Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

- Et spennende produkt!

- Her er det mye smak, skriver Aftenposten i dag og gir hele 85 poeng (av 100 mulige) til Egge Eplebrennevin fra Egge Gård i Lier.

Egge Eplebrennevin koster 355 kroner per flaske. Vinmonpolets avdeling i Lier har ikke det lokalproduserte brennevinet blant bestselgerne, men det kan kanskje bli annerledes etter at en av landets ledende aviser gir sin anbefaling (A-Magasinet i dag): - Et spennende produkt! Forsøk på å kopiere Calvados. Det må mye lengre lagringstid til, men her er det mye smak; eple og alkohol er krydret med tre års fatlagring; lang fin ettersmak. Eplene har også en bra friskhet og syrlighet.

Bildet: Calvados er eplebrennevin fra områder nord i Frankrike. I likhet med Cognac er navnet beskyttet og forbeholdt produsenter i de opprinnelige produksjonsområdene.

A-magasinets vinmedarbeider Geir Salvesen skriver:
”Det er formelig så man kan se landbruksminister Lars Peder Bekk for seg, med telefonrøret mot øret og Vinmonpol-direktør Kai Henriksen i den andre enden av tråden: - Nå må du piskadausen vare opp med noe skikkelig norsk i alle dine utsalg. Det er jo bare utenlandsk alt sammen .. Viner med navn ingen kan uttale, Chateau ditt og datt …

For ikke å komme på kant med EØS-avtalen har Polet gjort det – men også hektet på varer fra Sverige og Danmark, slik at ingen kan si at Norge favoriserer seg selv. Resultatet er en sv ensk whisky – Mackmyra, og en Calvados-kopi fra Egge Gård i Lier, som kan kalles et godt forsøk på Calvados-stil. Her kan det bli noe på sikt."

Bildet: Gunnar Jensen bestyrer Vinmonopolets avdeling på Liertoppen. Avdelingens årsomsetning er på 70 millioner kroner.

Selges på Liertoppen

På Liertoppen er Vinmonpolets avdeling en mer stabil leietaker enn gjennomsnittet. Liernett har snakket med bestyrer Gunnar Jensen, som har ledet avdelingen siden åpningen i november 2008.

- Vi regner omsetningen i liter, forklarer bestyreren, og fjorårets omsetning – inkludert alkoholfritt – var 415.000 liter. I år ser det ut til å bli nokså likt.

Omsetningen på Liertoppen er på høyde med salget i Horten og Kongsberg, men tilsvarer bare rundt 40% av det de to avdelingene i Drammen selger.

Vinmonpolet i Lier selger for 70 millioner kroner i året. Det blir rundt 170 kroner per liter, men da trekker vin og alkoholfritt ned gjennomsnittsprisen. Lokalproduktene, blant dem Egge Eplebrennevin og Egges alkoholfrie produkter, utgjør en relativt beskjeden del av omsetningen.

Egge Liertoppen

1 kommentar

Fredag 4. november 2011 12:34: Line Christiane Varskog
Hvorfor dra over bekken etter vann, når god Calvados er å finne i Lier - og på Polet :)

Flere saker fra arkivet

Epler på flasker og fat

Marius Eggge får assistanse fra Normandie til å produsere calvados, utsøkt norsk eplebrennevin på egen gård

Salget av epledrikker øker

- For vår del har utfordringen vært å få tak på nok råvarer de siste sesongene, sier Marius Egge i et intervju i Nationen i dag.

Liungenes julegavekjøp på nye høyder

Julehandelen setter visstnok nye rekorder i Lier, men butikkene i Lierbyen har bare fått tak i noen smuler. Nå lysner det i Bakerikvartalet (bildet).

Vi besøker Liers spisesteder: Baker Nordby

Baker Karl P Nordby har en filial i hver ende av Liertoppen. Ettersom varene kommer fra samme sted, ser vi på de to under ett, selv om det ene utsalget skranter litt i forhold til søsteren i A-bygget.

Vi besøker Liers spisesteder: Cafe Gourmet

Midt i kjøpesenterjulen fristes vi av ribbe, julepølse, medisterkaker og surkål fra Cafe Gourmets trauste og gode kjøkken, som dessuten byr på mye mer enn julemat. Om Gourmet er et passende navn, er derimot en annen sak.

Et splittet Ap i polsaken?

- Det er ønskelig fra politisk hold og stedsutvikle Lierbyen som sentrum i fremtiden, skriver Paul Chr. Justad (Ap) i en kommentar til Liernett i dag, mens hans partikollega Bård Strand (tv på bildet) mener det er best å få polet på plass og sier derfor ja til Liertoppen

Norske jordbær, men hvilken sort?

Få butikkansatte, som vi var i kontakt med idag, kunne svare presist på det, men produsentene Egge Gård og Myhrene i Sylling er nøye med informasjon til butikkene --

Vi besøker Liers spisesteder: Chili Pizza

I matrekka på Liertoppen ligger det kanskje mest internasjonale spisestedet i hele Lier. Menyen omfatter retter fra India til Mexico og fra Kina til Europa via Midtøsten.

Nyttårsbilder fra Lier

Innsendte bilder

Loppemarked ga rekordinntekt

Etter iherdig innsats både før og i helgen kunne de ansvarlige for Tranby Skolekorps loppemarked telle opp hele 315.500 kroner.

Ingen nordmenn vil ha jobbene

- De er her av en eneste grunn, de vil jobbe, sier bonde Amund Huseby til Nationen i dag. Han sikter til polakkene og ukrainerne som er avgjørende for gårdsdriften hans.

Ikke Vinmonopol på Liertoppen

Lier har ikke behov for et nytt Vinmonopolutsalg! Vi har alle kort vei til Drammen og Asker, der det er utsalg. Dersom vi vil ha et utsalg i Lier må det være (...)

Vi besøker Liers spisesteder: Liertoppen Grill

Ingen steder i Lier ligger serveringsstedene tettere enn i matrekka på Liertoppen. Vårt besøk på Liertoppen Grill ga full valuta for pengene.

Polsaken overskygger

Kommunestyrets behandling av Vinmonopolets søknad om etablering av utsalg på Liertoppen er naturlig nok i fokus i morgen

Lier og Gvarv til finalen

Hele 77 produsenter av eplemost meldte seg til årets konkurranse. Nå gjenstår 7, og bare én av dem er fra Lier.

Liertoppen feirer fødselsdag

I løpet av 25 år har det vært mange glade kjøp og mange bitre nederlag.

Ulla fikk gjennomgå

Ulla var en av mange som måtte finne seg i å bli parodiert under urpremieren til den nyoppstartede revygruppa i Sylling

Egges eplevodka en norsk nytelse

Nyt Norge-merket skal pryde flaskene med eggebondens eplebaserte vodka.

Krakk på Lierskauen?

Dette må være laveste pris på jordbær, men hvor var bær og selger?

Nyttårs-konkurransen

Nyttårs-konkurranse er ferdig her er vinnerne

Kjølig juni gir gode jordbær

Lier (NW): De norske jordbærene blir et par uker forsinket på grunn av kjølig junivær. Men når bærene kommer for fullt i slutten av måneden, vil de være ekstra gode.

Egge slått på målstreken

Eplemosten fra Egge Gård var nær ved å bli kåret til Norges beste, men mosten fra Gvarv ble vinneren.

Bærbare PC-er til alle

Alle elevene i de videregående skolene i Buskerud får egne bærbare PC-er

Vi besøker Liers spisesteder: China Wok

Lengst mot Drammen i matrekka på Liertoppen ligger Liers andre kinarestaurant. Den er også den mest besøkte av de to. Men vent ingen overraskelser.

Ja til Vinmonopol på Liertoppen

Kommunestyret, med 26 mot 23 stemmer, vil la Vinmonopolet etablere seg på Liertoppen

Store og fristende

Henriette Kasta hadde torsdag små problemer med salget av kvalitetsbær fra familiens gård på Sjåstad

Bilen full av drikkevarer

Lier-mannen ble stoppet ved Svinesund onsdag kveld med langt mer alkohol enn hva som er lov

I stadig utvikling

Tone Bergflødt og Øystein Narjord på Renskaug vertsgård tilbyr nå kortreist mat to ganger i uken.

Stemningsfull kulturnatt

Liunger som ønsket å få med seg det meste rakk neppe alt ,og det gjorde heller ikke Liernett. Men vi bringer her en rekke bilder fra en rundtur fra klokka 19 til klokka 22.

Bønder i byen

Torsdag bød lierbønder fram egne kvalitetsprodukter på "Bondens marked" på Bragernes torg

Økt etterspørsel

- Vi har som mål å dyrke 80 mål salat i 2009 hvis markedet vil ha det, sier Anders Hørthe i Sylling

Reisebrev fra Filips by – del 3

Neprotivoknstitutsilonstøuvatelstøuvajte

Hadde show på Liertoppen

Onsdag drepte han ifølge politiet sin kone. Lørdag gikk han rundt i «Star Wars»-kostyme på Liertoppen.

17. mai på Egge

Lier Janitsjar gjestet Egge og spilte i toget fra Samfunnshuset (tidligere Meren skole) til Sjåstad kirke.

Lierbæra foreløpig dyre, men best?

Disse jentene solgte lierbær i går, men hvilke bær til hvilken pris får du ellers i dag? Liernett har sjekket prisene.

Best eplemost fra Sogn og Telemark

Lier nådde ikke opp i konkurransen "Årets beste eplemost" i går. Eplemost fra Gvarv, Akkerhaugen og Kaupanger ble vinnerne, skriver Nationen.

Vinmonopolet og Lier

Innlegg undertegnet av 10 representanter fra Lier AP

Den gode Askeladden

Trollspillet til tranbymusikeren, Erik Eriksen, vises på Egge gård fredag og lørdag, begge dager kl. 20.00

Vi besøker Liers spisesteder: Cafe Christian

Med unntak av at Wok står på menyen, er det intet som sier at Cafe Christian på Liertoppen er en kinarestaurant, men slik er det, og det er intet minus.

Lei av Fredrikstad, vil til Lier

Dag Høili har en formue på godt over en halv milliard kroner. I en samtale med Fredriksstad Blad tar han et kraftig oppgjør med det han kaller ”kjerringprat-mentaliteten” i Fredrikstad. Når hovedbygningen på Bakkemehren gård i Lier er pusset opp, blir han liung.

Jordbærkongen får bygdeutviklingspris

Innovasjon Norges Bygdeutviklingspris for 2010 i Buskerud går til Simen A. Myhrene fra Sylling for nyskapende innsats. Prisen, som er på 50.000 kroner, deles ut i dag.

Vi besøker Liers spisesteder: McDonald’s

Før vi avrunder vår serie om Liers mange spisesteder, er vi denne gang innom et av de mest kjente og - neste gang - et av de minst kjente. Deretter får leserne velge sitt favorittsted.

Dødsulykke ved Liertoppen

En kvinne omkom etter en påkjørsel ved Liertoppen Kjøpesenter i dag tidlig, da det var ekstremt glatt på veiene i bygda.

Over 16 000 kroner til Zambia

Liungens Jenter 12 har samlet inn over 16 000 kroner til Fotballens barneby

Polåpning i august?

- Vi vil i løpet av april ha en klarere formening om når butikken på Liertoppen kan åpnes, sier Jens Nordahl, rådgiver i A/S Vinmonopolet til Liernett i dag

Vi besøker Liers spisesteder: Elvecaféen

En slags kombinasjon av strikkekafé og spillelokale med felles serveringsdisk, men nokså ulikt klientell.

Debatten om Vinmonopolet

Vinmonopolet AS søker i brev av 11. desember 2007 om at Lier kommune godkjenner etablering av Vinmonopolbutikk på Liertoppen kjøpesenter. Dette begrunnes blant (...)

TESS styrket resultatet i 2009

Lier-bedriften som er landets største leverandør av slanger og slangetilbehør kom seg helskinnet gjennom finanskrisen.

Lidl – like ille som sitt rykte?

Lier-nett har besøkt Lidl på Lierstranda. Hvor billig er egentlig kjeden? Hvordan er kvaliteten på produktene? Hvorfor er alle så opptatt av Lidl?

Eplefestivalen nærmer seg

Tusener er ventet til eplefestivalen, som i år arrangeres for 20. gang. Programmet for de to dagene er omfattende, og det blir mange opplevelser for både barn og voksne.

Den Store Epledagen

- 17. oktober er Den Norske Epledagen, og i butikkene finner du nå gode og fristende norske epler, sier Brit Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

17 mai - Egge

Lier Janitsjar spilte flere steder - også på Egge

Vi besøker Liers spisesteder: Wahoo!

Kan man stole på et spisested som bløffer om sin egen historie?

Nei til Liertoppen

Nina Johnsen, gruppeleder i venstre, sier at AS vinmomopoler "tråkker i bedet vårt

Sunn mat ved E-18

Den nyåpnete Marchè Bistro Lier Nord garanterer fersk tilberedt mat for både liunger og veifarende langs E-18 ---

Ville høre om kjente liunger

I Minneapolis fikk Bjørg Henriksen (bildet) fra Egge og et hundretall andre norsk-amerikanere høre om tre av de mest kjente liungene.

Et løfte for bredde og topp

Lier kommune gir grønt lys for kunstgressbane på Stoppen

Skiutstyr ønskes

Geir Egge og Fithawi, henholdsvis lærer og deltaker ved Lier voksenopplæring, er klare for vinteraktivitetdag på Eiksetra førstkommende tirsdag.

På glatte veier med dårlige dekk

To personbiler kolliderte og flere lastebiler sto fast på det glatte føret i formiddagstimene. Bot på 12.000 til nederlandsk trailersjåfør.

Over 841 000 kroner fra liungene

Liungenes bidrag nærmer seg 39 kroner per innbygger i Innsamlingsaksjonen, og Veslefrikk barnehage markerte FN-dagen med å selge sveler og kaffe til inntekt for aksjonen.

Magre dager på Liertoppen

De selger kalorier, men blir ikke feite av det.

Oppgradering av Hegg skole?

Pressemelding: - Regjeringen overfører mer enn 19 millioner kroner til Lier

Pengedryss til Lier-skolene

Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) gir 1,8 millioner kroner til åtte skoler i Lier og Kongsberg

Lite nytt fra eplefronten

Eplefestivalen arrangeres i år for nittende gang. Til neste års jubileum bør det komme en ansiktsløftning.

Vi besøker Liers spisesteder: Namnam

Navnet er nytt, men lokalet er velkjent. På hjørnet i Amtmannsvingen har mange forsøkt, men få har hatt suksess med virksomheten i den etter hvert nokså brune puben.

Lier skal ha pol

Viktigere at Lier får pol, enn hvor det ligger.

31 kroner fra hver liung

Erlend Caspersen, Joakim Kruse Nilsen og Sondre Christoffersen fra Sylling skole var blant de mange skolevene som bidro til at Lier var "best" i drammensregionen under årets innsamlingsaksjon.

Pessimisme blant næringsdrivende

- Lierbyen dør ut, sier Ingunn Fuhlendorff, som er en av mange skuffede næringsdrivende etter at det sannsynligvis blir et flertall for Vinmonopol på Liertoppen

Stordalen overtar Liertoppen

Mye tyder på at Petter Stordalen blir ny eier av Liers eneste kjøpesenter. OPPDATERT kl 15.10

JA til Pol på Liertoppen. Leve Lierbyen.

Jeg ønsker også et pol i Lierbyen. Problemet er at ingen vil etablere et pol der nå. ”Pol-saken” i Lier er i ferd med å skalere ut av sin proporsjon. Det po (...)

Vi besøker Liers spisesteder: Eiksetra

- Vi har middag også, forklarer Truls Hafslund. Han bestyrer Eiksetra, det tradisjonsrike serveringsstedet som tilhører Lier kommune og driftes av Drammen og Oplands Turistforening.

Økte rammeoverføringer til Lier kommune

Lier kommune får 1,7 millioner mer i økt rammetilskudd enn de hadde regnet med i budsjettet de la frem 1. november.

Ut i jobb

Vilde Skui (14), elev ved Lierbyen skole, har arbeidsuke på Egge skole.

Vi besøker Liers spisesteder: Solvang

Ved Garsjø ligger to serveringssteder som spesielt friluftsfolket har glede av. Vi har besøkt Solvang, der grøt er hovedattraksjonen.

Trollspill med stemning

Rundt 80 stykker i alle aldre hadde fredag kveld lagt veien til Egge gård for å oppleve ”Trollspill –Den gode Askeladd”

Polsaken overdimensjonert?

Mellom 18 og 19 tirsdag kveld venter mange næringsdrivende spent på lokalpolitikernes stemmegivning til A/S Vinmonopolets søknad om etablering på Liertoppen kjøpesenter

Minipol i Lierbyen?

Styret i Vinmonopolet har bestemt at Lier endelig får et polutsalg, men formannskapsmedlem Nina Johnsen (V) vil forslå at Lier kommune må kreve et minipol i Lierbyen, dersom polet blir plassert på Liertoppen

Vi besøker Liers spisesteder: By the Way

Spisested med ’nogo attåt’. Den litt slitne halvsøsteren til den grønne og skjeve Marché-restauranten på den andre siden av E-18 er blant de få av Liers serveringssteder som byr på frokost.

Lierbedrift med suksess i Sverige

Ansvarlig for utvikling og levering Jan Morten Andersen (t.h.) og daglig leder Harald Lysdahl i Health Tech AS lager datasystemer som styrer medisinflyten på sykehus. I fjor fikk de et gjennombrudd i Sverige, og bidro til den solide norske eksportveksten over grensen i fjor.

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

24 på bankett på Egge

- Det blir bankett hjemme hos oss på dem som fullfører trim- eller konkurranseklassen, lovte Jon Arne Fossen i Eggebakkene til venner og familie, like før han returnerte til Egge skole for å delta selv.

Rådyrt å bruke kollektivtransport på Osloturen

Lierfamilen sjekket hva det ville koste for fire å ta toget inn til Oslo og bruke kollektivtransport i byen. Svaret var 1000 kroner, skriver Aftenposten.

Lierbedrift fikk millionoppdrag i Agder

Consolvo fra Lier skal montere en gang/sykkelbane på Tromøybrua i Arendal. Kontrakten er verd 19 millioner kroner, melder Våre Veger.

Store penger i kultur

Forfatter Karin Fossum og musiker Bjørn Eidsvåg ser begge ut til å ha lagt et godt økonomisk år bak seg

Ulla tilbake på krakken

Når det nærmer seg sommer tar ordføreren nok en gang med seg krakken sin ut i Lier for å møte liungene.

Ja eller nei til Liertoppen?

Det ser ut til at Liernetts lesere har et klart svar på spørsmålet

Positiv til samarbeid

Instruktør Per Larsen (på bildet) i Drammen og Lier Bekterevsforening ser optimistisk på å gjøre Lierhallen mer attraktiv --

Politiet: Rolig natt, men hektisk helg

Natt til i dag var en svært stille og rolig førjulsnatt i hele Søndre Buskerud Politidistrikt, men …..

Fritidskontakt savnes

Svaksynte Øystein Tveten fra Egge mister den offentlige støtten til kjøp av tandemsykkel, hvis han ikke får fritidskontakt --

Halv million kroner

Det ga liungene i årets TV-aksjon

Bestselgere blant bøker i Lier

Boken om Lierbyen "må alle ha". Tirsdag og onsdag selger John Willy Jacobsen og Per Foss boken i Fosskvartalet i Lierbyen.

...og jula starter etter påske!

Nå er det jul igjen, i alle fall på Liertoppen. Vi skriver 18. oktober, og julenissene og julemarsipanen er på vei fram i hyllene. Er det mulig? Har handelsstanden ingen som helst respekt for tradisjoner? Kanskje vi like godt skal kalle hele året for jul?

Fornøyd epledyrker

Tidligere sjef, nå komitemedlem Marius Egge, smilte bredt, da han så utover folkemengden under Eplefestivalen

Pådriver i 14 år

Da Gunnar Haldorsen kom med i Lier Hørselslag i 1995 gikk han rett inn i styret ---

Merk deg navnet: Brokkolini

Etter regntunge dager brøt solen frem og skinte varmt over Gilhus Gartneri, der gartner Kirsten Ravnsborg Justad og Hans Bernhard Justad presenterte den nye grønnsaken, brokkolini.

Vi besøker Liers spisesteder: Heg gjestgiveri

På praktfulle Lier Bygdetun tilbyr Heg gjestgiveri grøt og vafler til den som kjenner sin besøkelsestid – og åpningstiden.