Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d6358244f7b1233a99b055217322fa13

Bangladesh på Lierkartet.

- Jeg er så glad i Bangladesh. Der får vi vist alle som vil se at arbeidet vi driver nytter. Turid Werrum er kretssekretær KFKUK-KFUM i Buskerud, en organisasjon som har vært engasjert i Bangladesh helt siden frigjøringen på Begynnelsen av 70 tallet. Hun har vært med å sende flere delegasjoner med ungdommer til Bangladesh og hvert år er hun vert for gjester fra det vesle fattige, men akk så folkerike landet øst for India.


Kvelden ble fint ledet av Aslaug Hustadnes

Det er et fascinerende land og på ”Septembersang for Slumbarn”, som tidligere denne måneden ble arrangert i Tranby kirke, kunne den nyutnevnte konsulen i Dacca, Petter Daae, fortelle om slum og fattigdom, men ikke desto mindre hadde forretningsmannen fullstendig tapt sitt hjerte til landet. Og da kvelden var over, hadde alle vi i kirken også lagt igjen noe av hjertet vårt i Bangladesh. Sylling Sangkor, Lier Kammerkor og Vice versa hadde hver sin avdeling. Dessuten sang Henriette Hustadnes Hagen og Rolf Arne Leer. Duoens versjon av ”Bridge over Troubled Water overbeviste en nesten fullsatt kirke om at det var sang av høy klasse.


Petter Daae orienterte om Bangladesh

Mest spektakulær var Mukta Biswas grasiøse og dyktig utførte dans fra hjemlandet. Juliet Baroi takket for pengen som kom inn på vegne av Chittahgong YWCA, ca. 8000 kroner Pengen går til skolebygging i Chitttagong , landets nest største by med flere innbyggere enn det er i hele Norge. Henriette var med i den første delegasjonen Buskerud KFUK-KFUM sendte til Bangladesh i 1998. Nå er Martine Mathiesen, Linda Norum Ur og Hilde Christine Dokset av sted. Lier Ten- sing og Lier Banglaklubb har et eget lokal-til-lokal samarbeid med Chittagong YWCA .Her kan alle melde seg inn og være med å støtte skolebygging i Kulna. Aslaug Hustadnes var en innformatriv og velformulert konferansier med selvopplevde historier fra Bangladesh fra da hun var der i 2000


Henriette Hustadnes Hagen og Rolf Arne Leer

Søndag 21. september samlet konfirmantene på Tranby inn 44.000 kroner og ofringen etter søndagens gudstjeneste ga 2670 kroner. 17. til 19. oktober blir det barnefestival. Der vil fokus bli satt å på det å være barn i henholdsvis Bangladesh og Norge. På søndag 19. oktober det gudstjeneste i ST. Hallvard VGS aula. De driftige ungdomsarbeiderne på Tranby har virkelig satt Bangladesh på kartet i Lier.


Lier Kammerkor


Turid Werrum


Mukta Biswas

Forrige artikkel:Neste artikkel:Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode