Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

”SMD” storspilte!

Det var en stor mengde ungdommer som tirsdag kveld ble igjen etter "åpen dag" på Lier Videregående for å høre på konsert med blant andre det lokale lierbandet, ”SMD” Av: Johannes Von Scheiftesweik

Og det var det få som angret på! For ”SMD” slo til for fullt med sine egenkomponerte sanger - mange nye for anledningen. I løpet av den ene timen bandet hadde til rådighet gjennomførte de 8 låter med påfølgende stor applaus. Først ut var "Help me now", deretter "Maybe dreams is the best reality has to offer", så "Water over wine", "Decomposing soul", "Live your own life", "Yeah-sangen", "Idyllic illusion" og guttene avrundet det hele med den vakre og rolige, "The mirror".


3 av bandets 4 medlemmer: John Erik Laug (trommer), Magnus Buer (gitar/vokal og Bjørn Harald Bjerknes (gitar)

Gjennom konserten fikk vi se et ”SMD” vi aldri før har opplevd. Samspillet satt presist, og bandmedlemmene fremførte låtene med sin egen stilige vri! Bjørn Harald "BH" Bjerknes briljerte til tider slik på gitaren at jeg fikk flashbacks fra uttallige musikktimer med Bent Bredesen! Solo på solo satt som et skudd, og undertegnede spår blant annet sangen "Maybe dreams is the best reality has to offer" en stor framtid. Kanskje på lik linje med den tidligere slageren, "Suicidal"? Også sanger som, "Water over wine" og ”Live your own life” hadde partier hvor det var få som ikke kjente høyre fot vippe opp og ned i takt til musikken.


Dette var imponerende, ”SMD”! Når kommer demoen?

I tillegg til Bjørn Harald, har også de andre medlemmene av bandet utviklet seg enormt. Frontfigur, vokalist/gitarist Magnus Buer, viste fram et stort talent på den blå gitaren sin. Blant annet i ”Water over wine” fremførte han et fett gitarriff jeg aldri har hørt maken til! Og John Erik Laug på trommer fikk minner om tiden da Dave Grohl (nå vokalist/gitarist i Foo Fighters) viste ferdigheter som trommis i Nirvana til å komme tilbake. Også Fredrik Mortensen, bassisten, gjorde seg bemerket med sine dype, dystre toner, og høstet oppmerksomhet etter en stilig bass-solo mot slutten av repertoaret!

Flere saker fra arkivet

Åpen scene!

Nok en gang var det duket for ”Åpen Scene” på Gamle Hegg i kveld - et begrep som blir mer og mer kjent blant bygdas befolkning.

Bredde over kulturmønstringa

Programlederne, Bjørn Harald Bjerknes og Magnus Buer, slo an tonen på gitar i aulaen på St Hallvard

ABBA. Thank You For the Music.

Høvik og Lier skolekorps og Lier Musikkverksted gjennomfører i høst et samarbeidsprosjekt som skal resultere i et forrykende ABBA-show basert på musikk av Benny Andersson/Björn Ulväus søndag 21. november i St. Hallvard skoles aula.

Blue energy på Tranby pub

Det svingte på pubeni går kveld, og de som hadde møtt frem fikk en solid konsert fra lokale gutter. Jeg kan ikke skjønne at man har noe særlig å hente på kvalitet utenfor Lier. Det er ofte mer fjas og store ord med de som kommer utenfra. De lokale bandene spiller, har det moro og underholder. Det er det mest publikumsvennlige i mi bok.

Korkonsert med stort spenn

Sylling sangkor med gjester hadde våkonsert i Sylling skoles aula

The Shakin’ Night Cats

The Shakin’ Night Cats har stor sans for rock’n’roll slik den var på 50-tallet.De fleste gutta i bandet er født på den tida, så smaken på musikken kom vel inn med morsmelka…

Mye folk på Åpen scene.

Over 140 var innom gamle Hegg på Åpen scene fredag kveld. Denne gangen var det for det meste lokale utøvere og karaoke som sto i sentrum. Vi ble også kjent med noen nye utøvere på rockeverkstedet. Du verden som det klekkes ut talenter der – om noen finner på å legge ned rockeverkstedet skal jeg lage leven. Dette er det beste vi har på kulturfronten i Lier.

Raga Rockers i Drammen

Med Hugo Alvarstein fra Sylling på gitar spilte Raga på Union Scene i Drammen

”Crazy”

Det hele startet en sommerdag 2003. De fire Lierkameratene stiftet motorsykkel- og mopedklubben, ”Crazy Riders”, for moroskyld og tenkte ikke så mye mer over det. Nå er klubben ”internasjonal” og har over 45 medlemmer!

Funky konsert 1. november

Lierbandet Tocksick Dandruff, som før gikk under navnet Tøyseguttene, holder funky konsert for de på over 20 på Buddy's i Drammen 1. november.

Sylling sangkor drar til Drammen

Sylling sangkor gjorde felles sak med korene Kor-Ona fra Sande og Fønix fra Drammen og holdt konsert på Harmonien i Drammen. Og på programmet stod pop fra forrige århundret.

Joakim Tinderholt Express

Tranby Pub Lørdag 24. sept. På scenen kl. 22.00

Liunggjengen

Liunggjengen med flott vårkonsert. Den beste noensinne, var det mange som sa

Terrastate har blitt mer hårete!

Bandet Terrastate fra Sylling og Tranby opptrådte på Lier rockeverksted i går kveld. For oss som har fulgt dem ei stund, fremsto de som mer kompakte, og leverte en hårete opptreden.

FREDAG 5 NOVEMBER KL 18.30

Dette er 4 sesongen ”Åpen Scene” på Hegg gml. Skole -et konsept som har slått an blant et yngre konsertpublikum i Lier. Denne gangen er det i tillegg til fullt trøkk fra scenen med musikkverkstedets egne band, Også mulighet for å være stjerne for en kveld i en stor KARAOKE avdeling…

Program for Ungdommens Kulturmønstring

Årets kulturmønstring fredag 25. januar byr på et mangfold av innslag

-Vi bolter oss fast i takrenna..

”Essemde” er ett av de mange gode bandene som har vokst frem på Lier rockeverksted. De kan ikke få lovprist miljøet der nok, men mørke skyer henger over gamle Hegg skole. Politikerne har lenge varslet kutt innen kultur, og selv om rockeverkstedet foreløpig er fredet, frykter man nedskjæringer.

To kor fra Lier åpnet Soloppgangskonserten

Denne helgen holder Norges Korforbunds avdeling i Buskerud en to dagers 'korvake' for å feire sine første 20 år. Lier er godt representert.

Tocksick Dandruff – Norges beste funkband på Skuret i dag

På lørdag spiller Norges beste funkband konsert på Skuret i Oslo. Lier/Drammensbandet har med seg Eiker-gruppa Shoot The Breeze og lover helt sjuke tilstander når de gyver løs på funk og rock slik ingen andre kan! Det blir umulig å holde seg i ro når gjengen sprer etterlengtet varme og glede midt i den lange høsten.

- Det var på tide

Det sier samarbeidspartnerne Mari Grimsrud (tv), og Turid Rivrud Jørgensen om beslutningen om å tildele Bent Bredesen (th) Kulturprisen for 2012.

Pressekonferanse med Alice Cooper

lørdag 10/6

Pressekonferanse med Doro Pesch

torsdag 8/6

Katte i grillen.

En kveld blant drømmere, drankere, rustne herrer og noen jenter fra Tranby. Drømmere & Drankere er et lokalt band, med lånte melodier og selvproduserte tekster. Lørdag kveld underholdt de et kravstort og bortskjemt publikum på Tranby pub.

Konsert i Sjåstad kirke

Frøydis Grorud med musikervennene Ingebjørg Bratland og Torjus Vierli begeistret en nesten fullsatt kirke torsdag

Påsken i ord og toner

Tranby kirke, søndag 30.april 2006

Blueskonsert - Triplet

"Triple T" er en erfaren trio som består av: Tore Slåttsveen, gitar og vokal, Terje Kjeldsberg, trommer og Tom Erik Sveum, bass - tre scenevante gutter stiller opp, med erfaring fra mange forskjellige band og stilarter, bla. "Little Andrew & The Bluemasters".

Elvis på Sjåstad

”If I can Dream” med The Brothers in Law" og Sylling sangkor slo an i Sjåstad kirke søndag kveld.

Blueskonsert - Eirik Bergene band

Tranby Pub Lørdag 24. januar På scenen kl. 22.00

Baconrock på Tranby

The Mighty Humburgers spilte i går kveld for et fåtallig publikum på Tranby pub. Stemningen var bra den, men det er begrenset hvor mye leven 20 mennesker kan stelle i stand.

Den kulturelle skolesekken er åpen

Usedvanlig dyktige utøvere fra Rikskonsertene lagde tirsdag to flotte forestillinger med Ella Fitzgerald som tema i Tranbyhallen.

Jazz i lunsjtida

Denne uka har gruppa ”Solid” i regi av Rikskonserten gjestet tre av ungdomsskolene i Lier

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Magnolia Jazzband i Sylling

Det er godt mulig det fins grunner til ikke å like tradjazz, men et stort antall liunger har brukt 20 år på musikken uten å finne en eneste en

Publikummere fra nær og fjern

- Vi traff, blant andre, en engelskmann og to tyskere under konserten ved Asdøltjern.

Elias Akselsen i Sjåstad kirke

Med Herren som arbeidsgiver. Han er omreisende tater med kofferten full av Det glade budskap. Og han pakker det ut og fyller på med sang og musikk til alle som vil høre.

Det utvidete kulturbegrep i fokus

Både kulturprisvinner, Hans Erik Fuglerud og Magnus Skavhaug Nergaard som mottok Haugestadstipendet, fikk sin fortjente hyllest på Haugestad i går kveld.

Åpen scene på fredag den 13.

Åpen scene ble arrangert i Lierbyen fredag den 13, og Lier-nett stakk innom. I underkant av 100 tilskuere ble servert en konsert av vanlig god kvalitet, og alle var tydelig fornøyde.

Program for Ungdommens kulturmønstring

Her er det fullstendige programmet med alle deltakerne i Ungdommens kulturmønstring som ble avholdt lørdag.

- Skulle gjerne fått med meg Lierdagene

Vera Henriksen fra Lier sprer glede i Spania med vakker sang.

Programmet for UKM 2011

I kveld braker det løs i aulaen på St. Hallvard videregående skole igjen.

22. mai i Pigbeatens tegn

Lørdag 22 mai besøker verdens nest største Pigbeat- Band Tranby. Stedet er Tranby Pub og bandet er The Mighty Humburgers. Bandet som har som hovedmål å gjøre denne verdens jammerdal til en vesentlig mye bedre plass å være. Det gjør de med litt skitten, rå, partyrock med masse humør og spilleglede., eller pigbeat som de kaller det.

Salmekveld

Salmekveld med ønskekonsert ved ukas begynnelse i Sylling kirke.

Vice Versa feiret 10 - årsjubileum

Mangfoldig konsert i et fullsatt Haugestad på lørdag

Strålende av 2XEidsvåg

Først spilte Inga Eidsvåg fra Sylling. Som vanlig var publikum storfornøyd med den særs dyktige 15- åringen. Så var det Bjørns tur.

Morten Hammerseng og Marius Midtskogen fra Babylotion har statet soloprosjekt

Akustisk musikk fra de to vokalistene fra Drammensbandet Babylotion, og en kassegitar sendt fra gudene. Melodiøse perler. ikke noe mer, ikke noe mindre. Låtene bukter seg i samme landskap som Big Bang, Dave Matthews og Thomas Dybdahl og har for vane å sno seg inn i hjerterota.

De tøffeste guttene i bygda!

Lier Freeriders er en lokal freeridersklubb som så dagens lys sent i september i år. For de som ikke vet hva freeriding er, kan jeg nevne alt fra vill sykkelkjøring i bratte utforløper til triksesykling gatelangs og hopping på såkalte ”bigjumps”.

Åpen scene

På åpen scene sist fredag var det mange bra band – det klart beste var Dead Sheriff fra Drammen. Over hundre tilskuere hadde kommet seg på konsert.

Gedigen julekonsert i Tranby kirke.

”De gamle er eldst”, heter det, og den som var på en av konsertene Hennummusikken arrangerte siste søndag i advent, fikk bekreftet denne myten, som ellers kan være høyst tvilsom.

Ord og Toner i Tranby kirke

Sang- og Musikkutvalget i Tranby Menighet har fått restaurert pipeorgelet i Tranby kirke. Konsertserien Ord og Toner fortsetter likevel, nå for å ha det nyrestaurerte orgelet som samlingssted for musikkopplevelser og ettertanke. Slik er det formulert i programmet.

Pressekonferanse George Thorogood

torsdag 6. juni 2006

Big Chief Jazzband og Kor-90 i Frogner kirke

I begynnelsen var ordet, heter det. Men i kirkelig sammenheng har det musikalske tonefølget vært til uvurderlig hjelp for å få budskapet ut til folket. Og selv om nye musikkformer historisk sett ofte ble bannlyst av samtida, trosset de gjerne verbale forbud fra øverste geistlig hold, snek seg opp gjennom plankene i kirkegulvet og tok menighetene med storm. Skal vi si at konserten søndag kveld i Frogner kirke viser at kirken er en grasrotbevegelse?

Lier Kammerkor med mangfoldig og vakker julekonsert

Jeg har ofte lurt på hvorfor vi liker Kammerkoret så godt.

Utsolgt på showkonsert.

Søndag var Aulaen ved Sylling skole pyntet til konsert. Sylling og Odevall skolekorps invitere til showkonsert. Over 200 mennesker fikk se et variert, morsomt og velspilt show.

Nattcafè på Tranby menighetshus.

Fredag 8.10 arrangerer Tranby Tensing nattcafe på Tranby menighetshus. Lierbandene Abstinens og Essemde stiller opp og spiller.

Juletradisjon

1. juledag holdes en tradisjon ved like da de unge rockerne i Shoot the Breeze varmer opp for Dirty Deeds på Mjøndalen Gjestgiveri.

Samlokalisert dagsenter åpnet i Lierbyen

Mye folk, mye humør og mye å være glad for i Heggveien 8. I går åpnet nemlig det samlokaliserte dagsenteret for personer med demenssykdom.

Med Lloyd Webber i Høvik og Lier skolekorps

Lloyd Webber er kanskje vår tids mest berømte komponist. I hvert fall den mest folkekjære, med en rad tilsynelatende uslitelige melodier

Allen´s Pit - Union Blues Band 2003

Allen’s Pit fra Grenlandsområdet gikk imponerende av med seieren under fjoråretsårets Union Blues Cup på Notodden Blues Festival, og er således Union Blues Band 2003. Bandet imponerte både publikum og dommere med gode instrumentalister, tett samspill, en dyktig vokalist og et imponerende sceneshow. Bandet skal i løpet av året besøke at stort antall bluesklubber som en del av prosjektet Union Blues Band i regi av Norsk Blues Union.

Null musikk for den yngre garde

Leserinnlegg av Lars Einar Johansen

Nattcafè på Tranby

Menigheten på Tranby arrangerer fortsatt nattcafè for ungdom mellom 14 og 18. Dette er et svært populært tilbud – og ungdommen driver stort sett dette selv.

Niende seier i Birken

Oddvar Nygård (på bildet) vant klassen sin med hele sju minutter til tross for stavbrekk på slutten.

Superplate fra Remme Brothers Band

Lierbandet RBB setter seg selv på kartet med fantastisk plateprosjekt.

Blir det musikal?

- Det blir i alle fall noe for alle, enten du vil synge, danse eller spille, sier Marianne Linnerud (bak) og Roy Andrè Johansen til Barneteatergruppa i Sylling på sesongens første øvingskveld.

Et sangerliv - ukas petit av Thorvald Lerberg

Medalje for 30 års innsats i Sylling sangkor

Fire liunger i finalen

Se og hør bandet DEMAGE med Aage R Meyer og Martin Trømborg under gårdagens opptreden under Ungdommens Kulturmønstring i Trondheim, der de høstet stor applaus.

Petit

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Tre kor synger ut

Alle fra Lier - og alle i Frogner kirke

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

Får gangvei gjennom stua?

Da Ken Loftsgård sjekket posten for noen dager siden fikk han sjokk. Veivesenet hadde godkjent gangvei gjennom stua hans.

Best igjen

Unge Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier viste storform med sin ATV sist helg i Danmark.

Ny god plate fra Lier

CD fra Babylotion - bilder fra kveldens konsert

Rutinen avgjorde

Keeper Gabor Valo var veldig god, da Spa/Bras fotballgutter ble hardt presset etter utvisningen i kampen mot en av opprykksfavorittene i kveld.

Stor konsert i Tranby kirke

Søndag holdt Hennummusikken sin tradisjonelle julekonsert i Tranby kirke. Det var forresten to stykker, og fulle hus begge gangene.

Kirkekonsert - Sylling sangkor 30 år

Onsdag var det konsert i Sjåstad kirke med Røyken Pikekor og Hokksund Mannskor som gjester.

Pitch - konsert på Tranby pub - 27. desember

Tranbybandet Pitch spiller på hjemmebane. Stedet er Tranby pub, tidspunktet 27/12 og prisen er skarve 50 kroner.

Kjenner du disse gutta?

Lier IL feirer 75 år og ønsker i den forbindelse å gi ut et festskrift der man kan se tilbake på hva som har skjedd i klubben i alle disse årene.

Kirken, en scene for lokale musikere

Kirken har fra gammelt av vært en scene for lokale musikere som vil bruke sitt talent til å bistå musikalsk ved gudstjenester og andre arrangementer i kirkens regi.

Showkonsert med musikk fra Grease og Fame

Høvik og Lier skolekorps arrangerer showkonsert søndag 11. november

Tranby all stars er i gang igjen.

Tradisjon tro startet Tranby all stars helga før påska. I kveld var det ungdommen som skulle tevle om 30 timer i studio, en ganske ettertraktet premie vil jeg tro. Som vanlig var rammen rundt arrangementet flott.

Mer fokus på kvinnelige forfattere

Det mener forfatter Ellisiv Lindkvist som var en av gjestene under markeringen av Kvinnedagen i Lier.

Bluegras for alle penga

Onkel Tuka i Sjåstad kirke

Frogner Kirkekor synger jula helt inn

Antakelig den beste ”Glade jul” jeg har hørt hittil i år

Fullt hus i Sjåstad kirke

Over 400 kom for å høre Sjåbagos synge.

"Kremlag" til fylkesmønstringen

Her er de som ble valgt ut til å representere Lier i finalen i ungdommens kulturmønstring i Hønefoss i slutten av mars.

”Nytt” orgel i Tranby kirke

August Nielsenorgelet fra 1891 er nå fullstendig restaurert

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Ungdommelig glede i Aulaen

Musikkverktedets leder Mari Grimsrud gikk nokså avslappet rundt og smilte og spiste vafler, en indikasjon på en vellykket kulturmønstring for kommunens unge lovende kulturuttøvere

Jubileumskonsert med glitrende spill og glede

- Man er alltid sammen om å drive et korps, sa dirigent Henrik Trømborg, nyutnevnt æresmedlem i Tranby Skolekorps. Korpset er 50 år og lørdag kveld ble jubileet feiret med konsert i en fullsatt storsal i Asker kulturhus.

Åpen scene fredag 3. desember

Førstkommende fredag er det igjen ”Åpen scene” på Hegg gamle skole. Denne gangen er det julaften – spillelista ser svært lovende ut. Konserten starter 18.30

Tronstock Festival 2006

Lørdag 15. juli var det klart for årets hageparty i hagen til Reidar Rasmussen på Tronstad.

Julekonsert i Tranby kirke

Hennummusikken inviterte til julekonsert søndag 10. desember. Dette har blitt en kjært tradisjon for mange liunger og kirken ble full til begge forestillinger.

Historien om Thorleif Haug

En to minutter lang minidokumentar om legenden fra Årkvisla

Høstkonsert på Hennummarka skole

Mandag inviterte Hennummusikken til konsert i gymsalen på Hennummarka skole.

Jubileumskonsert med Vice Versa

Lørdag 8. november, kl. 18.00 blir det jubileumskonsert på Haugestad i Lierbyen

Musikk fra Senegal i Den kulturelle skolesekken

Musikerne Olav Torget og Solo Cissokho reiser denne uka rundt på ungdomskolene med senegalsk musikk til elevene i åttende og tiende klasse.

BABYLOTION nominert til Smuget Prisen 2006

Babylotion ble nylig nominert til “Smuget Prisen 2006” for deres konsert i mars tidligere i år.