Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: fb99835a149acfa4c3c3c776fff639d4

Lier skal ha pol

Viktigere at Lier får pol, enn hvor det ligger.

Det var solid oppmøte av media og tilhørere, da kommunestyret i kveld behandlet pol- saken. En lengre debatt ble avrundet med ei avstemming der formannskapets forslag ble stemt ned til fordel for Søren Falch Zapffe (Høyre) sitt forslag om å droppe behandling av lokaliseringsspørsmålet.

Dermed endre kveldens behandling med å godkjenne søknaden om å godkjenne Vinmonopolets søknad, men ikke ta stilling til lokalisering.

Zapffe åpnet debatten, med å understreke at kommunen hadde gjort en svært enkel sak svært vanskelig, og at man enkelt kunne innvilge søknaden uten å ta stilling til lokalisering. Han sa også at det var uenighet i høyres gruppe om hvorvidt man trenger Pol i det hele tatt.

Nina Johnsen (Venstre) hold et engasjert innlegg til fordel for å kreve at utsalget ble lagt til Lierbyen.

Trond Johansen (KRF) Hevdet at partiet i utgangspunktet er for Vinmonopol, men ettersom det allerede ligger en rekke pol rundt Lier, ikke ser behovet for et pol innenfor kommunegrensene.

Truls Hallingstad (UF) holdt et langt og humoristisk innlegg der han blant annet foreslo at om polet er en samfunnsinstitusjon som skal styrke områder som trenger det, bør det legges til Tronstad. Hovedpoenget var uansett at om man la til rette for etablering i Lierbyen, ville man fort få pol på Liertoppen i tillegg.

Sigurd Lein (AP) tok til orde for kampen mot klimaendringer, og at en lokalisering på Liertoppen vil medføre mer kjøring og følgelig mer utslipp. Partiet støttet formannskapets forslag om å legge polet til Lierbyen.

Laila Tryde (SP) var som ventet for Lierbyen og mot Liertoppen.

SV si gruppe var delt. Ninni Bjørland sa hun i utgangspunktet var mot polutsalg, men om det ble utsalg burde det ligge i Lierbyen. Partifelle Christine Soot Sandli, mente den beste løsningen var om det ble pol begge steder.

FRP sin representant Arne Liudalen mente at det uansett ikke kom til å slå an med utsalg i Lierbyen. Med et begrenset utvalg der, ville folk flest velge å dra andre steder. Samtidig var han overbevist om at Lierbyen ikke har nok parkeringsplasser. Selvmotsigende nok, men poenget var uansett at polet burde ligge på Liertoppen.

Mathias Dannevig (AP) mente at polets oppgave er ikke å tjene mest mulig penger, men å fremme alkoholpolitikk, og at utsalget følgelig burde lokaliseres til Lierbyen.

Så ble det avstemning, og formannskapets forslag ble uventen nedstemt. Høyres forslag fremmet av Zapffe fikk flertall med  27 mot 21 stemmer.

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 18. april 2007 00:48: Tutta
Kan ikke fatte at det skal være så vanskelig å bestemme polplasseringen.
Alle skjønner vel at ledelsen i vinmonopolet ikke leker butikk, de vil selvfølgelig tjene penger på utsalgene sine( som alle andre) da gir jo valget seg selv....Liertoppen.
Det er lov å drømme, men aldri verden om vinmonopolet gidder å etablere et pol i Lierbyen,sorry, glem det!!
Onsdag 18. april 2007 09:32: Henning Weberg
Dette var en positiv overraskelse. Fornuften seiret til slutt.
Onsdag 18. april 2007 13:22: B. Landevann
Denne Hallingstad vil ha polutsalg på Tronstad. Eier ikke fyren respekt for hva det private næringslivet har bygget opp gjennom generasjoner?
Onsdag 18. april 2007 22:07: F. Laskefoor
STØTT TRONSTADAKSJONEN - POL PÅ TRONSTAD
Tronstads fortrinn er plass, plass, ledig plass, til Polet, til parkering, og til markedsboder. Dessuten har stedet stillhet. Med Polet ville bussen, butikken og bakeren komme tilbake. MEN TOGET ER GÅTT for jernbaneforbindelsen Tronstad engang hadde. Og POSTEN`s veier er uransakelige.Leve utkantene!!!
Onsdag 18. april 2007 22:51: Tom I.
Hallingstads forslag var vel ment som et spark bak til visse personer. Noe jeg er helt enig i.
Hvis argumentet for å legge polet til Lierbyen er distriktspolitikk, så ville Tronstad vært et vel så godt alternativ. Om enn ikke bedre. Å legge et pol til kommunesenteret Lierbyen vil ikke akkurat legge en demper på sentraliseringen som preger Lier.

De som har størst behov for et Vinmonopol nærmere seg er de som bor nord for Lyngås. Det er de som har lengst vei til de nåværende utsalgene i Asker og Drammen. Så sett fra Nordal, Sylling, Tronstad og Øverskogens ståsted ville en etablering på Liertoppen vært mye mer hensiktsmessig. Og selvfølgelig også for Tranby, som er det området i Lier med tettest befolkningstetthet. Og kanskje også for Sjåstad?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode