Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: da93f8ca534ebb8e8c75ba069ec074ad

Får gangvei gjennom stua?

Da Ken Loftsgård sjekket posten for noen dager siden fikk han sjokk. Veivesenet hadde godkjent gangvei gjennom stua hans.

Det dreier seg om et boligprosjekt i Sylling. Det planlegges utbygging av 33 boliger på Valstadlia. Utbyggeren HS Bolig A/S på Spikkestad fikk pålegg av veivesnet om å gjøre om planene for krysset mot riksveien. Det har de gjort ved blant annet å tegne gangvei gjennom Loftsgårds stue.

Også andre huseiere ved krysset har fått vei på eiendommen. Bjørn Alvarstein mister for eksempel 6 meter og får riksveien helt inntil veggen. Kjell Kvisle som eier huset som blant annet huser legesenter og frisør mister parkeringsplassen.

- Det verste er at vi ikke har hørt noe om dette før nå, sier huseierne. I kveld hadde de krisemøte hos Jon Eigil Karlsen. Det virker som om utbygger prøver å lure saken gjennom systemet. Får de godkjent byggeplanene i kommunen kan det fort ende med at vi mister eiendom for at kravene til krysset skal oppfylles.

Veivesenet vurderer naturligvis bare om kravet til trafikksikkerhet. Ikke konsekvensene dette medfører for naboene.

I neste instans skal saken opp i planutvalget i kommunen. Da Liernett i kveld kontaktet karl Bellen fra Høyre hadde han ikke mottatt sakspapirene. Han understreker allikevel at det er svært lite sannsynlig at kommunen eksproprierer eiendom i forbindelse med utbygging av et boligfelt. Dette er en lite brukt løsning, og den brukes bare i saker der det har stor samfunnsnytte.

Huseierne engasjerer nå advokat og forbereder seg på å kjempe med nebb og klør mot denne veiløsningen.


Kjell Kvisle, Ken Loftsgård, Bjørn Alvarstein og Jon Eigil Karlsen

Forrige artikkel:Seier på RingerikeNeste artikkel:Prøvde de nye skiene
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 2. juni 2006 20:24: mbakk
det er jo forstålig sett med utbyggers øyne, jo mindre areal han må avse til veg av egen grunn jo flere enheter kan han sette opp. det er jo ikke heller det første alternativet som har vært til behandling og som har blitt stoppet.
Lørdag 21. oktober 2006 00:52: Tom I.
Hva skjedde egentlig i denne saken? Ligger ballen fortsatt hos byråkratiet?
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode