Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c37b756884700f84981f9597a4a7c7cb

Lier Kammerkor med mangfoldig og vakker julekonsert

Jeg har ofte lurt på hvorfor vi liker Kammerkoret så godt.

Jo visst er er de gode, de vel 30 sangerne i svart og hvitt med røde border, men ikke like gode hver gang. Men når de er gode, så er de det til gangs. Slik som på årets julekonsert i Frogner kirke.
Vi begynner med oppstillingen, tett sammen i fin bue avpasset formen på koret i kirken. En fryd for øyet som gjør at du til fulle kan vie sangen full oppmerksomhet. Vi tar også med at alle sangerne er blide og virker heltente på oppgaven. Kanskje er det dynamikken som gjør det, gjør sangen så god, variasjonen i styrkenivået som frambringer dramatikk, vemod og glede. Alt skapt av dirigentens mimikk, presise bevegelser og skarpe blikk. Foruten å dirigere er Petter Bjaarstad korets faste akkompagnatør på piano.
Mange gode stemmer trenger nødvendigvis ikke bli et godt kor. Korsang går i stor grad ut på å tilpasse egen stemme til helheten. Her er det ikke plass for individualister, hvis du da ikke er dirigent eller annonsert som solist.  Og solister var det mange av i årets konsert. Nesten hver korstemme var representert med en eller flere solister. Werner Johansen akkompagnerte seg selv på gitar i den forholdsvis nye og vakre julesangen Himmel på jord, et enkelt og usminket julebudskap.

Programmet var variert og mangfoldig. En del sanger hadde vi hørt før. Men om de ikke hadde vært med, ville de bli savnet. Slik er det gjerne med julemusikk. Alt var ferdig innenfor en tidsramme på halvannen time som gjerne er grensen for hvor lenge folk flest greier å holde konsentrasjonen.
Koret startet på galleriet med prologen, A fanfare for Christmas. Deretter en avdeling fra hjemlandet.  Derfra gikk reisen til England og USA. Så noen juleklassikere på latin, videre til Sverige, Syd-Amerika og Russland før vi landet på Silent Night og Deilig er jorden. Rent personlig likte jeg best oppholdet i Sverige. Få sanger formidler julefred og fryd som Jul, jul strålande jul og Betlehems stjärna. Men vi vil helst slippe å framheve enkeltnummer, bare avslutte med at dette var en helstøpt konsert der jula ble vakkert tonesatt i et globalt perspektiv – for å holde oss til terminologien.

Forrige artikkel:Skattefradrag for gaver til frivillige organisasjonerNeste artikkel:En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode