som kan settes inn hvis det f. eks er behov for vikarer på skolen. Jobben gjøres av en som er frigjort fra arbeidet vedkommende ellers skulle hatt. Dermed sparer skolene ved at de ytes gratis service på Bygdetunet. En slik situasjon er uholdbar i lengden. Gaver og tilskudd fra kommunen som Bygdetunet får, er ikke ment å skulle dekke utgifter til guiding og pedagogisk arbeid i forbindelse utstilling og omvisninger.
John Willy Jacobsen har flere dager løsrevet seg fra arbeidet med den siste boka si og jobbet med ungdomsskoleelever. Og slikt arbeid trives han godt med.
- Men det hele er så tilfeldig. Det fins ingen struktur som viser hvordan vi skal motta elevene og ikke minst hvem som skal gjøre det. Det hele må bli mer forutsigbart.

Vi mener at det dreier seg om hvordan den enkelte virksomhetsleder/rektor ønske å profilere den obligatoriske undervisningen i lokalkunnskap. Det er vanskelig å komme utenom Bygdetunet når den profilen settes på papiret.


Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode