Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 328d6809ec86bce860b13c8cd0c1d87d

Sunn mat ved E-18

Den nyåpnete Marchè Bistro Lier Nord garanterer fersk tilberedt mat for både liunger og veifarende langs E-18 ---

Dette er den fjerde restauranten til den sveitsiske restaurantkjeden i Norge. I dag i 14-tiden ble bilistene langs E-18  ønsket velkommen. Den gamle veikroa brant som kjent ned for en tid tilbake.

Administrerende direktør Mats G. Johansson, på bildet ovenfor sammen med ansvarlig for Ellen Standal (tv), ansvarlig for administrasjon og daglig leder Monica Steinsland, understreket under åpningen lørdag formiddag at det legges stor vekt på sunn mat av stor kvalitet.

- Vi har merket oss fra restaurantene våre langs E - 6 i Rygge og E-18 ved Holmestrand at reisende som får tilbud om sunne alternativer langs veien, velger dette både for seg selv og barna, sier Johansson. Den fjerde restauranten ligger like før Sarpsborg.

Glassbygget er tegnet av arkitektene Lund og Slaatto. Investeringen er på ca seks millioner og eies av Veikroer Eiendom ved Per Ottoson og Otto Svendsen. – Vi har investert i fem millioner i interiør og kjøkken, forteller Johansson.

Samboer er matbutikken Bunnpris. Dette er et nytt konsept i Norge. I andre steder i Europa har det lenge vært vanlig med kombinasjon restaurant og matbutikk langs veien. Det betyr at reisende, i tillegg til fersklaget mat, får tilgang til matvarer syv dager i uka fra kl 06 til 21.

Det er plass til hele 115 gjester inne. Et ekstra lekeområde for barn er satt av mot de store vindusflatene mot baksiden. Og når det blir vår og grønt blir det 45 sitteplasser ute og lekeområde for barna.

Det siste året er det solgt hele 61 000 grønnsakskåler og presset 82 000 kilo appelsiner for hånd. Veimaten som tilbys må oppgraderes, ble det hevdet på pressekonferansen. Ernæringsfysiolog Lise von Krogh påpekte hvor viktig det er, spesielt for langtransportssjåfører og andre langsveifarende bilister å spise sunt. Det er viktig å spise for eksempel fiberrik mat med mineraler, vitaminer, og velge mat og drikke som inneholder antioksidanter, med sunnere fett. Hun refererte til tester som er gjort av trafikkanter med forskjellig kosthold. Bilister med sunnere kosthold kom langt bedre ut med hensyn til reaksjonsmønster i trafikken.

Lokal og regional mat.

Regional representanter er fire bønder fra Hemsedal. De leverer økologiske produkter i form av yoghurt og lagringsosten ”Fjellost”. En av bøndene, Sverre Kirkebøen (tv) og Fabian Widmer var til stede ved åpningen. De fire bøndene slo seg sammen for fire år siden og bygde felles fjøs. Den unge sveitseren, som stortrives på det andre året i Hallingdal, er ansvarlig for ysteriet. ”Fjellost” lagres fra tre til sju - åtte måneder.

Marius Egge er også leverandør av sitt kjente produkt.

Og i mai - juni vil Huseby Gaard levere salat. – Det blir nok isbergsalat via grossist, sier Amund Huseby til Liernett i dag.

Under noen glimt av den nye tilbudet knappe minutters biltur både fra Tranby og fra Lierbyen ---