Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0814057f87c6b0b3990f94c41183edfd

Nok p-plasser for pendlerne

At Drammen ikke protesterer mot at Lier får færre togstopp, er lett å forstå.

SYNSPUNKT: Som kjent gir NSBs nye ruteplan et bedre og raskere togtilbud fra Drammen til Oslo og Gardermoen. Dermed blir Drammen stasjon enda mer attraktiv.

De begrensede parkeringsmulighetene ved Drammen stasjon har lenge lagt en demper på trafikkøkningen, men det problemet er snart historie. Nå nærmer det seg nemlig åpning av Drammens nye og flotte parkeringshus, som ligger et par kvartaler fra stasjonen og gir plass til flere hundre biler.

Det nye parkeringshuset vil passe bra for mange liunger som i dag ikke vet om de får parkert ved Brakerøya og Lier. De vil snart oppdage at den lile turen om Drammen ikke tar mer tid enn det som spares inn ved å slippe togbytte.

Mens kronene ruller ut til kampanjer som skal få folk til å bruke kollektive transportmidler, blir det stadig vanskeligere og dyrere å parkere der det er praktisk å gå over på tog eller buss.

Mer tilfeldige togreisende har som kjent fått krav om mer enn et halvt tusen kroner etter å ha satt fra seg bilen ved Brakerøya eller Lier holdeplass. Heretter kan de kjøre til Drammen og la bilen stå under tak. Mot betaling selvfølgelig, men til en brøkdel av det Jernbaneverkets forlengede armer krever inn for ”urettmessig” parkering.

- Men dette er da ingen fordel, sier kanskje noen liunger. Og det har de sannsynligvis rett i.


Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 27. november 2012 18:28: Pendler
Er det noen som vet om det vil være billigere å parkere i det nye P-huset for pendlere med periodekort? Jeg får følelsen av at det er tilfelle når jeg leser artikkelen. Men NSB hevder at dette ikke er beregnet for pendlere, og man får ikke billig parkering selv om man har månedskort på toget.
Onsdag 28. november 2012 14:56: Lise Foss Andersen
Åpningen av det nye P-huset i Drammen vil sannsynligvis ha minimal effekt på parkeringsproblemene ved Lier og Brakerøya stasjon. Jeg har snakket med Drammen Kommune i dag, og det er foreløpig ikke snakk om å gi rabatt for pendlere med måneskort i dette parkeringshuset. Kostnaden ved å stå parkert her overgår nok det de fleste togpendlere er villig til å betale. Så det er nok ikke bare "en brøkdel av det Jernbaneverkets forlengede armer krever inn for urettmessig parkering" å stå parkert i det nye P-huset i Drammen.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode