Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Gedigen julekonsert i Tranby kirke.

”De gamle er eldst”, heter det, og den som var på en av konsertene Hennummusikken arrangerte siste søndag i advent, fikk bekreftet denne myten, som ellers kan være høyst tvilsom.


Foto:Thv.l

Hennummusikken ble stiftet i 1897 og er dermed et av landets eldste korps Opp gjennom årene har det i likhet med andre korps opplevd opp -og nedturer, men akkurat nå surfer korpset på en medgangsbølge. Det er langt fra noe veterankorps. Blant de nesten 50 korpsmusikantene, som hadde gjort om koret i Tranby kirke til en formidabel bandstand, var bortimot alle aldergrupper representert, fra ungdommer i tenåra til trauste pensjonister med mer enn 50 års fartstid.


Foto:thv.l Henrik Trømborg - klariettist og konfransier.

Alt var planmessig og godt arrangert foran i kirken. Ikke minst vil vi gi honnør til lyd- og lysmester. Stilfulle lyseffekter forsterket julestmningen, og lyden ble styrt på en måte som ga kreditt til både korps, kor, solister og husband. Dette var altså ingen ren korpskonsert.


Foto: Thv.l Kantoriet - mange gode stemmer.


Foto: Thv.l Kantoriet med dirigent Waldemar Nowak

Med seg denne søndagen hadde Hennnummusikken Tranby kantori, sangsolister og et eget ”husband. Georgi Deltchev har i mange år dirigert Hennummusikken, og hadde satt sammen et imponerende julerepertoar til årets konsert. Korpset startet med ”Christmas Time”, en jule- medley bestående av julesanger fra Holland, Tyskland og Ungarn. Händel er med i en julekonsert og Delcthev hadde funnet fra fram”Every Valley” som låt spesielt bra i et arrangement av Julien Hempel, kanskje kveldens korpshøydepunkt?


Foto: Thv.l Gode solister, Signe Åsgard og Kato Kristiansen


Foto: Thv.l

Amerikansk jul blir det når ”A Christmas Festival” arrangert av Leroy Anderson settes på programmet. Unge Maria Delcthev sang vakkert i ”En krybbe var vuggen”. Tranby kantori manglet herrstemmer , men en entusiastisk dirigent, Waldemar Nowak, hadde et repertoar som absolutt framhevet mange gode damestemmer. Tradisjonelle spanske julesanger lød vakkert.


Foto:Thv.l Maria Delchev og Ingvild Berger Nillsen - vakkert på fløyte

I ”Barn Jesus i en krybbe lå” hadde koret med seg Marai Deltchev og Ingvild Berger Nilsen, fløytister som vi håper muikklivet i Lier vil nyte godt av i årene som kommer. Det er aldri lett å kombiner korps og kor, men i Tranby kirke virket det bra. ”King All Glorious” og "The Exodus Song" er begge komposisjoner som appellerer til hardtblåsende instrumentalister, men et tallmessig underlegent kor var absolutt hørbart, og det hele balanserte godt. Signe Åsgård og Kato Kristiansen er solister som også synger godt sammen. Kato har en passe rå og usminket stemme, men likevel fylt med varme og spontanitet, og begge sangerne har stor publikumsappell.


Foto: Thv.l Tormod Brenna Foto: Thv.l Tormod Brenna - mjuk og vakker trombone.

”Engler i sneen” er ferd med å bli en del av i julerpertoaret. Et spennende arrangement av ”Joy to the World” med el-gitar og Kato som vokalist bar bud om at ”en fin gammel gammel” tåler oppgradering. Vi tar med en imponerende ”Bridge over Troubled Water”, og i Chris Reas ”Driving Home for Christmas” var Kato på hjemmebane. Sigmund Brennas ”Vårsøg” på trombone var kanskje et stilbrudd, men det er mye jul i en følsom og mjuk trekkbasun.


Foto: Thv.l Takk for konserten.

Lite norsk så langt. Men konserten sluttet med et knippe norske julemelodier der en fullsatt kirke fikk være med i koret. ”Konserten er blitt en tradisjon”, sa konferansier og klarinettist, Henrik Trømborg. Det betyr at det er sjanse for reprise med en del overraskelser til neste år, Det ligger mye arbeid bak et slikt arrangement. Men vi håper at to fullsatte kirker, ellevill applaus og godord på kirkebakken, er et godt fundament for neste års julekonserter i Tranby kirke.

Flere saker fra arkivet

Juletoner i Tranby kirke

Bygdas eldste korps, Hennummusikken, med gjester inviterer til julekonserter i Tranby kirke førstkommende søndag.

Påsken i ord og toner

Tranby kirke, søndag 30.april 2006

Julekonsertene til Hennummusikken

Hennummusikken tok med seg musikkvenner og et entusiastisk publikum og fylte Tranby kirke to ganger sist søndag.

Stor konsert i Tranby kirke

Søndag holdt Hennummusikken sin tradisjonelle julekonsert i Tranby kirke. Det var forresten to stykker, og fulle hus begge gangene.

Vemodig vakker

Konserten med Lier Kammerkor i Frogner kirke

Lier Kammerkor i Frogner kirke

Vakker og stilig førjulskonsert

Julekonsert med Lier Kammerkor

Nydelig sang i småformatsjangeren

Førjulsfryd

Hennummusikken holdt sine julekonserter i Tranby kirke 2. søndag i advent. Det forventningsfulle publikummet som fylte kirken to ganger, ble ikke skuffet.

Julekonsert i Tranby kirke

Hennummusikken inviterte til julekonsert søndag 10. desember. Dette har blitt en kjært tradisjon for mange liunger og kirken ble full til begge forestillinger.

Solistene imponerte

Det var inspirerende og fint samspill med Hennummusikken, da Tranby skolekorps innbød til en kort konsert onsdag kveld.

Frogner Kirkekor synger jula helt inn

Antakelig den beste ”Glade jul” jeg har hørt hittil i år

Julekonsert i Tranby kirke

Repertoaret for Hennummusikkens julekonsert søndag 18. desember omfatter ikke bare julemusikk, men også rock og barokk, klassisk musikk og populærmusikk.

Ubudne gjester i Sylling

For andre år på rad inviterte Hennummusikken seg selv til fellesøvelse med Sylling sangkor i aulaen på Sylling skole

Julevandring og konserter på tredje adventsøndag

Søndag kveld var det var fakkelvandring til Øvre Hval, og det var julekonserter i Tranby kirke. Publikum sluttet som vanlig godt opp om arrangementene.

Med Lloyd Webber i Høvik og Lier skolekorps

Lloyd Webber er kanskje vår tids mest berømte komponist. I hvert fall den mest folkekjære, med en rad tilsynelatende uslitelige melodier

Vice Versa

Et kor for oss, et kor for deg. Vice Versa synger seg opp mot jubileumskonsert. Den blir lørdag 8. november på Haugestad.

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.

To kor fra Lier åpnet Soloppgangskonserten

Denne helgen holder Norges Korforbunds avdeling i Buskerud en to dagers 'korvake' for å feire sine første 20 år. Lier er godt representert.

Stemning i Frogner kirke

Multikulturell begivenhet i Frogner kirke søndag kveld. Korps, kor og bilder på samme scene - samtidig.

Tre kor synger ut

Alle fra Lier - og alle i Frogner kirke

Så er det Kammerkoret sin tur

Lørdag 20.12 kl. 19 synger Lier Kammerkor julen inn i Frogner kirke.

Førsteklasses fra 9. klasse

Onsdag kveld holdt 9. klasse ved Sylling skole julekonsert til inntekt for sin egen Polen-tur. Konserten er bare ett av mange inntektsbringende tiltak for å kunne gjennomføre en åtte dagers tur med Aktive Fredsreiser i høstferien 2008.

To korps og kor i aulaen på Sylling skole.

Hennummusikken og Glassverket besøkte Sylling sangkor en mandagsettermiddag midt i snøsmeltinga.

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

Konsert i Sjåstad kirke

Frøydis Grorud med musikervennene Ingebjørg Bratland og Torjus Vierli begeistret en nesten fullsatt kirke torsdag

En hyllest til sang og musikk

Nina Sveaas (på bildet), leder for Sjåbagos og Per Egil Hovland, tidligere organist i Frogner kirke får Kulturprisen

Månedens blomst til Hennummusikken

I en pause under korpsets øvelse mandag kveld ble Månedens Blomst overrakt av Liernetts Torger Almaas til lederen, Svein Rognlien. Han ga dem videre til Kathy Lie, som hadde fødselsdag, og orkesteret fulgte opp med en svingende fremføring av Congratulations.

Hennummusikkens julekonsert igjen

Andre søndag i advent er det igjen tid for Hennummusikkens årvisse julekonsert

Månedens Blomst etter suksessen på Union

Dirigent Henrik Trømborg (tv) og Knut Mørkeseth har all grunn til å være fornøyd med utviklingen av Tranby skolekorps

Musikalen ”Maria” på Tranby.

Fra forestillingen på skolens juleball. Musikalen ”Maria” er skrevet av Kristin H. Kollevold og Linn-Martine Sjåstad, som begge går i 10. klasse påp Tranby skole. De står for hele planlegginga, med hjelp fra flere engasjerte medelever.

Verdens beste barnekor på Vestsida

Det fikk vi høre vi som i år var med å synge og spille julen inn i Sjåstad kirke.

Lærerne til massiv kamp mot Kommunenes Sentralforbund.

Streikerett, likelønn og lønn for kompetanse var viktige kamprop for de flere enn 110 lierlærerne som i går deltok på Udanningsforbundets massemønstring mot KS` lønnsdiktat i Oslo.

Latter og moro på Eiksetra

Asmait fra Eritrea var en av mange deltakere som mobiliserte stor livsglede, da Lier Voksenopplæring arrangerte vinteraktivitetsdag på tirsdag.

Ukens petit: Ny vår!

Det er heldigvis noe som bare blir bedre og bedre med årene! Det er evnen til å være ydmyk overfor årstidene, som like trofast kommer oss i møte år etter år

Lier Kammerkor med mangfoldig konsert i Sjåstad kirke.

I snart 30 år har Lier Kammerkor gitt oss julekonserter av ypperste klasse. Årets julekonsert i Sjåstad kirke var ikke noe unntak i så måte. En drøy time med Kammerkoret var i snaueste laget. For repertoaret var så variert og uensartet at vi gikk ut i den mørke førjulskvelden med et ønske om å høre flere variasjoneer over julebudskapet .

Vellykket loppemarked på Tranby

I helga ble Tranby skolekorps tradisjonelle loppemarked avholdt. Tranbyhallen var smekkfull av mer eller mindre velbrukte lopper. Penger og gjenstander skiftet eier i høyt tempo.

Elvis på Sjåstad

”If I can Dream” med The Brothers in Law" og Sylling sangkor slo an i Sjåstad kirke søndag kveld.

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

Ord og Toner i Tranby kirke

Sang- og Musikkutvalget i Tranby Menighet har fått restaurert pipeorgelet i Tranby kirke. Konsertserien Ord og Toner fortsetter likevel, nå for å ha det nyrestaurerte orgelet som samlingssted for musikkopplevelser og ettertanke. Slik er det formulert i programmet.

Siste sang på puben

- eller puben som nekter å dø.

Sylling sangkor 30 år

Koret starter jubileet med stor kirkekonsert i Sjåstad kirke onsdag 10. mars. Dit har koret fått med seg Røyken pikekor og Hokksund mannskor, så aldersperdningen er god. Og slik skal det være i kormiljøet. Korene har et variert og spennende program, og konserten vil inneholde mye for alle sangglade.

Veteranbilløp gjennom Lier

På lørdag ble veteranbilløpet fra Sandvika til Sundvollen arrangert for 50 gang. Brukbart vær og mange flotte biler gjorde dette til en opplevelse også for publikum.

”Kvinnen ved brønnen”

”Kvinnen ved brønnen” med Inger Lise Rypdal og Kor-90 gjester Frogner kirke søndag 13. november. Det er første gang forestillingen fremføres i Buskerud.

Sang og glede og fest

Korps og kulturskolen (her storbandet) med solister slo an tonen i Rådhusparken, da været letnet --

Tranby skolekorps på ærefult oppdrag

Tranby skolekorps spilte før premieren på filmen ORPS - the movie på Drammen kino fredag ettermiddag.

Vakker søndag på Huseby

Femtende mai var fra gammelt av obligatorisk helligdag til minne om St. Hallvard av Huseby - mannen som ved sine gjerninger fikk betydning for hvordan vi ser på oss selv.

Hva jeg husker fra høsten

- her jeg sitter på Toverudstranda?

Elvis – sound alike

Søndag kommer Brothers in Law til Sjåstad kirke med forestillingen If I can Dream.Med seg har de Sylling sangkor som også vil ha en avdeling fra eget repertoar.

Stille time på Lierdagene

Lørdag den 9. juni kl. 23.00 i Frogner kirke

Egen dag for 7-åringer i Tranby menighet

Lørdag 17. mars klokka 11:00 er alle 2. klassinger som hører til Tranby menighet invitert til menighetshuset.

Abba i Drammen teater

Lier Ten Sing og Tranby skolekorps tok med seg Abba i teateret og tok publikum med storm.

Årets siste post

Ukas Kulturminnepost, som er plasert ved demningen på på sørsida av Løken, er det 25. målet i år.

Sylling Sangkor og Lier Janitsjar i Frogner kirke

Alle kor og korps med litt respekt for seg selv arrangerer julkonserter. Noen ganger holder de konsert sammen, slik tilfelle var i Frogner kirke 11. desember.

Fire mil med preparerte skiløyper klare

Lier kommunes løypenett er blant de beste på Østlandet akkurat nå.

Stemning i vintermørket

Sylling Sangkor starter jubileumssesongen med å ta med seg korvenner i bygda og inviterer til konsert i Frogner kirke.

Lier Kammerkor med mangfoldig og vakker julekonsert

Jeg har ofte lurt på hvorfor vi liker Kammerkoret så godt.

Åpen scene

På åpen scene sist fredag var det mange bra band – det klart beste var Dead Sheriff fra Drammen. Over hundre tilskuere hadde kommet seg på konsert.

Julekonsert i Sylling kirke

Orgelkomiteen arrangerte konsert til inntekt for nytt orgel. Med på konserten var sangerne Bjørnar og Maria Spydevold med pianisten, Terje Norum og Sylling Sangkor med dirigent Anne Lise Solheim

Førjulskonsert i Sylling kirke

Ja, så er plutselig adventstida her igjen! Men ikke fortvil, jula kommer uansett hvor mye vi får gjort eller ikke.

Korpsmusikk også i høst

Hennummusikken er klar for høstsesongen

Bli kjent i Merenmarka

Arne Ask forteller her om Ukas post som ligger på setervollen Haskollsetra ---

Lier Kammerkor i Frogner kirke.

Lørdag 15. desember kl. 17 blir det tradisjonell julekonsert av gammelt godt merke med Lier Kanmmerkor i Frogner kirke

Orgelfest i Frogner kirke

Det ble en stor festdag i Frogner kirke, der det 153 år gamle orgelet i dag ble tatt i bruk igjen etter omfattende restaurering og påbygging.

På en søndag kveld

16 bilder på ca. 700 meter

Besøk Bygdetunet på søndag!

Det er masse kulturtilbud for hele familien søndag 14. september når Kulturminnedagen arrangeres

Lier Kammerkor med vakker og krevende kirkeonsert

Med seg hadde de dyktige liersangerne Lier Saxofonkvartett og organist Anders Dahl.

Epler og litt til.

Den årlige eplefestivalen ble i helga avholdt på Lier videregående skole. Svært mange fremmøtte fikk oppleve mye epler, men også mye mer.

Guttekonferansen- Rallytur på Sylling

-En skikkelig heisatur på sylling skole

Verdig markering

Dårlig værmelding og mørke skyer la ingen demper på fremmøtet til pilgrimsvandringen på Hallvardsdagen på lørdag.

Babysang?

Har du lyst til å være med på babysang?

Jul på stasjonen

I snart ti år har Bente Skiaker drevet butikk ”Lille stasjon” i Lierbyen. Butikken har vært et ressurssenter for alle håndarbeidsfrelste som gjerne vil ha gode ideer, gode materialer og et nødvendig puff for å gjøre noe håndfast ut av en ide.

Bildespesial, Blue Energy band

Vi presenterer vår første bildespesial. Det kommer stadig forespørsler om flere bilder fra arrangementer vi dekker. Om det er ønske om det, legger vi gjerne ut bildeserier. Vi kan også lage bildeserier med tanke på videre bruk, etter avtale. Dette må i så fall være avtalt på forhånd, slik at vi får tatt de bildene vi trenger.

Bildespesial, Blue Energy band

Vi presenterer vår første bildespesial. Det kommer stadig forespørsler om flere bilder fra arrangementer vi dekker. Om det er ønske om det, legger vi gjerne ut bildeserier. Vi kan også lage bildeserier med tanke på videre bruk, etter avtale. Dette må i så fall være avtalt på forhånd, slik at vi får tatt de bildene vi trenger.

Sylling sangkor drar til Drammen

Sylling sangkor gjorde felles sak med korene Kor-Ona fra Sande og Fønix fra Drammen og holdt konsert på Harmonien i Drammen. Og på programmet stod pop fra forrige århundret.

"Unyttig kunnskap"

- Begrepet kunnskap har fulgt meg. Å kunne noe som ingen andre vet er fascinerende, skriver Jan Terje Nilsen i ukens petit

Korpskonsert i Sylling på fredag

Da har Sylling og Oddevall Skolekorps sammen med Åssiden Musikkorps, god gammeldags konsert i aulaen på Sylling skole.

Månedens blomst til Signe Eira

Tidligere leder av Lierdagskomiteen, Signe Eira, betyr svært mye for en gruppe kvinner i Lier --

Konsert

Julekonsert med Tranby Skolekorps i Tranby Kirke onsdag 10. Desember kl. 1800.

Norges første el-bil med blålys?

Drammensregionens brannvesens nyeste bil er en el-bil! Bak rattet: Overbrannmester Robert Kjærstad-Petterson.

Knut Vollebæk og Vice Versa

På søndag kommer tidligere utenriksminister Knut Vollebæk til Lierskogen kulturkirke. Det gjør Vice Versa også.

Eventyrstund og juletrehogst

Barna fulgte godt med, da Runar Bye på Jutilen Gård i Sylling pakket det nyhogde juletreet.

Hyggelig Bangla-kveld på Menighetshuset på Tranby

Lier Ten- Sing åpnet kvelden med frisk og fengende sang. Deretter holdt tre jenter fra koret, Hilde Dokset, Martine Mathisen og Linda Norum et interessant og tankevekkende lysbildeforedrag fra en studietur de var på til Bangladesh for kort tid siden.

Kanskje julas mest innholdsrike konsert i Frogner kirke

- og det med bare lokale krefter.

Jubileumskonsert med glitrende spill og glede

- Man er alltid sammen om å drive et korps, sa dirigent Henrik Trømborg, nyutnevnt æresmedlem i Tranby Skolekorps. Korpset er 50 år og lørdag kveld ble jubileet feiret med konsert i en fullsatt storsal i Asker kulturhus.

Marit Reiersgård Bredesen med krimbok

I et vintermørkt Lier forsvinner et barn i vintermørket og en lærer blir funnet kvalt.

Høy puls i morgen

- Runar Gilberg i bladet Kondis har sammenlignet hvordan kroppen reagerer under motbakkeløpet i Lier med kroppens reaksjoner under Grefsenkollen Opp, forteller ildsjelene Henrik Helmersmo (tv) og Nils Haugen. Et råd til de 182 som hittil er påmeldt?

Borgerplikt

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, pensjonist, Nordal

Takk Øyvind!

På avslutningen for Sjåstad/Vestre Lier IL s skigruppe takket Håvard Nygaard (tv) og Even Hornstuen Mathiesen sin trener for en strålende jobb gjennom mange år

”Nytt” orgel i Tranby kirke

August Nielsenorgelet fra 1891 er nå fullstendig restaurert

Korps og kor i Sylling

Konnerud musikkorps, Hennummusikken og Sylling sangor i aulaen på Sylling skole

Lier bibliotek 100 år

”Lier folkebibliothek” ble nemlig opprettet 9. desember 1909 etter beslutning i Lier herredsstyre.

Førjulskonsert med Vice Versa

Onsdag 19. desember synger Vice Versa julen inn i Tranby kirke

Thank you for the music!

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling, ordfører i Lier.

Nypreparerte løyper

Det er kaldere og brukbare forhold for skientusiastene, som her ved Hvalsdammen ---

Vice Versa feiret 10 - årsjubileum

Mangfoldig konsert i et fullsatt Haugestad på lørdag

Høydepunkt på Lierdagene

Ordfører Ulla Nævestad og oberst Hans Chr. Hegs tippoldebarn taler når utvandringen fra Lier blir markert ved Hegstatuen utenfor Haugestad kl. 14.30 på lørdag. Tranby skolekorps sørger for passende musikk.