Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3104c1415e594020c2154efba21fd1e5

-- Ingen spesiell glede å nå målet

-- Opplevelsene underveis var det viktigste. Det sier Aasmund Lyhus når han minnes avslutningen av turen Lindesnes – Nordkapp til fots i 1977. Da han nådde Nordkapp etter nøyaktig fire måneders marsj viste kalenderen 20. september, og langs veien var det allerede noen snøfonner. Han har også gått Oslo – Bergen i strålende vær. Aasmund Lyhus har vært en av ildsjelene i Lier Historielag i snart 30 år. Han har sin del av æren for at Lier Bygdetun framstår som et kulturelt samlingspunkt.


Sommerpraten: Aasmund Lyhus (59)

Aasmund Lyhus flyttet fra Drammen til Lier i 1974. Han meldte seg inn i Lier Historielag, som da var fire gammelt. – Interessen for gamle bygninger ble nok vakt av bestefar, forteller han. – Han tok meg med til Tollbukaia for å se på gamle båter og til Drammens museum. I de senere åra har han vært ”hekta” på gamle bygninger, selv om han innrømmer at han blir lei mange ganger.

I 30 år var han ledsager for blinde på fjellturer. Fjellturene var organisert gjennom Blindeforbundet og Turistforeningen. – Det var gjerne fire ukers turer i forskjellig terreng til forskjellig vanskegrad, sier Aasmund. – Det var 18 deltakere og 9 ledsagere. -- Gikk dere, for eksempel, Besseggen? – Ja, men det var ikke det verste. ”Opp-og-ned”- turer på Vestlandet var verre. Stokken var oftest kontakten mellom ledsager og den blinde. Var det veldig vanskelig terreng, holdt vi hverandre i sekkene.

-- Hva er ditt beste ferieminne? -- Det må være lukta av nykokt hjemmelaget bringebærsyltetøy.

-- Hvor og hvordan tilbringer du ferien i år. -- Ja, det blir og ta ned panel på Bruberg på Oddevall. Derfra skal vi hente et gammelt piano som vi skal plassere på Bygdetunet.

-- Hva spiser og drikker du gjerne om sommeren? -- Rømmegrøt og saft er sommermat.

-- Hva vil du vise dine gjester i Lier -- Bygdetunet selvfølgelig. Ellers synes jeg Asdøljuvet er spesielt i Lier. Og så vil jeg gjerne ta med gjestene til et utsiktspunkt, for eksempel Glassåsen, avslutter Aasmund Lyhus.

Forrige artikkel:Musikkglede er en viktig del av ferien.Neste artikkel:Bading og rekespising i Arendal
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode