Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a367168ee45865f6aed0e2c13dd312c0

- Et spennende produkt!

- Her er det mye smak, skriver Aftenposten i dag og gir hele 85 poeng (av 100 mulige) til Egge Eplebrennevin fra Egge Gård i Lier.

Egge Eplebrennevin koster 355 kroner per flaske. Vinmonpolets avdeling i Lier har ikke det lokalproduserte brennevinet blant bestselgerne, men det kan kanskje bli annerledes etter at en av landets ledende aviser gir sin anbefaling (A-Magasinet i dag): - Et spennende produkt! Forsøk på å kopiere Calvados. Det må mye lengre lagringstid til, men her er det mye smak; eple og alkohol er krydret med tre års fatlagring; lang fin ettersmak. Eplene har også en bra friskhet og syrlighet.

Bildet: Calvados er eplebrennevin fra områder nord i Frankrike. I likhet med Cognac er navnet beskyttet og forbeholdt produsenter i de opprinnelige produksjonsområdene.

A-magasinets vinmedarbeider Geir Salvesen skriver:
”Det er formelig så man kan se landbruksminister Lars Peder Bekk for seg, med telefonrøret mot øret og Vinmonpol-direktør Kai Henriksen i den andre enden av tråden: - Nå må du piskadausen vare opp med noe skikkelig norsk i alle dine utsalg. Det er jo bare utenlandsk alt sammen .. Viner med navn ingen kan uttale, Chateau ditt og datt …

For ikke å komme på kant med EØS-avtalen har Polet gjort det – men også hektet på varer fra Sverige og Danmark, slik at ingen kan si at Norge favoriserer seg selv. Resultatet er en sv ensk whisky – Mackmyra, og en Calvados-kopi fra Egge Gård i Lier, som kan kalles et godt forsøk på Calvados-stil. Her kan det bli noe på sikt."

Bildet: Gunnar Jensen bestyrer Vinmonopolets avdeling på Liertoppen. Avdelingens årsomsetning er på 70 millioner kroner.

Selges på Liertoppen

På Liertoppen er Vinmonpolets avdeling en mer stabil leietaker enn gjennomsnittet. Liernett har snakket med bestyrer Gunnar Jensen, som har ledet avdelingen siden åpningen i november 2008.

- Vi regner omsetningen i liter, forklarer bestyreren, og fjorårets omsetning – inkludert alkoholfritt – var 415.000 liter. I år ser det ut til å bli nokså likt.

Omsetningen på Liertoppen er på høyde med salget i Horten og Kongsberg, men tilsvarer bare rundt 40% av det de to avdelingene i Drammen selger.

Vinmonpolet i Lier selger for 70 millioner kroner i året. Det blir rundt 170 kroner per liter, men da trekker vin og alkoholfritt ned gjennomsnittsprisen. Lokalproduktene, blant dem Egge Eplebrennevin og Egges alkoholfrie produkter, utgjør en relativt beskjeden del av omsetningen.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 4. november 2011 12:34: Line Christiane Varskog
Hvorfor dra over bekken etter vann, når god Calvados er å finne i Lier - og på Polet :)
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode