Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 6a38cc63915dc6b791aa15d5e868fd6c

Gedigen julekonsert i Tranby kirke.

”De gamle er eldst”, heter det, og den som var på en av konsertene Hennummusikken arrangerte siste søndag i advent, fikk bekreftet denne myten, som ellers kan være høyst tvilsom.


Foto:Thv.l

Hennummusikken ble stiftet i 1897 og er dermed et av landets eldste korps Opp gjennom årene har det i likhet med andre korps opplevd opp -og nedturer, men akkurat nå surfer korpset på en medgangsbølge. Det er langt fra noe veterankorps. Blant de nesten 50 korpsmusikantene, som hadde gjort om koret i Tranby kirke til en formidabel bandstand, var bortimot alle aldergrupper representert, fra ungdommer i tenåra til trauste pensjonister med mer enn 50 års fartstid.


Foto:thv.l Henrik Trømborg - klariettist og konfransier.

Alt var planmessig og godt arrangert foran i kirken. Ikke minst vil vi gi honnør til lyd- og lysmester. Stilfulle lyseffekter forsterket julestmningen, og lyden ble styrt på en måte som ga kreditt til både korps, kor, solister og husband. Dette var altså ingen ren korpskonsert.


Foto: Thv.l Kantoriet - mange gode stemmer.


Foto: Thv.l Kantoriet med dirigent Waldemar Nowak

Med seg denne søndagen hadde Hennnummusikken Tranby kantori, sangsolister og et eget ”husband. Georgi Deltchev har i mange år dirigert Hennummusikken, og hadde satt sammen et imponerende julerepertoar til årets konsert. Korpset startet med ”Christmas Time”, en jule- medley bestående av julesanger fra Holland, Tyskland og Ungarn. Händel er med i en julekonsert og Delcthev hadde funnet fra fram”Every Valley” som låt spesielt bra i et arrangement av Julien Hempel, kanskje kveldens korpshøydepunkt?


Foto: Thv.l Gode solister, Signe Åsgard og Kato Kristiansen


Foto: Thv.l

Amerikansk jul blir det når ”A Christmas Festival” arrangert av Leroy Anderson settes på programmet. Unge Maria Delcthev sang vakkert i ”En krybbe var vuggen”. Tranby kantori manglet herrstemmer , men en entusiastisk dirigent, Waldemar Nowak, hadde et repertoar som absolutt framhevet mange gode damestemmer. Tradisjonelle spanske julesanger lød vakkert.


Foto:Thv.l Maria Delchev og Ingvild Berger Nillsen - vakkert på fløyte

I ”Barn Jesus i en krybbe lå” hadde koret med seg Marai Deltchev og Ingvild Berger Nilsen, fløytister som vi håper muikklivet i Lier vil nyte godt av i årene som kommer. Det er aldri lett å kombiner korps og kor, men i Tranby kirke virket det bra. ”King All Glorious” og "The Exodus Song" er begge komposisjoner som appellerer til hardtblåsende instrumentalister, men et tallmessig underlegent kor var absolutt hørbart, og det hele balanserte godt. Signe Åsgård og Kato Kristiansen er solister som også synger godt sammen. Kato har en passe rå og usminket stemme, men likevel fylt med varme og spontanitet, og begge sangerne har stor publikumsappell.


Foto: Thv.l Tormod Brenna Foto: Thv.l Tormod Brenna - mjuk og vakker trombone.

”Engler i sneen” er ferd med å bli en del av i julerpertoaret. Et spennende arrangement av ”Joy to the World” med el-gitar og Kato som vokalist bar bud om at ”en fin gammel gammel” tåler oppgradering. Vi tar med en imponerende ”Bridge over Troubled Water”, og i Chris Reas ”Driving Home for Christmas” var Kato på hjemmebane. Sigmund Brennas ”Vårsøg” på trombone var kanskje et stilbrudd, men det er mye jul i en følsom og mjuk trekkbasun.


Foto: Thv.l Takk for konserten.

Lite norsk så langt. Men konserten sluttet med et knippe norske julemelodier der en fullsatt kirke fikk være med i koret. ”Konserten er blitt en tradisjon”, sa konferansier og klarinettist, Henrik Trømborg. Det betyr at det er sjanse for reprise med en del overraskelser til neste år, Det ligger mye arbeid bak et slikt arrangement. Men vi håper at to fullsatte kirker, ellevill applaus og godord på kirkebakken, er et godt fundament for neste års julekonserter i Tranby kirke.

Forrige artikkel:Neste artikkel:Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode