Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5987024630fc6a6eb76921b4b5bccff1

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

Flere ganger de siste årene har jeg blitt stilt nettopp dette spørsmålet av reisende som stiger av på Lier stasjon.

Og det er lett å forstå forvirringen og frustrasjonen. Man skulle tro man kom til «Lier» ved å gå av toget på Lier stasjon. Men Lier er stort, og bussforbindelsene er dårlige.

De fleste spør etter veien til Lierbyen, men mange spør også etter veien til Lier sykehus, utfartsstedet for de som søker paranormal aktivitet.

Jeg har ennå ikke funnet noe godt svar, mye fordi jeg ikke skjønner meg på kollektivtrafikken i Lier selv. Kommer man til Lier med tog og skal til Lierbyen, det stedet som mange ønsker skal være hjertet av Lier, har man nemlig et problem.

- Vi har kuttet ut fotgjengerfelt

Noen av de paranormale typene har fått beskrevet spaserturen opp Lierbakkene og ned fra Reistad til Lier sykehus av meg. De kan sikkert ha godt av litt frisk luft.

Andre har jeg tipset om buss til Amtmannsvingen eller Drammen og ny buss derfra til Lierbyen.
- Er du så heldig at bussen er i rute har du nøyaktig ett minutt på deg til å komme deg av bussen på Amtmannsvingen og komme deg inn på neste buss videre til Lierbyen. Men vær forsiktig når du krysser veien, vi kuttet ut fotgjengerfelt i det området fordi det skapte falsk trygghet.

- Reis til Drammen og se deg ikke tilbake!

Noen har jeg tipset om taxi.
- Nei, du finner ikke noe informasjon om taxi her på Liers eneste togstasjon. Nærmeste taxi befinner seg nok enten i Lierbyen eller i Drammen. Telefonnummeret husker jeg dessverre ikke, men du får prøve å ringe opplysningen.

Andre igjen har fått tipset om å ta neste tog videre mot Drammen.
- Hadde jeg vært deg hadde jeg sett til å komme meg ut av Lier fortere enn svint! Det er uansett enklere å komme seg fra Drammen til Lierbyen enn fra Lier stasjon til Lierbyen.

Neste gang skal jeg tipse om buss til Lierskogen og bussbytte derfra til Lierbyen.

Husk å ringe bussen din to timer innen avgang

Rotårsaken til problemet er at det ikke går noen direkte buss mellom Lier stasjon og Lierbyen. Og når de bussene som i det hele tatt går fra Lier stasjon til Drammen bare passerer toppen én gang i timen blir det lang reisevei. Etter kl. 20.24 på kvelden må man for eksempel vente til etter midnatt på neste buss.

Er man så heldig å komme til Lier en lørdag går det bare fire busser fra Lier stasjon i retning Drammen. Og forstår jeg rutetabellen til Buskerud kollektivtrafikk rett må man på søndager ringe to timer innen avgang for å gjøre avtale med en bestillingstaxi.

Og til slutt:
De av Liers innbyggere som bor mellom Lierskogen og Gullaug har det ikke stort enklere. Har de et ærend i Liers administrasjonssentrum går turen til Amtmannsvingen eller Lierskogen hvis man er avhengig av buss. Men de innfødte er til gjengjeld klar over hva de har i vente når de gir seg i kast med kollektivtrafikken.


Det er tynt med busser i rutetabellen forbi Lier stasjon.


- Du skulle nok aldri ha gått av toget her på Lier stasjon.


Linjekart, klikk for større bilde

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 11. oktober 2011 07:17: Nils Stenvi-Samuelsen
Er det noe som er sikkert, så er det at kollektivtrafikken i Lier trenger en solid opp- og utbygging. Dersom jeg skulle ønske å benytte tog til Oslo, fra Lier st. om morgenen, må jeg regne over en times reise fra Sjåstad til Lier st.
Denne reisen innebærer buss fra Sjåstad til Lierbyen. Bytte. Buss fra Lierbyen til Lierskogen. Bytte. Buss fra Lierskogen til Lier stasjon. En time og 10 minutter. Vente på tog. Med bil hadde jeg sittet på jobben i Oslo med kaffekopp nummer to på samme tidspunkt...
Hele kollektivtrafikkbildet i Lier må sees over. Det bør bygges et kollektivknutepunkt/"bussterminal" på Amtmannsvingen med grener i alle retninger.
Undersøkelser viser at folk velger bil fremfor kollektive transportmidler dersom man må bytte mer enn to ganger. Det minste man kan forvente er ihvertfall at det hadde gått en busslinje mellom Lierbyen og Lier stasjon.
Nå skal det sies at bussen fra Lierbyen til Lierskogen er 169, som går til Oslo. Dermed hadde det nok ikke blitt tog på meg.
Tirsdag 11. oktober 2011 08:11: Anders Nerdrum
Jeg er også "offer" for den usentrale plasseringen av Lier stasjon. Med hjem på Egge og levering i barnehage ved Lierbyen blir det veldig "motsatt" å kjøre turen ut til togstasjonen for så å reise inn mot Oslo igjen. På det kvarteret den turen tar er jeg jo midt i Asker og turen går bare til Sandvika. Buss 169 er jo faktisk ikke noe raskere i og med at den stopper relativt ofte til å være "ekspresslinje". Men det gjør den vel fordi de andre busslinjene ikke dekker folkets behov?
Onsdag 12. oktober 2011 11:31: Eileen G.
Kjøring, kjøring og kjøring... bor man på Reistad eller langs gamle Lierbakkene så er det stort sett bare bil som gjelder ja... Jobber man i Drammen eller på Liertoppen i et butikksenter så kan man bare glemme senvakter...og da får man jo ikke jobb (siste buss fra Drammen går 19.19. Liertoppen litt over 20.00. Har man barn som har fått seg en ekstrajobb må dem hentes da det ikke går busser etter nevte tidspunkt, vil jeg eller ungene gå på kino eller gå ut å ta seg en matbit må man også bruke bil eller hente... har ungene fritidsaktiviteter på skolen etter skoletid må man kjøre for å hente.. det samme om de vil bli med en klassekamerat hjem etter skoletid...og som nevnt trenger man å gå på NAV, biblioteket eller har andre erend i kommunens adninistrasjon så tar turen en evighet om man ikke har bil...da man må inn til Drammen først. Alikevel ropes det høyt om at man må la bilen stå og bruke kollektivt, forstå den som kan...
Lørdag 15. oktober 2011 11:43: Liung
Her er det tydelig at bensinpriser og årsavgifter på bil må opp mye. Vi må få folk over på kollektivt.
Tirsdag 25. oktober 2011 10:25: Rigmor1
Liung : det er tydeligvis litt vanskelig å se at det ikke akkurat er et stort ønske å MÅTTE ta bilen, men at kollektiv-tilbudet er såpass vanskelig at man ikke har noe valg. Da hjelper det ikke å sette opp bensingpriser og årsavgift. Man må øke kollektiv-tilbudet
Lørdag 12. november 2011 21:19: Frank Svendsen
Her er det tydelig at "Liung" ikke har lest hva som faktisk står på denne siden. Da synes jeg han/hun skal la være å kommentere i det hele tatt. Folk må lære å sette seg inn i saken før de kaster ut en påstand...

Kollektivtilbudet i Lier er stort sett en skam! Derfor velger folk bil, og det vil de fortsette å gjøre uansett hva avgiftene er, så lenge det er så mye styr med å ta buss/tog. Ikke er det plass til barnevogn heller på alle bussene. Har skjedd flere ganger at folk har blitt avvist pga dette.
Søndag 2. desember 2012 12:43: Guri S.G.
Er så hjertens enig med Frank Svendsen. Kollektivtilbudet i Lier er en skam! Dette sagt fra en pensjonist som ikke kjører bil. Helgebesøk, f.eks. til Lierbyen - ikke så enkelt, nei.Har ikke kommunen skjønt at skal man satse på å få folk til bygda, både unge og eldre, er kollektivtrafikken en STOR del av pakka. Hilsen pensjonist fra Lillehammer.
Søndag 2. desember 2012 21:07: SOO
Stå på Svend Asbjørn Sylling. Det skjer ikke noe med dette problemet før blårussen blir sparket ut av administrasjonene i de etatene som påvirker kollektivtilbudene i Lier og omliggende kommuner.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode