Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 562713a2e0da728a4f0efdf001b9eb82

- Vi må stå samlet

Det er både Høyres Søren F. Zapffe (på bildet) og Krfs Brynhild Heitmann skjønt enige om etter gårdagens forslag til Norsk Transportplan som rammer Ytre Lier

- Samferdselsetatenes forslag til NTP er i sannhet lite lystig lesning og et slag i ansiktet på befolkningen i Ytre Lier, særlig Lahell, Engersand, Gullaug, Vitbank og Moserud, sier  Zapffe til Liernett.

 - Nå er det viktig at vi som lokalpolitikere benytter tiden vel.  Det er et samlet kommunestyre i Lier som står bak trasevalget i Lier.  Vi må stå samlet i vår påvirkning av sentrale politikere i Regjering og Storting slik at vi får RV 23 inn i NTP !

Kristelig Folkepartis parlamentarsiske leder i Lier, Brynhild Heitmann, er også veldig skuffet.- Det er sørgelig at gjennomføringen av Riksvei 23 med Mørkåstunnelen etc. blir rammet av utsettelser som er et resultatet av Nasjonal Transportplans prioriteringer. Ser i andre mediaer at  vårt prosjekter ikke  er aleine i så henseende. Vi politikere i Lier må nå sette oss sammen og drøfte den nye situasjonen som er oppstått. Befolkningen i ytre Lier trenger en snarest mulig løsning på trafikkbelastningen gjennom boligområdene, sier  hun til til Liernett.

( Red anm: Vi ha tidligere feilaktig nevnt Mørkåstunnelen som en del av veiløsningen ved å ha sitert Dt.no. Den løsningen ble forlatt for ti år siden og har ingen ting med parsellen Dagslett-Linnes  å gjøre. Vi takker en presis høyreleder (Søren F. Zapffe) for denne viktige saksopplysningen.

 

Forrige artikkel:Sylling Ysteri - KilderNeste artikkel:Lokalhistorie i påsken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode