Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Takstmannen

- Hvordan utarbeides en takst og hvor stor vekt ilegges lukt, smak og estetisk sans? Det spør Elin Fauske om i Ukens petit.

Han var takstmann nummer fem. De fire forestående takstene hadde min eks avskrevet som “for lave”. Da takstmann nummer fire var på befaring brant stearinlysene på bordet, huset luktet rent og sengene redd. På kjøkkenet luktet det nytrukken kaffe og salsamusikken bredte seg innover stua der peisen brant heftig. Resultatet ble 2.4 mill. 2.4! Jeg la meg på telefonen, beklaget min nød, og 20 minutter seinere tikket en revurdert takst inn på e-posten: 2.2 mill. 200 tusen på tjue minutter er ganske så god fortjeneste.

Men nå stod altså takstmann nummer fem og ventet i innkjørselen. Denne gangen hadde jeg gjort motsatt av alle salgstriks: Huset lå i mørket og varmen var slått av. Gardinene var trukket for og jeg hadde lagt skittentøy på badegulvet og i gangen. Sengene var uredde og våte håndklær lå på soverommene. Kjøkkenet var et kapittel for seg: Oppvasken stod stablet i kummen, alle skapdørene stod åpne og tallerkener med matrester stod på kjøkkenbenken og foran Tv-en i stua. Snuskete, kaldt og lite innbydende lå huset det i skumringen.

“Kjenner ikke vi hverandre,” sier takstmann nummer fem idet vi hilser på hverandre. Rødmende innså jeg at takstmann nummer fem var en bekjent jeg ofte treffer i kulturelle sammenhenger. En panikkfølelse satte inn med tanke på hva jeg skal vise ham som mitt hjem. Kunne jeg be ham vente mens jeg tømte søpla, luftet, fyrte i peisen, redde senger, samlet sammen skittentøy, hang opp våte håndklær, fjernet oppvaskstabelen, ryddet inn maten, støvsugde og fikk varme og lys i huset? Nei! Det var for seint. Og ikke kunne jeg fortelle ham om taktikken min heller: at jeg tok i bruk alle triks for at han skulle gi meg en så lav takst som mulig. Jeg gremtes da jeg viste takstmann nummer fem rundt i huset, blant rot, snusk og utrivelighet. Skjemtes da vi skrittet over våte håndklær og var flau da jeg viste han kjøkkenet. Men da taksten kom var det verdt nedverdigelsen. Jeg fikk deling av huset til en takts på 1.95 mill.

Vet bare ikke hva jeg skal si når jeg treffer takstmann nummer fem på neste konsert!

Forrige artikkel:Flere kvinner medNeste artikkel:Vi besøker Liers spisesteder: Vito’s Trattoria
Flere artikler

© 2021 Sylling Hardcode