Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c2e3c0ce0671dac8bd0500feb75fbc42

Ei jente i løypa

I helgen møtte en av våre gjesteskribenter designeren til Therese Johaugs superdrakt.

Det var fint vær en dag jeg var ute og gikk meg en tur på ski. I følge meterologene skulle det falle sne. Men det er ofte med det meteorologiske som det er med ukebladene som stiller horoskop; det stemmer ikke. I et slikt ukeblad jeg leste, skulle en eller annen person blande seg opp i mine private saker, men jeg har bare møtt elskverdige personer hittil. Bare en surpotte kanskje, men han hadde hatt omgangssyke i en uke, og sånt påvirker jo humøret. Horoskopstillerne anvender seg alltid av svevende vendinger. For eksempel: “Du vil få det meget travelt i to dager“, men heller ikke det stemmer, for jeg er pensjonist og slapper av. “Store ting kan skje, også helt ut av det blå”, men hvem får seg ikke en overraskelse av og til. “Du vil komme til å ta deg et glass vin på lørdag. Og søndag får du lyst på et til“. Rimeligvis.

Men dette med å bli overrasket, stemte for så vidt en dag jeg sto ute i en av løypene rundt Beitostølen og drakk vann av drikkeflaska mi. Da dukker det plutselig opp ei jente som har på seg en drakt i rødt, hvitt og blått. Hun holder en Iphone i hånden. Hun spør om jeg kan være så snill om jeg kan ta et bilde av henne.

Jenta er 31 år gammel og et syn for guder og jeg er pensjonist og har tid til å fotografere henne; så jeg svarer at; klart jeg kan! Og mens jeg tar noen bilder får jeg vite at hun er sjefsdesigner hos utstyrsleverandøren Skigo, og har designet superdrakten, som blant andre Therese Johaug stilte i under Beitosprinten, maken til den hun selv har på seg. Jeg spør om hun kan sende meg et av bildene, slik at jeg kan dele det med Liernetts lesere. Og noen timer senere sender hun meg et bilde i en e-post. Snakk om sporty jente!

Jenta jeg møtte i løypa søndag ettermiddag heter Hilde Hoff, og er i likhet med svært mange norske designere, utdannet ved moteskolen Esmod i Oslo. Etter det har hun jobbet sju år som designer for det norske klesmerket Jean Paul, før hun  meldte overgang til idretten.

Men det er ikke det hun har prestert som designer jeg syns er mest beundringsverdig; I eldre ungdomsalder har hun nemlig blitt en av landets mest aktive kvinner; hør bare: I 2010 syklet hun Trondheim - Oslo på tiden 16:12, og har blitt ”Superbirkebeiner” tre år på rad. På merittlista står også Vasaloppet, Marcialonga, Väneren Rundt og en rekke renn, løp og ritt rundt om i landet. Og på toppen av det hele har hun to ganger fullført Norseman – konkurransen med tilnavnet «verdens tøffeste triatlon». Jeg bøyer meg i sneen for den spreke jenta jeg møtte i løypa en vakker dag i november! Ha en god vinter!

Forrige artikkel:Siste olje i LierbyenNeste artikkel:Setter seg høye mål
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode