Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b7e4a0d49855e6fbec0dc4bab360a63d

Sommerpraten: Torild Lien (54)

-- Da jeg var 7 år tilbrakte jeg en uke hos ei tante som var seterbudeie. Det er fine sommerminner, sier Torild Lien, virksomhetsleder ved Lier Flyktning- og voksenopplæringssenter. Torild er født og oppvokst i Selbu i Sør- Trøndelag. Hun er bosatt i Asker og pendler daglig mellom Asker og Lierbyen.

Torild har jobbet i drøyt tre og et halvt år i Lier. Først var hun leder av Flyktning – og Innvandrersenteret. Så ble hun virksomhetsleder for Flyktning- og Voksenopplæringa etter at Voksenopplæringa for innvandrere og flyktninger ble slått sammen med Senteret. Torild er utdannet lærer fra Levanger Lærerhøyskole og Notodden Lærerhøyskoler. Hun bodde i Frankrike i sju år. Før hun begynte i Lier jobbet hun ved et spesialkontor for flyktninger i Oslo og Bærum.

Hun ble lei av pendlingen i rushtrafikken inn til Oslo, så da det ble ledig jobb i Lier, grep hun sjansen. Det landlige Lier er hun blitt glad i. Når du snakker med Torild, er det ikke lett å høre selbudialekten. Men hun slår om ganske fort hvis du begynner å snakke om Selbu og Trøndelag. For ikke å snakke om hennes første barnebarn, ei jente, som ble født i juni. Torild er ei veldig stolt og ungdommelig bestemor.

-- Ditt beste sommerminne er fra setra i Selbu, hvorfor? -- Det finnes vel ikke noe mer nært og ekte enn kontakten meddyr og opplevelsen av samspillet mellom mennesker og natur. Jeg bodde på gården til besteforeldrene mine i en ”setting” uten stress til jeg var 4-5 år.

-- Hvor og hvordan ferierer du i år? -- Jeg har vært i Selbu og besøkt foreldrene mine. Jeg er ikke så opptatt av å reise. Det er deilig å bare slappe av. Jeg tar heller en uke utenlands til høsten. Nå er det dessuten så spennende å følge barnebarnet.

-- Hva liker du å spise og drikke om sommeren? -- Jeg drikker helst rødvin, gjerne med middelhavsinspirerte grønnskaksretter. Men reker og hvitvin er også en favoritt om sommeren

-- Hvor ville du ta med gjester på besøk i Lier? -- Til Lierbakkene for å se utover Lier. Fruktblomstringa i Lier er, for eksempel, noe å vise fram. Opplevelsen av Lierdagene er også fint å dele med venner.

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode