Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1bea11e34897a0839a7ec38f5e7607da

Liung viste vei til fotomotiver

Da en fotobutikk i Drammen arrangerte byvandring for over femti ivrige fotografer i formiddag, var det en liung som viste vei gjennom byen.

- En maidag med kamera i byen kan by på uante muligheter når det gjelder fotomotiver, skrev arrangøren i innbydelsen, og hele 57 meldte seg på en fotovandring. Det var med andre ord en stor flokk som la i vei fra Nedre Storgate med Håkon Øvermo i spissen og med store deler av Drammen sentrum som mål.

Tilsvarende vandringer fant sted i syv andre byer, nærmere bestemt Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Sandnes, Kristiansand og Lillehammer.

Kan vi gjette på at motivet var rådhuset med blomster foran?

Håkon Øvermo (midt i bildet) tok med de ivrige fotografene rundt i Drammen.

Øvermo har over tid laget en rekke bildeserier og vist dem i foreninger og andre steder. Bildene er tatt både i og utenfor Lier, blant annet langs Akerselven i Oslo og ved Hornborgasjöen i Sverige.

St. Hallvard med måke på hodet er et yndet motiv. Noen sikret seg nok det også, men vi regner med at de fleste var på jakt etter noe mer originalt.

Entusiasmen til de mange fotografene var til å ta og føle på. Været var definitivt på fotografenes side. Hvor mange bilder som ble tatt i løpet av de tre timene rundturen varte, gjenstår å se, men sannsynligvis er det lenge mellom hver gang Drammen blir så grundig fotografert.

For vinneren av den lokale konkurransen i Drammen venter et gavekort på fotoutstyr for tre tusen kroner. Den som vinner den nasjonale runden, kan se frem til et gavekort på 30.000 kroner til samme formål.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode