Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Slipp elgen frem

En viktig miljøpolitisk oppgave

Det er en viktig miljøpolitisk oppgave å ta vare på de urgamle storvilttrekkene fra Hurumlandet over Lierskogen. Elgens vandringer stoppes nå av høye gjerder og trafikken på E18. De største trekkene er ødelagt for alltid, men ett kan fortsatt reddes: trekket over Gjellebekk (”Liertoppen”). Her finnes elg helt inntil de høye gjerdene langs motorveien.

Ved Gjellebekk er det bare noen få hundre meter som skiller de eksisterende markaområdene i nord og sør. Nord for motorveien ligger Gjellebekkmyrene og naturreservatet med orkidéene. I sørøst, langs grensen til det nye Bauhaus byggvaresenter, går elgtrekket i et søkk i terrenget. Dette langstrakte området, som er forbundet med markaområdet i sør, er allerede regulert til storvilttrekk.

Det bør være mulig å bygge ei storviltbru over motorveien i forlengelsen av storvilttrekket ved å utnytte de to fjellknauser som ligger helt inntil E18. Mellom disse knausene kan det bygges ei bru formet som et elgtrekk.

Det er trist at det ikke fins noen vilje hos veimyndighetene til å prioritere bygging av en storviltovergang ved Liertoppen. Min utfordring går derfor til Bauhaus. Vis at bedriften kan mer enn å forurense visuelt med store glorete plakater på bygget, bygg en storviltovergang og vis at bedriften bryr seg om miljøet. Det ville dessuten bli en flott reklame for bedriften.

Terje Sagvolden
Lier Høyre

Trafikk

3 kommentarer

Torsdag 30. august 2007 09:49: Kame Ramann
Forsømte muligheter?

Forslagsstilleren overser glatt at elgene, som angivelig møter trofast fram ved bygdas fremste shoppingområde, kunne omgjøres til en attraktiv rett og dermed være med på å styrke lierprofilen på ett eller flere av de mange spisestedene i området.

Det er visstnok lover og regler og jakttid inne i bildet, men i betraktning av den lang åpningstiden og de stadig mørkere kveldene burde initiativrike liunger kunne finne gode løsninger.

Grønnkål fra lokale leverandører kan sette en ekstra spiss på måltidet og styrke begrepet "Grønne Lier".
Torsdag 30. august 2007 15:27: Kirsti M. L. Lyngås
Morsomt forslag, men tror vel neppe at Bauhaus vil sponse elgen og Lier kommune med 40 mill.
Sp var svært alene om å si nei til byggingen av Bauhaus, men vi så nettopp problemene som ville oppstå med at bygget omtrent ville ligge oppi viltkorridoren og virke negativt i forhold til trekket.
Jeg kan fortelle Sagvolden at kampen om å få viltovergangen står fortsatt, og at Lier Sp holder saken varm ovenfor veimyndighetene + jobber for å få den prioritert inn på NTP(Nasjonal Transport Plan) som er under revisjon.
Det er ikke tyngende nok at kommunen sender "ønskebrev" til statens veivesen, det må tyngre skyts til og det lader Sp med nå.
Tirsdag 4. september 2007 09:28: Bård Strand, Lier AP
Hei Terje!
Igjen er vi enige i sak, men du er her fire år for seint ute, og ditt eget parti gikk aktivit i mot den løsningen du her anbefaler! En løsning Lier AP for øvrig forhandlet med utbygger om, og som vi møtte velvillighet i forhold til, inntil Lier Høyre avviste tanken. Da skjønte naturligvis utbygger at makta rår i Lier, og at kommunen aldri ville avkreve han det vi la opp til.
Kort fortalt: Lier AP innså at det ikke på svært mange år, om i det hele tatt, vil bli aktuelt med statlig fullfinansiering av denne vilttrekkbrua. Elgen er en dårlig betaler. Vi ba derfor utbygger sette av et anleggsbidrag for brua. Til gjengjeld skulle han slippe å betale for en del kosmetiske tiltak nede i dumpa. Disse tiltakene var ønsket av fylkesmannens miljøvernavdeling, og ville ha betydning OM det kom elg dit. Men uten bru, ingen elg. Utbygger var ikke uvillig til dette, men så torpederte ditt parti, Lier Høyre, og som vanlig med støtte fra Lier SP, opplegget, og det finnes ikke i dag en krone til brua. Ikke fra stat, ikke fra brukeren og ikke fra utbyggeren.
Jeg liker miljødelene av ideverdenen din, Terje. Bli med oss i Lier AP og gjennomfør noe av dette i virkelighetens verden, også! Om du mener alvor. Det gjør vi.
mvh
Bård

Flere saker fra arkivet

Stygt, stort og dominerende

Bauhaus har brutt skiltreglene og har gjort store og stygge naturinngrep

Opprustning i skiltjungelen

Selv om Liertoppen fikk dispensasjon, må kjøpesenteret og andre (her nabo Bauhaus) nøye seg med reduserte bokstavstørrelser inntil videre --

Elg kolliderte og sau distraherte

To hendelser involverte dyr på eller ved veiene i Lier i dag. I det ene tilfellet støtte en elg sammen med en bil ved Damtjern.

Stygt, stort og dominerende

Bauhaus har gjort store og stygge naturinngrep og neglisjert skiltreglene i Lier kommune.

Lier brygge - et gigantisk miljøprosjekt

En elektrisk bane kan betjene hele området og derved fjerne mye av den store miljøbelastningen som veitrafikken representerer.

SV og veisystemet i ytre Lier

Lier SV har i vårt program sagt at vi er for veisystem 1 i konsekvensutredningen, altså kort tunnel Dagslet - Linnes og fire felts vei fra Linnes til Amtmanns (...)

Bauhaus-dører skaper krøll i Asker

Et latvisk vogntog med sommerdekk og 700 dører i lasten valgte feil avkjøring

Traff tilhenger som sto på E-18

En bil med tilhenger som sto i høyre kjørefelt på motorveien ved Liertoppen kan ha forårsaket et uhell i ettermiddag.

Lier før og nå

"Du fikk ikke pizza på Saga Kafé" het en film som ble vist på sommerutstillingen på Lier Bygdetun for noen år siden. Men hvor lå den en gang så kjente og populære kafeen?

Støtter Bellen

Mathias Dannevig (A), medlem av Planutvalget, presiserer at det ikke er gitt midlertidig skilting med større bokstaver enn det nåværende reglement forutsetter.

Stortingsrepresentant Trond Helleland på bedriftsbesøk

Stortingsrepresentant Trond Helleland besøkte i dag sveisebedriften SJE på Kortnes i Baneveien. Bedriften har nylig vært omtalt i Drammens tidende, og har sener (...)

Linnesstranda naturreservat

Fylkesmannen har engasjert seg for å sikre naturreservatet langs sjøkanten på Linnesstranda bedre. Selv om jeg har forståelse for at naboene har et ønske om "pe (...)

Der skiløperne kan kose seg

ROS-hyttas dugnadsgjeng kunne glede seg over godt besøk fra skiløpere fra flere kommuner i dag --

Økonomisk uforsvarlig

Det mener Kirsti Marie Lyngås ( her th sammen med partileder Navarsete), gruppeleder i Senterpartiet, om å si ja til Kulturhus nå.

Forlik i veisaken?

Terje Sagvolden (H) kommer med et motinnlegg til Dannevigs fremstilling i pressen av saken om RV23

Fjernstyrt lokalpolitikk

For en tid siden fikk vi et anonymt brev fra en som ønsket at vi skulle ta opp raseringen av områdene ved Gjellebekk og også sette fokus på forurensingen av Damtjern

Vellykket fotballcup på Tranby.

Lørdag var over 60 lag samlet til den årlige Lier-cup i fotball. 29 av disse kom fra andre kommuner, men som vanlig var det flest lag fra Lier.

Liertoppen feirer fødselsdag

I løpet av 25 år har det vært mange glade kjøp og mange bitre nederlag.

Innsikt i gamle industri

Arne Ask forteller her om ukas post som er plassert på Skakkleivåsen

Damtjern i fare

Både Runar Gravdal i SV og Naturvernforbundets Erik Jacobsen stilte noen kritiske spørsmål i Miljøutvalgets januarmøte. Svarene blir presentert i en melding på tirsdag

Kulturminnepost ved Gjellebekk

Ukas Kulturminnepost 29. mai - 14. juni blir å finne ved Gjellebekk skanse, og søndag 30. mai blir det minnemarkering samme sted.

Hest løp fra politiet

Hesten slet seg løs og la på sprang langs motorveien i Lier.

Bilbrann og løs hest på E-18

Det oppsto store trafikale problemer etter at en hest skal ha blitt sluppet løs under en bilbrann ved Liertoppen.

Samlende forkjemper

Det sier Runar Gravdal, SV s gruppeleder, om Terje Sagvolden (på bildet) om innsatsen for Lierskogen og liersamfunnet. Liernett presenterer her flere minneord om forskeren og lokalpolitikeren.

- Ubegripelig av Høyre og AP!

I dette innlegget tar Lier FrP, ved ordførerkandidat Knut Eilert Sørnes (bildet) og Morgan Langfeldt, for seg ekspropriasjon av eiendom ved Nordal skole. - Et overtramp på eiendomsretten man sjelden ser maken til.

Vi besøker Liers spisesteder: Liertoppen Grill

Ingen steder i Lier ligger serveringsstedene tettere enn i matrekka på Liertoppen. Vårt besøk på Liertoppen Grill ga full valuta for pengene.

Kjøpes på Liertoppen neste jul?

- Det er langt fram for et pol i Lierbyen, tror Bård Strand (Ap)

Et helseaspekt

Slik omtaler Arne Ask ukas post som befinner seg på Fosskollen

På sykehus etter utforkjøring

Bilføreren havnet på sykehus og det ble store materielle skader da en bil kjørte ut av veien i natt.

På glatte veier med dårlige dekk

To personbiler kolliderte og flere lastebiler sto fast på det glatte føret i formiddagstimene. Bot på 12.000 til nederlandsk trailersjåfør.

Magre dager på Liertoppen

De selger kalorier, men blir ikke feite av det.

Polsaken overdimensjonert?

Mellom 18 og 19 tirsdag kveld venter mange næringsdrivende spent på lokalpolitikernes stemmegivning til A/S Vinmonopolets søknad om etablering på Liertoppen kjøpesenter

Politikerforakt

Hjertesukk fra Terje Sagvolden

Bauhaus trakk oppsigelser

I sommer sa byggvarehuset Bauhaus på Lierskogen opp ni av sine ansatte. Handel og kontor protesterte.

RV 23 – Hvilke motiver skal vektlegges?

Av Mathias B. Dannevig, Lier Arbeiderparti.

Flott steindemning

Kulturminnet som utgjøres av Dammyrdammen er gedigent -

Morsdag i morgen

Det er tid for blomster, til den såkalte bedre halvdelen av oss, og til de beste blant dem igjen, til mødrene

Kulturminnepost ved Sandungen

Ukas Kulturminnepost 19. til 28. september ligger i Vestmarka

Slo til ved Bauhaus

Uenighet om parkering fikk femtiåring til å koke over i ettermiddag.

Attraktivt boligområde i Sylling

Utbygginga i Skjæret i full gang.

Økning på 30-40 prosent

Bestyrer på Eiksetra, Truls Hafslund, ser fram til at utbedringa av Eikeseterveien blir ferdig --

Med bibler til Liertoppen

Kirken i Lier stilte lørdag på Liertoppen for å presentere den flunkende nye oversettelsen av verdens mest solgte bok. Fra venstre sogneprest Solveig Aass Kristiansen og sogneprest Berit Basmo Kvidaland.

Polåpning i august?

- Vi vil i løpet av april ha en klarere formening om når butikken på Liertoppen kan åpnes, sier Jens Nordahl, rådgiver i A/S Vinmonopolet til Liernett i dag

Vi besøker Liers spisesteder: Baker Nordby

Baker Karl P Nordby har en filial i hver ende av Liertoppen. Ettersom varene kommer fra samme sted, ser vi på de to under ett, selv om det ene utsalget skranter litt i forhold til søsteren i A-bygget.

Postkontorene i Lier legges ned

Både postkontoret i Lierbyen og postkontoret på Liertoppen legges ned

Gir regelmesssig mosjon

"Ukas kulturminnepost" har både et helseaspekt og et lokalhistorisk moment i seg.

Gir fine naturopplevelser

Torun Hegg Jacobsen og Sven Jacob Jacobsen fra Lierbyen er to av flere som allerede har tatt frem sykkelen for å komme langt inn i Finnemarka --

Video: Skiftende vær over Lierdalen

Lengst nord i Lierdalen ruver Hørtekollen, «Den gruelige Precipice», som en tysk reisende omtalte den på 1800-tallet.

Grønne Lier?

Vi tar debatten

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

Ikke bare grønne Lier

Bestanden av natursvin (homo sapiens) er fortsatt stor, forteller Terje Leigland fra Tranby

Skiglede ved skolene

Løypekjørerne var raskt ute med å sørge for skispor etter at Kong Vinter vendte tilbake til bygda og lavlandet

Bygdeborgen på fosskollen – egentlig en bygdeborg?

Som ett av kun fem kulturminner i Lier har bygdeborgen på Fosskollen en viss betydning for hvordan vi tolker fortiden. Det antas at folk fra sør i Lierdalen bygde en festning her om lag år 600 etter Kristus, og at denne beskyttet folk mot ytre fiender på slutten av den urolige folkevandringstida. Er dette egentlig bare spekulasjoner, eller kan man med sikkerhet si at det har ligget en bygdeborg her?

Veien mot Utopia

Mange isolert sett god beslutninger, gir ikke nødvendigvis en god helhet.

Mot ei flott skihelg

Oddvar Nygaard og Arne Sand var to av skiløperne som fotograf og skribent Tom Helgesen møtte på den første skisøndagen i februar --

Vi besøker Liers spisesteder: La Baguette

45 kroner per kakestykke er i meste laget og spesielt når kakene serveres i en sparsomt utstyrt avkrok der de fleste som passerer, er på vei til og fra kundetoalettene.

Liungen vant mot Sylling

Håndball herrer, 4. divisjon

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

Paradiset Sylling

- og en klem til Kari

Lier før og nå

Da bildet ble tatt, lå en fritidsbåt i vinteropplag i en fredelig bukt ved Frydenlund på Lierstranda. Nå er det salatproduksjon, tog og parkering på stedet.

En flott demning

Til demningen ved Dammyrdammen er det ca 2,8 km å gå langs skigate eller skogsbilvei fra utfartsparkeringen ved Kanada.

Politisk forlik om veisaken i Lier?

Her er Mathias B. Dannevigs (AP) innlegg som har blitt besvart av Sagvolden (H) og Zapffe (H) på Liernett

Lier Høyre har fokus på miljøet

Lier Høyre hadde fredag Børge Brende på besøk for å orientere om oppryddingen på Lierstranda og flomødeleggelser langs Lierelva.

Åpnet på fredag

Vertinnen på Vandrarheimen på Valdresflya, Turid Berge, tilbød vår mann på Beito, Gunnar Langsrud, varm mat etter at han valgte avstå fra en skitur på vidda i den sterke vinden.

Hvorfor utfor?

Kan mobilbruk være årsaken til at det blir stadig flere utforkjøringer?

Nytt historisk spill i Lier

Skal bygge på slaget ved Gjellebekk skanse i 1716

260 år med marmor fra Gjellebekk

31. oktober 1749 la kong Frederik V grunnsteinen for Marmorkirken i København

Lier før og nå

Jernbaneundergangen like ved Lier stasjon var en effektiv stopper for høye biler og busser på vei mot Egge, Sjåstad og andre steder langs Vestsideveien.

Lier før og nå

Mer enn hundre år skiller de to bildene. De er tatt lengst vest på Lierstranda, like ved kommunegrensen mellom Lier og Drammen.

Skeptisk til utbyggingsplanene

Nina E. Johnsen (V) og flere andre lokalpolitikere frykter nedbygging av veksthusnæringen --

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

På grensen

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, Nordal, pensjonist, politiker og tidligere kulturprisvinnner

Liernett.no er kun en amatørmessig blogg

Sagvolden (H) mener det er dumt at Liernett ikke holder mål og dessverre ikke tegner til å bli et forum for diskusjon av politikk i Lier.

Bauhaus, kjekt å ha

Bauhus åpner i Norge. Vi dro dit for å kjøpe en tapetkniv

Lierbedrift redder MS Drammen i jubileumsåret

Turbåten M/S Drammen er reddet. Lier-bedriften Tess vil sponse båten med 150 000 kroner. Dette gjør at skipper og eier Arne Kristian Bye har droppet planene om å selge båten.

Været i fokus

Det sier Arne Ask, løypelegger for norgesmesterskap i presisjonsorientering som ble arrangert på Eggevollen i helga.

Grenaderen som budbringer

Den svenske hæren under ledelse av Kong Karl 12, hadde i marsdagene 1716 tatt Kristiania, men ikke Akershus festning -

Fornøyde kunder

Kunder fra hele Østlandet på Bauhaus

Ut på sykkeltur

Benytt helga til å nyte høstfargene, som her forbi Dammyrdammen ---

Gult lys for Grønne Lier?

Med ”mobiliseringsprosjektet” Grønne Lier skulle Lier bli den grønne og attraktive kommunen mellom de hurtigvoksende kommunene i øst og Drammen i vest. Nå venter vi på femårsrapporten.

Jakten på Judas

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Bygg, reis deg

Nå gjenoppstår Helgerudhuset på Bygdetunet

Dødsulykke ved Liertoppen

En kvinne omkom etter en påkjørsel ved Liertoppen Kjøpesenter i dag tidlig, da det var ekstremt glatt på veiene i bygda.

- KrF støttespiller for vanstyre

Bård E Strand og Arbeiderpartiet går i mot helgestengning av Lierhallen som Høyre. Ap får støtte av Frp.

Ruset bilfører på E-18

Politiet måtte rykke ut i går ettermidag, da det kom inn flere meldinger om vinglete kjøring på motorveien gjennom Lier

Trenert og sabotert Gullaug

De administrative krefter har vunnet, og de har motarbeidet politikkens legimititet, mener Tonje Evju, leder i Lier Arbeiderparti.

Liertoppen bløffer fortsatt

At også markedsførere må holde seg til sannheten, er nokså elementært, men for enkelte blir det av og til fristende å smøre på litt ekstra.

- Trenger vi valg i Lier?

Dette spørsmålet stiller Lier Frp, (på bildet ordførerkandidat Knut Eilert Sørnes).

Skarpt føre og vind

Det er muligheter for en bra skitur både fra Gjellebekk innover Kjekstadmarka (på bildet) og fra Eggevollen og Kanada i dag

Litauere tatt på Liertoppen

En foliert bag er kjekt å ha når du vil ta med ubetalte varer forbi butikkenes alarmsystemer.

"Joda, jeg vet hvor grensen går"

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, Nordal

Ja eller nei til Liertoppen?

Det ser ut til at Liernetts lesere har et klart svar på spørsmålet

Lier skal ha pol

Viktigere at Lier får pol, enn hvor det ligger.

Et desperat forsøk på økonomisk vinning?

Lars-Erik Petersen, Arbeiderpartiets gruppeleder i Miljøutvalget, stiller dette spørsmålet etter miljøskandalen på Tranby.

Dette avgjør kommunestyret

Liernett styrker lokaldemokratiet ved å forenkle tilgangen til sakene kommunestyret behandler.

- Et skolebygg for fremtiden

Ordfører Ulla Nævestad svarer på kritikken vedrørende utbyggingen på Høvik/Stoppen i sitt motinnlegg