Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 00a2d9a410aa9434d1bf1abd0c80f654

Må forhindre ny flaskehals

Både varaordfører Nina E. Johnsen (Lier Venstre, på bildet) og Brynhild Heitmann, gruppeleder i Krf, er svært opptatt av den videre fremdrift for riksvei 23.

Nina E Johnsen uttaler dette:
- Det er selvfølgelig gledelig at det nå tegner til å bli en i gangsetting av riksvei 23, i første fase av perioden. Egentlig som forventet og med 100% bompengefinansiering. 
 
Så er sluttføringen Linnes-E18 bragt inn som et prosjekt, forutsatt økte rammer. Vi er helt avhengig av at riksvei 23 sluttføres og kobles til E18. Ellers forskyver vi et trafikkaos til Amtmannsvingen og Brakerøya. I og med at Statens Vegvesen har tatt inn over seg den økte forventningene til trafikkmengden i området, er jeg noe bekymret for framdriften av hele prosjektet. Man har greid å stykke opp både prosjektering og finansiering av hele veistrekningen fra E6 i Akershus til E18 i Lier /Drammen.

Nå har delprosjektene generert en trafikkøkning på riksvei 23 og vi kan sitte igjen med en propp i flaskehalsen i Amtmannsvingen- Brakerøya. Det skjønner også Vegvesenet og hva skjer, i tilfelle politikerne ikke er villige til å øke rammen for sluttføring Linnes-E18?

Dette sier Brynhild Heitmann:
- Det er da det eneste fornuftige å fullføre prosjektet. Det store spørsmålet  videre er hvordan det går fra Lierelva og tilknytningen til E 18. Dette må også frem i prosessen videre. Veien er ikke på plass før køene er løst.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode