Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b07ea3812c5dfcb984242e7f40cf4405

Jordbærkongen får bygdeutviklingspris

Innovasjon Norges Bygdeutviklingspris for 2010 i Buskerud går til Simen A. Myhrene fra Sylling for nyskapende innsats. Prisen, som er på 50.000 kroner, deles ut i dag.

Juryen mener at Myhrene er den som best oppfyller kravene som stilles til økonomisk resultat, sysselsetting – særlig for kvinner og ungdom, utnytting av lokale ressurser, fortrinn og ringvirkninger i lokalsamfunnet og nyskaping/originalitet. Det kreves at virksomheten skal ha lagt etableringsfasen bak seg og kommet i fast drift.

Myhrene har vært en pådriver i å få til fellesløsninger og samarbeid med naboprodusenter. Tunneldyrking av jordbær har muliggjort betydelig sesongutvidelse. Myhrene har dessuten vært en pådriver i å utvikle bedre distribusjonsløsninger fra produsent til butikk. Han har vært initiativtaker og pådriver til etableringen av Jordbæreventyret, en årlig festival som i år samlet flere enn 4000 deltakere.

Juryen for årets utdeling har bestått av Torill Kure, styremedlem i Innovasjon Norge Buskerud Vestfold; Tore Øystein Strømsodd, direktør for Innovasjon Norge Buskerud Vestfold; Astrid Aass, landbruksdirektør i Buskerud og Olav Sandlund, landbruksdirektør i Vestfold.

Vinneren
Simen A. Myhrene (39) eier og driver eiendommen Vestre Sylling sammen med sin kone Turid. Gården er godt kjent for jordbærdyrking, som i 2010 utgjør halvdelen av omsetningen på 10 millioner kroner. Fast sysselsatte og sesongarbeidere utgjør til sammen 17 årsverk.

Liernett har mange artikler om Jordbæreventyret. Klikk på boksen under og les mer!

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode