Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4caa0b6a8abd1fdcac4df2ead18aab51

Julekonsert i Tranby kirke

Hennummusikken inviterte til julekonsert søndag 10. desember. Dette har blitt en kjært tradisjon for mange liunger og kirken ble full til begge forestillinger.

Korpsmusikantene inviterte i år som tidligere sine venner fra Tranby kantori og sangerne Hans Cato Kristiansen og Signe Åsgard som stiller opp med egen sammensatt kompgruppe for anledningen der Knut Ingolf Brenna er gitarist, Thomas Fritzøe trakterer bassen, Audun Mellesmo spiller på tangenter og Bjørnar Pedersen spiller slagverket. I år var det unge lokale talentet Marlene Jensen med for første gang. Tre unge piker sang også sjarmerende vakkert.

Dirigent Georgi Deltchev har gjort en utrettelig jobb med korpsmusikantene der det har vært viktig å skape balanse og dynamikk i orkesteret. Publikums reaksjoner kan tyde på at han har lyktes i sine forsetter. Tilbakemeldingne går ut på velklang både når orkesteret spiller alene og når de akkompagnerer solister.

Høydepunktene sto i kø i den nesten to timer lange konserten. Det må ha vært en påkjenning å sitte som publikum på de harde kirkebenkene, men ingen så ut til å klage. Det var tvertimot mange som ønsket å takke for en alle tiders konsertopplevelse.

Det er verdt å nevne Marlene Jensen. Hun har en nydelig ren stemme og har allerede rukket å utvikle en personlighet i framførelsen. Vi fikk høre Lascia ch'io pianga fra operaen Rinaldo denne gangen. Det blir neppe siste gang vi hører fra Marlene. Videre er det verdt å nevne klarinettist Henrik Trømborg. Allegro fra Mozarts klarinettkonsert var en opplevelse å lytte til. Barnesang er en fast ingrediens i julekonserten på Tranby. Denne gangen var sangerne Emilie Holten Balsgård, Kristina Haakonsen, Poni Emma Sekwat. Nå tennes tusen julelys varmet publikums hjerter og jentene kunne virkelig synge.

Tranby kantori hadde kun to herrestemmer ved denne anledningen, men dirigent Waldemar Nowak er dyktig til å lage musikalske arrangementer som passer bestningen slik at det ble stemningsfullt og vakkert.

Hans Cato og Signe er kjente og kjære sangere i Tranby kirke før jul. De har vært med i så mange år nå at Hennummusikken må ha dem med for å kunne føle at julestemningen kommer. De satte sammen et potpourri som kledde stemmene deres på en utmerket måte. Engler i snøen i duett på slutten av potpourriet var en sikker vinner.

De fire julesangene som avsluttet konserten var alle med på. Tradisjonen tro kom Deilig er jorden helt tilslutt. Når forsamlingen synger den stående av sin fulleste hals går det ikke an å klage på stemningen.

Julestjernene dirigenter og solister fikk med seg hjem var vel fortjent. Mange tar tak for å få til en slik konsert. Det er hyggelig for aktørene å oppleve at publikum slutter helhjertet opp om arrangementet og attpåtil gir uttrykk for at de vil gjerne komme igjen neste år også. 


Hans Cato Kristiansen og Signe Åsgard i øving lørdag formiddag


Tranby kantori i en gjennomkjøring på forhånd


Harald Salamonsen, bass og Josef Alakai Sekwat, tenorThoril Fuglerud fra kantoriet


Hornrekka


Sverre Bjønnes og Arne Thomas Manger, trompet


Georgi Deltchev var fornøyd etter konserten


Emilie var stolt av blomsten hun fikk. Kristina og Poni Emma greide fotografen ikke å få tatt bilde av.


Signe Åsgard og Hans Cato Kristiansen, Hennummusikkens førjulsgleder.

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 14. desember 2006 00:39: stemme
Marlene har en helt utrolig stemme. Hun kommer til å nå langt med sangen sin!
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode