Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 70e60b9781e45d680626bef5ed71499e

Gluntan, Ole Ivars og Mona

Vil du være med på dansegalla til topp musikk på fredag?

Pressemelding fra Kulturkontoret:


DANSEGALLA FOR PSYKISK UTVIKLINGSHEMMEDE
 
 
For tredje året på rad arrangerer kommunene Lier, Drammen, Asker, Bærum, Røyken, Hurum og Nedre Eiker en stor dansegalla for psykisk utviklingshemmede. Den første dansegallaen ble arrangert i kantina til Thune Eureka på Tranby med nesten 500 gjester i 2006, fjorårets dansegalla trakk 800 til Sankt Hallvard-hallen i Lier. I år regner arrangørene med at 1.000 gjester kommer til til gallaen som arrangeres på selveste Skuddårskvelden: 29. februar og
også i år Sankt Hallvard-hallen.

Kjendiser på scenen
Som alltid er det Ole Ivars som står for musikken, men i år som i fjor får de hjelp av Gluntan til å fylle dansegulvet. Nytt av året er en fartsfylt og glitrende åpningsseremoni med "Skal vi danse?” : Mona Grudt og Glenn Jørgen Sandaker og tre andre par fra NeRo Sportsdansere som åpner det hele kl. 18.00. Dansegallaen er blitt svært populær blant de psykisk utviklingshemmede, de gir uttrykk for at det er godt, for en gang skyld, å tilhøre majoriteten.. Mange av dem går også på vanlige dansetilstelninger, men det er noe spesielt med et sted hvor de treffer så mange som de har mye til felles med. Dessuten er arrangementet svært godt tilrettelagt for dem, med god plass til rullestoler og god skilting i hallen og området rundt.
 

Samarbeidpartnere
Det er en stor jobb å forvandle en idrettshall til et egnet lokale for en dansegalla. Arrangøren har vært så heldig at Kiwanis, divisjon Buskerud, har tatt på seg den praktiske gjennomføringen av arrangementet. De skal bygge en scene på 60 kvm, legge et parkettgulv på 300 kvm, sette ut bord og stoler for 1000 personer og gjennomføre salget av forfriskninger. I alt stiller de med 75 dugnadsarbeidere. I tillegg brukes det mye penger på en god
lyssetting i salen og duker, blomster og levende lys på bordene, alt for å skape en best mulig ramme rundt festen. Som på dansegallaer flest serveres det øl, vin, brus, kaffe og noe å bite i.

Og ekstra gledelig er det at vi nå ser at denne type arrangement brer seg. Til årets galla kommer 3 stykker fra Karmøy for å se og lære av arrangørene før de skal i gang med sin egen dansegalla i august.
 
Hvis man er rask er det er ennå mulig å få kjøpt billetter til dansegallaen ved å ringe

Servicetorget, Lier kommune på 32 22 01 00

Forrige artikkel:RekordoppslutningNeste artikkel:Tre unge til topps
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode