Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c9cdb56126d39d6cfab1e52e62da0d7a

Sylling sangkor drar til Drammen

Sylling sangkor gjorde felles sak med korene Kor-Ona fra Sande og Fønix fra Drammen og holdt konsert på Harmonien i Drammen. Og på programmet stod pop fra forrige århundret.


Sylling sangkor i Harmonien Foto:Thv.l

Sist søndag var det korkonsert på Harmonien. Da stilte tre kor på scenen, og temaet for konserten var pop fra det et forrige århundret, et ganske enormt lerret å bleke. Men når vi starter på 60-tallet og synger oss framover, får repertoaret en viss begrensning, uten at det dermed blir så mye enklere å plukke ut sanger for et par timers konsert. Det fins en endeløs rekke melodier å ta av til en slik konsert, og de fleste av kveldens sangere var alt etablerte korister da låtene ble komponert. Dessuten var populærmusikken den gang dominert av rock, disko og punk. Men det var også tiden for de store musikalene med melodier som gikk rett inn i repertoaret til mange amatørkor.


Solist Egil Muggerud t.v.fra Sylling Sangkor sammen med dirigenten i Fønix, Per Ivar Søbstad Foto: Thv.l

Musikken ble gjerne framført av utagerende band og med et lydnivå som lå tett opp til smertegrensen. Men en god melodi kan brukes i alle musikalske sammenhenger. Ikke minst viste Fønix dette i korversjonen av Metallicas ”Nothing else matters”. Sylling sangkor hadde lagt inn både Beatles og Abba i programmet og musikalsjangeren var representert med "Can You Feel" fra ”The Lion King.”


Dirigntene får velfortjente blomster Jan Torbjørn Haslestad Kor-Ona, Per Ivar Søbstad Fønix og Anne-Lise Solheim Sylling sangkor Foto: Thv.l

Hele 18 sanger rakk korene å framføre før ”Bridge over Troubled Water” kom som fellessang til slutt, en sang som mange musikkyndige mener vil l være med i ei topp-ti-liste over melodier fra forrige århundre.


Tre kor i "Bridge over Troubled Water" Foto: Thv.l

Forrige artikkel:Neste artikkel:Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode